Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

"Νομικό" άσυλο για 250 μετανάστες

Με αίτημά τους για χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, εκατοντάδες μετανάστες που έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα εγκαταστάθηκαν στο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού και της ΑΡ.ΕΝ., επισημαίνοντας ότι αποφάσισαν «με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτήριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις».

Σημειώνουν μάλιστα ότι αδιαφόρησαν με προκλητικό τρόπο απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής που απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα την περασμένη εβδομάδα...

Η ΠΑΣΠ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».

Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η ΔΑΠ, που σε ανακοίνωσή της αντιτάχθηκε στην κατάληψη του κτηρίου, τονίζοντας πως για την κατάσταση αυτή ευθύνονται μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες, υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό.
Στην ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται ότι εισέβαλαν χωρίς άδεια στο νέο κτήριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτήριο της Σόλωνος, εγκαθιστώντας στρώματα και άλλα είδη.  


Μετανάστες στη Νομική Σχολή Αθηνών
Ανέβηκε από fotnak. - Δείτε τα πιο νέα video.

cosmo.gr

1 σχόλιο :

  1. afou einai toso ponopsuxoi k fileusplaxnoi as tous paroun spiti tous. ta alla einai gia na kanoun to kommati tous oi aristeristes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...