Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Στηρίζουμε Νίκο Αλέφαντο

Share
Τρομερές ατάκες του Μεγα Νικόλα:


"Ποιός Σάντος και αρχ...α, που μας έγινε και προπονητής ο Σάντος... Δυό γκολάκια του πέταξα με τον Εθνικό Αστέρα, με τον Κοντόπουλο και το Μπερνεάνου".

"Καλύτερος Έλληνας προπονητής ο Αναστασιάδης; Έλα μωρέ με τον... κομμωτή. Που μου παίρνει τους παίκτες και τους πάει στους παπάδες. Ρε, στους παπάδες; Να'χεις δηλαδή το Ραούλ στην ομάδα και να τον πάρεις να τον πας στο Άγιο Όρος, στους παπάδες; Δε γίνονται αυτά, ρε!".

"Ο Μπάγεβιτς παίρνει τους γρήγορους κι εγώ δουλεύω με ντακότες, γκαζοζέν και σκατοδοχεία με ποδαράκια".

"Εγώ έχω το Σαββίδη που είναι γκαζοζέν και τον Καραπιάλη που βρίσκει ο κώλος του στο χόρτο".

"Κάνω προετοιμασία, σκίζω στο τουρνουά με Μπρέσια. Έχω Ίβιτς, Αλεξανδρή. Είμαι πρώτος, αήττητος στο πρωτάθλημα. Εντάξει, παίζω με... Μαρσέγη, μια ατυχία εκεί στο κόρνερ ο Τοχούρογλου, με παίζει 100% - 0% ο διαιτητής, χάνω 2-1. Έχω όμως άλλα 90 λεπτά, ρε. Άσε με να πάω στη μάχη. Άσε με να πάω μέσα στη Μαρσέγη να φέρω την πρόκριση. Απ'τον Ολυμπιακό μ'έφαγε το... πιράνχας, ο Λούβαρης κι όλη η χαρτοπαιξία, είχανε μαζευτεί στην Έδεσσα για το παιχνίδι κι είπανε να φάνε τον Αλέφαντο".

"Το Αιγάλεω έχει την παιχτούρα τον Εντουσέϊ που'χει πλεμόνια ατελείωτα και πηδάει στο νταβάνι".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν ήταν στην Προοδευτική, γιατί χρησιμοποιείται ο Καρασάββας κι όχι ο Χιώτης που μόλις είχε έρθει δανεικός από την ΑΕΚ: "Ποιός Χιώτης; Χιώτης ήταν ένας κι έπαιζε μπουζούκι για τη Μαίρη Λίντα. Δε βλέπεις; Είναι... κοντός."

" Ο αλήτης ο μαύρος ο... Γεκινής, που ήρθε να μας κολλήσει ελονοσία για να πεθάνουμε, ο αρρωστιάρης, ο βρωμερός...".

Δημοσιογράφος : "Μια υποθετική ερώτηση. Εάν ποτέ δεχόσουν πρόταση συνεργασίας από τον Παναθηναϊκό θα την αποδεχόσουν;".
Αλέφαντος : "Στον Παναθηναϊκό; Ποτέ. Εδώ πήγα στον Παναργειακό και επειδή είχαν πράσινες εμφανίσεις δεν μπορούσα να κάνω προπόνηση και άφησα την ομάδα και έφυγα!".

Προετοιμασία 1994-1995, στο 2ο πέρασμα του Αλέφα απ'τον Ολυμπιακό. Ο Μπατίστα είναι τραυματίας και κάθε μέρα στην προπόνηση ο Αλέφαντος πλέκει το εγκώμιο του : "Τι παιχταράς είσαι ρε Ντανιέλο", "άντε γίνε καλά ρε Ντανιέλο" κλπ. Ο Μπατίστα αποθεραπεύεται και περιμένει την ευκαιρία του για να παίξει στα φιλικά για να δείξει την αξία του. Οι μέρες, οι προπονήσεις, οι αγώνες περνούν αλλά ο Μπατίστα δε παίζει. Εμφανώς δυσαρεστημένος, πάει στον Αλέφαντο να τον ρωτήσει γιατί δε τον υπολογίζει. Ο Αλέφας του απαντάει : "Έχεις δίκιο ρε Ντανιέλο, αλλά που να σε βάλω; Έχω τον Αλεξανδρή 400 εκατομμύρια, τον Ίβιτς 500 εκατομμύρια, το Γιεκινί 300 εκατομμύρια...". Ο Μπατίστα ανταπαντάει, "μα, κυρ Νίκο, είχες πεί πως θα έχουμε αξιοκρατία...". Ο Αλέφας κάνει παύση, το σκέφτεται και ρίχνει τη... φονική ατάκα : "Ντανιέλο, σε τρώω άδικα !". Τέζα ο Μπατίστα...

Ο Αλέφας είναι προπονητής στον Εθνικό Αστέρα. Στην ομάδα της Καισαριανής που τότε έπαιζε στην Α' Εθνική, αγωνιζόταν ως δανεικός ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Ο Μιχαηλίδης σ'ένα παιχνίδι έκανε μια τρομερή γκέλα που κατέληξε σε γκολ για τους αντιπάλους. Ο Αλέφας άρχισε να "φορτώνει", όταν έμαθε πως ο παίκτης θεωρούσε πως έπαιξε καλά. Πάει λοιπόν στην προπόνηση και του λέει :
- "Τι έχεις;".
- "Τίποτα κυρ-Νίκο, τι να έχω" απαντάει ο Μιχαηλίδης.
- "Δε μπορεί, εσύ κάτι έχεις", συνεχίζει ο "Αλέ".
- "Μα, κυρ-Νίκο"... λέει ο Μιχαηλίδης, αλλά ο Αλέφαντος περνάει στην αντεπίθεση.
- "Τι δεν έχεις ρε Μιχαηλίδη; Έχεις πρόβλημα. Είσαι δυό μέτρα άντρας, κορμί λαμπάδα, και σε διώχνει η ΑΕΚ για να παίζει ο... κοντός ο Χιώτης; Έχεις πρόβλημα, ρε!".

Ο Αλέφαντος είναι προπονητής της Προοδευτικής, η οποία παίζει με την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο Αλέφας αντικαθιστά τον Όλεγκ Προτάσοφ (που κολλάει τα τελευταία ποδοσφαιρικά του ένσημα) με τη χαρακτηριστική κραυγή "Βγες έξω μωρή Τιτίκα" και στη θέση του βάζει τον Βραζιλιάνο Μπαρτολομέϊ. Μετά από 5 λεπτά αγώνα, ο Αλέφαντος σηκώνει άλλον παίκτη απ'τον πάγκο και βγάζει το... Μπαρτολομέϊ που μένει αποσβολωμένος! Ο διαιτητής ζητάει απ'τον παίκτη να αποχωρήσει, ο Βραζιλιάνος φορτώνει και αρχίζει να βρίζει τον Αλέφαντο, ο οποίος με τη σειρά του φορτώνει και πάει να... δείρει το Βραζιλιάνο. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο αποτρέπεται και έρχεται η ώρα της συνέντευξης τύπου. Ένας δημοσιογράφος επιμένει να ρωτάει τον Αλέφαντο για το επεισόδιο με τον Αλέφαντο να μην απαντά. Κάποια στιγμή, ο απεσταλμένος της κρατικής τηλεόρασης ρώτησε κάτι περί τακτικής τον Αλέφα, ο οποίος του λέει : "Να, αυτές είναι ερωτήσεις"... και γυρνάει στον εμβρόντητο δημοσιογράφο που επέμενε να τον ρωτά για το επεισόδιο λέγοντας του το αμίμητο : "Μάθε μπαλίτσα, μάθε μπαλίτσα απ'τον άρχοντα". Με το τέλος της συνέντευξης τύπου και ενώ ο Αλέφας αποχωρούσε, οι δημιοσιογράφοι τον πρέσαραν για ένα σχόλιο σχετικά με τον Μπαρτολομέϊ. Τελικά ο Αλέφας, φεύγοντας, το έριξε : "Τι να μας πεί ο τουρίστας, τον έστειλα για τσάϊ...".

2 σχόλια :

  1. Σπάνιας ομορφιάς ανάρτηση. Ο Νικόλας είναι αξεπέραστος.

    Υποψιάζομαι πως έχεις μείνει μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ:)

    Έτσι όπως τα λες είναι, όλοι είναι για μπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...