Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

NIRVANA

by Musicholic


Είναι από τα συγκροτήματα που ο front man τους κατάφερε να επισκιάσει τα υπόλοιπα μέλη του στγκροτήματος και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν μιλάμε για τον Kurt Cobain.Με τη ζωή αλλα κυρίως με το θάνατο του πέρασε σε εκείνη την σελιδά των μαρτυρικών ροκ συμβόλων.

Οι Νirvana κυκλοφορούν το 1989 το ‘’Bleach’’με κομμάτια όπως το ‘’About A Girl’’και το ‘’Νegative Creep’’να ξεχωρίζουν αμέσως και να δείχνουν απο νωρίς τη δυναμικη του συγκροτήματος.Ωστόσο η καθολική αναγνώριση θα έρθει μέσα απο το δεύτερο album το 1991 το group θα κυκλοφορήσει το ‘’Nevermind’’στο δίσκο αυτό υπάρχει η μεγάλη επιτυχία του ‘’Smells Like Teen Spirit’’αλλά και τα εξαιρετικά ‘’Come As You Are’’το μελαγχολικό ‘’Lithium’’καθώς και τα ‘’Ιn Bloom’’και ‘’Οn A Plain’’.
1993 και το συγκρότημα κυκλοφορεί το τρίτο και τελευταίο δίσκο του το ‘’Ιn Utero’’ στο δίσκο αυτό θα ξεχωρίσουν το δυνατό ‘’Rape me’’καθώς και τα ‘’All Apologies’’και το ‘’Ηeart-Shaped Box’’.
Oι Νirvana έφεραν ενα καινούργιο είδος μουσικής το περίφημο ‘’Grunge’’κατακρίθηκαν ιδιαίτερα απο τη metal σκηνή της εποχής,έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του κοινού καθώς και οποιοδήποτε μουσικό βραβείο υπάρχε,ι επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά στις ΗΠΑ και δημιούργησαν ή για την ακρίβεια επανέφεραν ένα μουσικό είδος που συναρπάζει ως τις μέρες μας.
Ο Cobain λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης αλλά και με όλο το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω απο τη μουσική του, την προσωπική του ζωή και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες αυτοκτόνησε κατάφερε να βρεθεί στο πάνθεον της ευρήτερης ροκ ιστορίας.

Εις ανάμνηση λοιπόν των εφηβικών μας χρόνων...

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...