Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Εφτασε στο Σίδνεϊ το «Plastiki»

Share


Το περίφημο καταμαράν του βρετανού πολυεκατομμυριούχου με τις εντόνες οικολογικές ανησυχίες Ντέηβιντ ντε Ρότσιλντ, που είναι κατασκευασμένο από 12.500 πλαστικές φιάλες, έδεσε σήμερα στο λιμάνι του Σίδνεϊ μετά το διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού, από τις ΗΠΑ.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η ευαισθητοποιήση για το απερίγραπτο πλήθος των πλαστικών που καλύπτουν τους ωκεανούς, από σακκούλες, φιάλες και ποτηράκια μιας χρήσης που οι άνθρωποι πέτουν στη θάλασσα.

" Βασικά πρέπει να απαγορευτεί η χρήση των "πλαστικών μιας χρήσης", δήλωσε ο 31χρονος χρυσός κληρονόμος της οικογένειας τραπεζιτών, μόλις έδεσε το περίφημο πλέον σκάφος "Plastiki" περνώντας μπροστά από το Opera House και τη Γέφυρα του Λιμανιού του Σίδνεϊ ολοκκληρώνοντας ένα ταξίδι 128 ημερών.

" Κάθε προσπάθεια παραγωγής πλαστικού, από τότε που αυτό ανακαλύφθηκε το 1909, βρίσκεται ακόμα εδώ και ορισμένες ποσότητες σε μέγεθος μορίου πλέουν μέσα στους ωκεανούς", τονίζει ο Ρότσιλντ.

"Είναι ένα πρόβλημα αχρήστων που όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Τα πλαστικά, ποτήρια, φλυτζάνια, σακκούλες και τα διαφανή ποτηράκια και κάθε τι σχετικό- είναι προϊόντα που θα μπροούσαν να απαγορευτούν σήμερα", συνεχίζει ο ίδιος.

Το αυτοσχέδιο πλοίο, το οποίο θα αποαμκρυνθεί από τη θάλασσα και θα ανακυκλωθεί στο Σίδνεϊ, είναι κατασκευασμένο από πλαστικές φιάλες των 2 λίτρων που μεταφέρθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο, και έχουν συναρμολογηθεί με πολυμερισμό από ζαχαροκάλαμα και τσόφλια από φυστίκια κάσιους.

Το εξαμελές πλήρωμα του Plastiki για να τροφοδοτήσει το πλοίο με ενέργεια χρησιμοποιήσε τουρμπίνες που λειτουργούσαν με αέρα και ηλιοσυλλέκτες.

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΗΒΙΝΤ. ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...