Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (06/12) στο κέντρο της Αθήνας,  όπου πραγματοποιούνται συλλαλητήρια και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Διακριτική η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα στην οδό Σταδίου, στο ύψος της παλαιάς Βουλής και έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου ομάδες νεαρών προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.
Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, ωστόσο λόγω του νεαρού της ηλικίας των ατόμων που προκαλούν την ένταση, η παρουσία τους είναι διακριτική.
Σημειώνεται μάλιστα, πως ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων, αντέδρασε κατά την εκδήλωση των μικροεπεισοδίων, προτρέποντας τους νεαρούς να σταματήσουν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία περίπου 1.000 μαθητών από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.
Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλληλαλητήριο στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, δύο χρόνια πριν.
Στις 4 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών και στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην οδό Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος.
Νωρίτερα, το πρωί, μαθητές πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας πορείες, ολιγόλεπτους αποκλεισμούς δρόμων και συγκεντρώσεις έξω από αστυνομικά τμήματα.
Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου, όταν οι μαθητές πέταξαν νεράτζια κατά του κτιρίου της ΕΛΑΣ.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/300194.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...