Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Άσπρο και μαύρο δεν κάνει γκρι..

 By Xrisa-fi      
                                     
Η θεωρία του χάους, η θεωρία της σχετικότητας, η θεωρία του Maslow, οι θεωρίες της Ράνιας και όλες αυτές οι θεωρίες που γεννήθηκαν και πέθαναν στα γεμάτα αναστάτωση κοριτσίστικα τραπέζια,  στα «καταφύγια» αγοριών υπό τον ήχο κάποιου σκληρού τραγουδιού που τα βοηθά να σκέφτονται. Θεωρίες που ανατρέπονται μέσα σε μια γουλιά καφέ,  σ’ ένα κατάστρωμα  πλοίου ένα βράδυ που θυμίζει τόσο χειμώνα, στο πίσω κάθισμα ενός ταξί.

Όταν το σύμπαν αποφάσισε να μπερδέψει τους ανθρώπους, ταχυδρόμησε στα σύννεφα ότι τα ετερώνυμα έλκονται και αυτά με τη σειρά τους το σχημάτισαν αχνά και όμως τόσο έντονα στον ουρανό. Το άφησαν εκεί ψηλά μέχρι να διαδοθεί, μέχρι όλοι να γνωρίζουν  ότι ο Ρουβάς στο Mp3 του ακούει  σκληρό ροκ και γουστάρει.
Η συνομωσία της στιγμής λοιπόν. Εκείνη η διαβολική σύμπτωση που φέρνει δυο ανθρώπους με διαφορετική εφηβεία, διαφορετική ζωή και το πιο πιθανόν διαφορετικό μέλλον να κοιτούν μια θάλασσα που φουσκώνει  και μαζί μ’ αυτή να φουσκώνει και το στήθος τους, από ένα συναίσθημα που δε ξέρεις να ερμηνεύσεις και το μόνο που θες είναι να πνιγεί στο βυθό του μαύρου νερού που κοιτάς. Είναι εκείνη η στιγμή που ο φάρος αναβοσβήνει για να μπορείς να δεις και εσύ ότι στην άλλη άκρη του καταστρώματος  στέκεται κάποιος το ίδιο μπερδεμένος με σένα, μόνο που ακόμα και εκείνη τη στιγμή το ίδιο είναι τόσο διαφορετικό.

Τα ετερώνυμα έλκονται όταν το αγόρι της πλατειάς μπορεί και γελάει με τις γκάφες του κοριτσιού που φορά ροζ παντελόνι  και όταν το κορίτσι αυτό αρχίζει και ακούει πανκ ροκ για δύσκολες ώρες (πάντα με το ίδιο ροζ παντελόνι). Έλκονται όταν μπορείς να δεις με τα μάτια σου τη ματιά του όταν σ’ αφήνει να ακούσεις την καρδία του μετρώντας έναν έναν τους χτύπους της. Τα ετερώνυμα έλκονται τη στιγμή ακριβώς που μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον, να αγκαλιάσεις το μαξιλάρι, να γυρίσεις απ’ την άλλη και να σου κρατά σφιχτά το χέρι. Οι άνθρωποι έλκονται όταν μπορούν να γελάσουν με τις διαφορές τους, να γοητευτούν χωρίς να τρομάξουν απ’ το διαφορετικό.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι λοιπόν κοιτούν τις αστραπές και ένα φεγγάρι που φανερώνεται όταν είναι η ώρα να πουν αντίο. Όταν το καλοκαίρι του ενός είναι ο χειμώνας του άλλου όταν η θάλασσα πνίγει και το βουνό είναι πολύ ψιλό τότε τα μάτια βουρκώνουν και αναβοσβήνουν μαζί με το φάρο που δείχνει το λιμάνι στο πλοίο που έρχεται και χαιρετά το πλοίο που φεύγει.  Είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι τι αξίζει τελικά και ενώ θες να φύγεις  θες να μείνεις. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι η ευτυχία πολλές φορές κοστίζει πιο πολύ απ’ όσο αξίζει  και έτσι απλά δεν έχεις τίποτα να πεις τίποτα να φανταστείς.

Όταν το κορίτσι μπει στο ταξί και το αγόρι προλάβει να τη φιλήσει στο μάγουλο καταλαβαίνει ότι όλα είναι κύκλος και εύχεται να ήταν τετράγωνο. Θυμώνει που η θεωρία που διάβασε στα σύννεφα  τη ξεγέλασε και γυρνά πίσω να δει εκείνον που χάνεται. Και το ερώτημα είναι πάντα το ίδιο ..τι άξιζε τελικά, τι κρατάμε και τι ρίχνουμε στο βυθό της θάλασσας?

Κρατάμε τη θεωρία που σε πείσμα όλων θα μπορέσουμε μια μέρα να αποδείξουμε ότι ισχύει. Κρατάμε το τελευταίο αλμυρό απ’ το δάκρυ φιλί και το φεγγάρι που βγήκε για να δείξει το δρόμο του αποχαιρετισμού. Κρατάμε το αγόρι που τρυπώνει στα μαλλιά της κοπέλας όταν αυτά χορεύουν στον άνεμο και τη σφιχτή αγκαλιά που ελπίζει σε αντάμωση. Τα ετερώνυμα έλκονται όταν οι άνθρωποι μπορούν να δουν βαθιά στη ψυχή όταν μπορούν να ενώσουν το βορά με το νότο . Τα ετερώνυμα έλκονται όταν σου λείπουν όλα όσα σε εκνεύριζαν και τώρα δεν έχεις, όταν λες αντίο με χαμηλωμένο βλέμμα γιατί τότε..δε μετράει …

Με αγάπη Χrisa-fi

14 σχόλια :

  1. eidika h teleutaia frash,kai sta duo skelh ths,megalh alh8eia :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εάν είσαι το κορίτσι με το ροζ παντελόνι τότε το αγόρι της πλατείας είναι πολύ τυχερό ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i thewria kat'eme isxuei... ta eteronuma ontws elkontai!!!! alla apo tin elksi mexri tin sunuparksi uparxei polu megali aposstasi!!!! mporeis na allaskeis oli sou tin uparki gia na tou moiaseis.. sou fainontai magika ola osa exei ekeino to agori pou den exeis esu.. kai ton erwteuesai me toso pathos.. ma einai duskolo na antekseis ton diaforetiko, ton ap'alliws ftiagmeno!! panta ta eterwnuma tha elkwntai.. ma tha 'nai gia mia stigmi.. kai i stigmi tha eina panta stin kardia..gia mia zwi!!! kelly :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aouts re kelly ..xaxaxxaxaxa
    den einai duskolo na antexeis to diaforetiko otan mporeis na ekselix8eis mesa ap auto kai na gnwrhseis alles ptuxes sou.. ap thn allh exei na kanei me tous an8rwpous ka8ara pou sxetizodai,thn pisth kai thn epimonh tous sto an aksizei o "kopos".. ta eteronuma elkodai giati panta psaxnoume stoys alloys auto pou den exoume emeis ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ είμαι ο μόνος παράξενος που δεν του αρέσει το γεγονός ότι τα ετερώνυμα έλκονται; Και έλκονται γιατί βαριόμαστε τον εαυτό μας και θέλουμε το διαφορετικό ή γιατί απλά θέλουμε μια ζωή γεμάτη ίντριγκα και σασπένς σαν ταινία του Hollywood, νομίζοντας ότι αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας, ξεχνώντας ότι η συναισθηματική πληρότητα έρχεται μέσα από τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα; Πειράζει που θέλω να αφήσω τις αστραπές έξω από τις διαπροσωπικές μου σχέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ta eterwnuma elkontai sas to upografw egw.. einai auto pou les xrisa-fi.. h dia8esh twn 2 fernei to kalo apotelesma kai einai toso ma toso gohteutiko na ksupnas me kapoion pou kamia sxesh den exei me osa esu eisai.. BRAVO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αδιαμφισβήτητα τα ετερωνυμα ελκονται!!!και παντα ειναι συναρπαστικη η συνυπαρξη τους.το θεμα ειναι πως μπορει μια τετοια συνυπαρξη να αντεξει στο χρονο.νομιζω πως πρεπει να το θελουν κι οι 2 πλευρες τοσο ωστε να βρουν ισορροπιες για να καρατησουν αυτη την "ετερωνυμη" ελξη.αν βρεθουν παντως θα ναι μια σχεση "ΤΟΥΜΠΑΝΟ"!!!
    Ανωνυμη Χριστινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ax ti wraia pou ta grafeis Xrusa mou!!!! Victoria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. de me lene xrisa... XRYSAFI ME LENE!!!!! euxaristw :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εισαι σιγουρη οτι το αντιο με κατεβασμενο βλεμμα δε μετραει? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...