Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες από τον George Steinmetz

Share

 Οι αεροφωτογραφίες του George Steinmetz θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με μια λέξη, εκπληκτικές! Ο Steinmetz, 51 ετών, έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια πετώντας με το αλεξίπτωτο του πάνω από την αφρικανική ήπειρο τραβώντας φωτογραφίες που επί το πλείστον χρησιμοποιούνται από το National Geographic και GEO, αλλά και σε ένα βιβλίο που εξέδωσε ο ίδιος με τίτλο "African Air". Δείτε τες...




Πηγή: clopyandpaste.blogspot.com

1 σχόλιο :

  1. Ο τύπος έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία φωτογραφίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων δύο πρώτα βραβεία στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας το 1995 και το 1998 από το World Press Photo. Δίχως αμφιβολία είναι καταπληκτικός.
    Προσωπικά αυτό που με γοητεύει περισσότερο από τις φωτογραφίες του, είναι τα ταξίδια με το μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο (motorized paraglider). Αν και δεν έχω πετάξει με μηχανοκίνητο αλλά με απλό παραπέντε, κάτι μου λέει ότι θα είναι για μένα μια παρατεταμένη ηδονή.
    Υ.Σ. Το parapente (παραπέντε), πήρε το όνομα του από τις γαλλικές λέξεις parachute (αλεξίπτωτο) και pent (πλαγιά).Στους περισσότερους από ‘μας, πιθανότατα, έχει καταγραφεί στην συνείδηση μας ως extreme sport. Τα τελευταία χρόνια η αίσθηση αυτή αλλάζει και μια από τις αρχέγονες επιθυμίες του ανθρώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί με πλήρη ασφάλεια. Δοκιμάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...