Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η αναβίωση ενός θρυλικού αυτοκινήτου, νέα Lancia Stratos

Ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα της σύγχρονης αυτοκίνησης επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, με παρόμοια μορφή σε σχέση με το παρελθόν και εντυπωσιακές τεχνικές περγαμηνές.
Πρόκειται για την Lancia Stratos η οποία κατά παραγγελία αλλά και αποκλειστικά για τον Michael Stoschek, ιδιοκτήτη και διευθύνων σύμβουλο της Brose KG μιας γερμανικής εταιρίας που προμηθεύει ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα σε αυτοκινητοβιομηχανίες.
Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην Lancia Stratos HF του 1970, ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το εν λόγω αυτοκίνητο θα φέρει τελικά τα σήματα της Lancia, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής του ιταλικού Gruppo.

Την επιμέλεια αλλά και υλοποίηση του σχεδιασμού του μοντέλου ανέλαβε ειδικά για την περίσταση ο διάσημος οίκος Pininfarina.
Πίσω ακριβώς από την πλάτη του οδηγού φιλοξενείται ο γνωστός V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 490 ίππων και 4,3 λίτρων της Ferrari.
Το βάρος του αμαξώματος, χάρη στην κατάλληλη φροντίδα των Ιταλών, δεν πρόκειται να υπερβαίνει τα 1.200 κιλά, χαρίζοντας στη νέα Stratos μια εντυπωσιακή αναλογία κιλών ανά ίππο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...