Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ο ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ

 Γράφει ο Αθλητικοκάφρος
   Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Λιθουανία με μοναδικό στόχο τη νίκη απέναντι στη Ζαλγκιρις. Η απρόσμενη ήττα του την προηγούμενη αγωνιστική από την τουρκική Φενερ δεν άφηνε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών. Οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 5 πόντους διάφορα. Με τον Σπανούλη και τον Παπαλουκά στην πεντάδα ο ρυθμός άλλαξε τελείως , η μπάλα ακούμπησε στη ρακέτα με το Νεστεροβιτς να είναι για άλλη μια φορά ουσιαστικότατος και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 0-16 κάνοντας το σκορ 16-27. Εξαιρετικές τοποθετήσεις του Νεστεροβιτς στην άμυνα έκρυψε το καλάθι της ομάδας του και άμυνα με καταπληκτικές βοήθειες από τους ερυθρόλευκους οδήγησαν τη  Ζαλγκιρις να υποπέσει σε 21 λάθη! Ο Μιλος Τεοντοσιτς ήταν μετά από καιρό μετρημένος στις προσπάθειες του και βοήθησε πολύ στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ντουντα προηγούμενους με σκορ 22-40. Οι 22 πόντοι των λιθουανών μαρτυρούν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια ομάδας που τρέχει πολύ το γήπεδο και πυροβολεί ακατάπαυστα από τα 6,75, κάτι που δεν της επέτρεψε ο Ολυμπιακός να κάνει. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν ο ίδιος και οι ερυθρόλευκοι ανέβαζαν συνεχώς τη διάφορα, φτάνοντας και τους 24 πόντους στο 26-50. Σε αυτό το σημείο ο Ποσιους έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, πετυχαίνοντας 7 συνεχόμενους πόντους. Ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον έλεγχο , δεχόταν αιφνιδιασμούς και ελεύθερα τρίποντα , ενώ στην επίθεση έδειχνε να τα έχει χαμένα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 43-56 και τη Ζαλγκιρις έτοιμη για την ανατροπή. Ο Τεοντοσιτς άρχισε να πυροβολεί άστοχα από παντού ,δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παίκτες του Ζουρου να τρέξουν και να βγάλουν εύκολους αιφνιδιασμούς. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ελεύθερα σουτ αλλά Παπαλουκας και Σπανουλης ήταν απελπιστικά άστοχοι και έτσι η διάφορα έφτασε στους 3 πόντους ,61-64, ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Η Ζαλγκιρις είχε επιστρέψει και ο Ολυμπιακός βρισκόταν μια ανάσα από τον ουσιαστικότατος αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εκεί και πάλι και μια τριποντη βόμβα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τον Ολυμπιακός στη φυσική του θέση, στη θέση του νικητή. Υπερχρησιμος και κομβικός για τη νίκη του Ολυμπιακού και ο Γκορντον με τις δυο τελευταίες άμυνες που έβγαλε! Τελικό σκορ 64-71 και ο Ντουντα και η ομάδας του αν θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση θα πρέπει να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους και να κερδίσουν τα δυο επόμενα παιχνίδια με τη Βαλένθια, που είναι τα σημαντικότερα στην ως τώρα πορεία της ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 22-40, 43-56, 64-71

Ζαλγκίρις (Ζούρος): Μπράουν, Τσάπιν 3, Πότσιους 19 (2), Καλνιέτις 7 (1), Ντελινινκάιτις 9 (2), Κλιμαβίτσιους 4, Γιανκούνας 2, Κουζμίνσκας 2, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 12 (7 ριμπάουντ), Ουότσον 6, Κόλινς.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς 9 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Νίλσεν, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 13 (3), Χαλπερίν 3, Λούκας 7

Προσθήκη λεζάντας
    Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ισπανική Μαλαγα με στόχο να ζευγαρώσει τις νίκες του στη διοργάνωση μετά την επιβλητική του νίκη στην Λιθουανία απέναντι στη Λιετουβος .   Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο τους  ψηλούς προηγήθηκαν από την αρχή του ματς και δεν έχασαν ποτέ την πρωτοπορία. Οι ισπανοί δεν είχαν στη διάθεση τους τον Αρτσιμπαλντ και έτσι η μοναδική αξιόπιστη λύση  κάτω από τα καλάθια ήταν ο Φριλαντ. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και με τον Μπατιστ αρχικά και τον Τσαρτσαρη στη συνέχεια φόρτωσε με πόντους το καλάθι της Μαλαγα και με φάουλ τον μοναδικό τους αξιόπιστο ψηλούς. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-13 και το μόνο που περίμεναν οι 6000 φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν να δουν που θα σταματήσει το κοντέρ...! Το τέταρτο φάουλ του Φριλαντ στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου έδωσε τέλος σε κάθε ελπίδα της Μαλαγα να φύγει με μια αξιοπρεπή ήττα από την Αθήνα. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και η Ισπανοί να μην μπορούν να κάνουν οργανωμένη επίθεση με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 45-25. Στο δεύτερο μέρος Ρομαιν Σατο και Περπερογλου πήραν τις επιθέσεις και η διάφορα ολοκληρώθηκε και μεγάλωνε φτάνοντας μέχρι και τους 30 πόντους!! Οι ισπανοί παρέπαιαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ και οι πράσινοι τους έκαναν πλάκα. Στο παιχνίδι αγωνίστηκαν και οι Μπογρης και Ζουμπος , ενώ από τη Μαλαγα διασώθηκε μόνο ο Μπλακνει , ο οποίος ήταν για άλλη μια φορά θετικότατος για την ομάδας του. Το τελικό σκορ ήταν 82-56 και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μόνος πρώτος στον όμιλο του , εκμεταλλευόμενος την ήττα της Καχα μέσα στην έδρα της από τη Λιετουβος . Με μια νίκη στα επόμενα δυο παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός , αν καταφέρει να εξασφαλίσει και τη διάφορα  έχει ουσιαστικά κατακτήσει την πρωτιά στον όμιλο του και το πλεονέκτημα έδρας.

Δεκάλεπτα: 26-13, 45-25, 68-39, 82-56.

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Περπέρογλου 10 (4 ριμπ.), Μπατίστ 12 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Σάτο 9 (6 ριμπ.), Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 14 (8 ριμπ.), Διαμαντίδης 4 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Βουγιούκας 6, Καλάθης 6, Μπόγρης, Ζούμπος.

Ουνικάχα Μάλαγα (Τσους Ματέο): Ροντρίγκεθ 5, Φρέιρε, Πρίντεζης 7 (4 λάθη, 3 ριμπ.), Αλμαθάν 5, Χιμένεθ 7, Μπλάκνεϊ 10, Σινάνοβιτς 5, Ρούμπιο 4, Φρίλαντ 11, Γκαρθία, Μπλάνκο 2 (εκτός δωδεκάδας έμεινε την τελευταία στιγμή ο ΜακΙντάιρ).



ΥΓ1. Τι θα γίνει ρε Μιλος????Δεν έχει περάσει ματς που να μην τσακωθείς με κάποιον συγκεκριμένο συμπαίκτη σου…..Πάνω από όλα η ομάδας…

ΥΓ2. Καλή εμφάνιση από το Νιλσεν……Τουλάχιστον δεν ήταν αρνητικός ως συνήθως….

ΥΓ3. Έλεος με το σουτ του Παπαλουκα!!!!Εχεις ταλέντο, έχεις προσόντα, ξέρεις καντάρια μπάσκετ, είσαι 34 και δεν έχεις βελτιώσει αυτό το ρημάδι το σουτ!!!!!Μια ωρίτσα μετά από κάθε προπόνηση ποτέ δεν είναι αργά….

ΥΓ4. Αυτός ο Ράσο δεν ξέρει καθόλου μπάσκετ τελικά…Το παραδέχομαι έκανα λάθος…Είναι αμπασκετος δεν τελειώνει τις φάσεις και στην άμυνα έχει κακες τοποθετήσεις και καρφώνουν από πάνω του όλοι….

ΥΓ5. ΜΙΛΕΝΚΟ  ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΡΙΦYΛΛΑΡΑ!!!!

ΥΓ6. Ο Πριντεζης ήταν ο καλύτερος παίκτης….του Παναθηναϊκού χθες.. Πόσα air ball  εκανε?????Γιωργακη σε ειδα βελτιωμενο….
ΥΓ7. Επειδή πολλοί ζήτησαν σχόλιο για τον μεγαλύτερο play maker της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία, τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ  Σάρας Γιασικεβιτσιους , ο οποίος έχει σταματήσει το μπάσκετ αλλά δεν το έχει καταλάβει….απλά θα πω ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού μακραν!!!!!!Υπηρξε τεράστιος παίκτης και ο κορυφαίος play maker της γενιάς του άλλαξε…..


ΥΓ8. Εδεήθησαν χθες στο ΟΑΚΑ  ο διευθυντής του site και ο αθλητικοκαφρος να παρακολουθούν μαζί τον αγώνα παίζοντας με κάτι πράσινα μπαλόνια……

ΥΓ9. Ρε τιμιότατε προπονητή της Μαλαγα τι πίνεις και δεν μας δίνεις…????????

ΥΓ10.Και λίγο Ελ Αμήν για να γουστάρουμε να βλέπουμε τους Ισπανούς να κλαίνε….

21 σχόλια :

  1. reportaz apo ta mple ka8ismata tou oaka apo tn aulhtikokafro x8es..sto hmixrono omws epaize k me ta prasina mpalonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to oti diavazw koritsi prama olo auto to katevato na metrhsei uper mou timie file mou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. giati o a8lhtikokafros kanei reportaz oxi san k sena xrisa-fi pseutoaristeri tou kanape..ante grapse gia gomenous k ase ta upoloipa gia autous pou kseroun

    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. steve h opws se lene gt de nomizw na se lene etsi mias kai h elleipsh epixeirhmatwn soy se w8ei s authnn thn anwnumia ksetrypwse kana arthro kai kane copy paste kai geia xarra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6000 μετρήσατε εσείς,ε? Και όσο για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Saras με το 13 στη φανέλα, πάλι καλά για τον οσφπ που ήταν μέτριος, αλλιώς όχι 14,24 θα μάζευε. Ξέρει εκείνος από σεφ. Το σουτάκι πάντως που έπρεπε το βαλε μπροστά σ'έναν κακόμοιρο που έτρεχε να τον καλύψει. Μακάρι να χε μείνει παρ'όλα αυτά στη lietuvos rytas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. edw parolo pou eimai panathinaikos 8a kalupsw tn aulhtikokafro,,to 6000 to elege sto site tis euroleague,,emeis pou eimastan sto ghpedo legame pws sigoura exei gurw stous 8000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epitelous oi maskes epesan krifozela!!!oust tsirakia twn hobbits!!!greenrubbits13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. a8litikogavre!simera mporw na pw oti isoun kaluteros apo tis alles fores,alla......sou ta elegan kapoioi gia ton teodosic k den tous akouges!!!kalos otan paizei alla otan g....tai mporei na dialusei tin omada monos tous xwris oute kan tous antipalous...!!!akou k kanenan pou kserei k stamata na ton krazeis!eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xrysa-fi ennoeitai pws eisai pl brosta!!omws emeis kanoume reportaz dn eimaste sto plousiospito mas k grafoume pseftoaristera arthra.....!hahahahahhaha!!!!!!to site tis euroleague etsi anaferei egw metrisa gyrw sts 12000.....pou einai o tsartsa na mas pei????ko ko ko????oso gia saras ennoeitai pws evale to soutaki gt einai o pleon arxidatos paiktis alla oti htan o kaliteros paiktis t olympiakou isxyei gt dystyxws tn exei xeperasei to basket....anwnyme dn borw na kryftw pleon....einai polla ta lefta athlitikokafre!!!teddy ti xrwma exei i bala basket?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mporei na min kserw ti xrwma exei i mpala alla apo basket kati kserw parapanw apo sena....(dn kserw an se timaei auto,giati epaizes(pou leei o logos) merika xronia basket, k se ekopse o katalilos.....!:P)k auta giati milousa kairo twra mazi me enan allo k dn akouges.mas eleges ta dika sou,dld perimenes na perasoun polla paixnidia gia na to katalaveis.pes tin ali8eia,gia 1 fora,to legame???k dn simainei oti opoios dn paizei, dn kserei kiolas...!!!vlepe mourinho pou epaize san erasitexnis k mono,ti exei kataferei sto podosfairo,k merikoi zileuoun giati efuge apo tin omada tous.
    u.g.ema8a oti o rose pire pio pollous psifous apo ton arroyo gia to all star game"epeidi eisai opados apo oti ema8a"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. k kati pou ksexasa.emena 8a mou apantas proswpika!k ase tin xrysa-fi,oti exw diavasei apo auti sto blog mou arese..........pio polu apo ta dika sou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ti eleges dld k egw diafonousa????egw s elega oti k otan dn paizei kala voithaei tin omada????apla dn vgainw na tn kraxw apo ton noemvrh epeidh dn einai kalos se 2 mats px alla perimenw na dw tin poreia t.k tn exw kraxei pl pio prin apo sena k gia ts swstous logous....oso gia to xrysa-fi k mena m aresoun perisotero dn exei na leei..!!!!!ase p ayta p grafei borei na ta katalavaineis perisotero...gt apo basket...hahahahahhahha!!!!k dn eipa pote oti prepei na paizeis basket gia na xereis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. dn apantaw allo giati 8a se ksevrakwsw k dn 8elw...oso gia tin xrysa-fi tin katalavainw perissotero giati exoun logiki auta pou grafei..!!ta dika sou pali einai sxedon panta paraloga....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. teddy zoume gia na se akoume!!!!!!!!!!!eisai apithanos ta xereis ola prin kan symvoun pantou k panta!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. stefanos 7

    οταν ελεγα οτι τα πανηγυρακια για τη συγκυριακη νικη εναντιον μιας ομαδας (που αντικειμενικα μας εχει πελατες) δειχνουν νοοτροπια μικρης ομαδας καποιοι με λεγαν αμπασκετο....ηρθε λοιπον το πατατρακ απο καποια φενερ μεσα στο σπιτι μας και τα ''νερμπι'' με τα καφενεια της ζαλγκιρις και του πινοκιο για να με επιβεβαιωσουν..

    δυστυχως η βαλενθια του πεσιτς ανεβαινει συνεχως...το χα ξαναπει,ταβανι μας φετος θα ναι η προκριση στους 8,αν επιτευχθει

    αλλα ενταξει,τι σημασια εχει..ο ηγετης ο β-σπαν ειναι ο ηγετης μας,πηρε τα 2 αυτα ματς,μπορουμε να την πουμε στην ζελα τωρα...ολα καλα

    και αν ο μπαναωτης οπως τον λεγαμε εκανε αυτα που κανει τελευταια ο ''σοφος'' θα τον ειχαμε κρεμασει στο σεφ,διπλα στα μπανερ για τις συμμετοχες στα φ4...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dn ta kserw alla me auta pou vlepw ta perimenw.to zitima einai na akous tous allous otan sou lene kapoia pragmata panw se auto pou vlepoun k egw dn eixa kanena logo na krazw ton milos alla ta evlepa ta xalia tou k perimena na ginei k xeiroteros....k egine!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. stefane 7 esy ta eleges k kapoio se xleyazan se ekrazan k se koroideyan...!!!!!!!!irthe i wra loipon na dikaiwtheis....pou na perasei o olympiakos afou einai xalia mayra dn exei paiktes dn exei proponiti dn exei tpt........a k kati teleytaio vlepw na vazoun alla 3 banners fetos sto sef..!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. stefanos 7

    δυστυχως μπανερ για συμμετοχη στο φ4 δεν βλεπω να βαζουμε..εκτος αν βαλουμε μπανερ και για τη συμμετοχη στους τελικους των Play-offs και του κυπελου...

    υ.γ το μονο που εχουμε φετος ειναι προπονητη

    υ.γ2 ελεος με τους τζαμπατζηδες του οακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. dn vlepw oute telikous play-offs dn vlepeis ti ginetai me to zori kerdizei o thrylos aek panionious k loipous....to pithanotero einai na vrethei kapoios kolosos k na tn petaxei exw.....gia kypello kalitera gt tha paixei me vazelo stin gkarsoniera k oloi xeroume ti tha ginei.........oso gia ton ........ipnovic pelataki tou zots einai ta eidame k sto oaka plakitsa t ekane ...o zotsaras!!!!dn agapane oloi tin omada ts stefane 7 krima kapoioi tzabatzides pane k to paizoun k opadoi.....avrio oloi sef erxetai roby javtokas!!!allo ena asteri p perase apo tin armada.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...