Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μετακίνηση στον πλανήτη

Η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στον πλανήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κίνα.

Υπολογίζεταί ότι 700 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς τις προσεχείς 48 ώρες, για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους την Πρωτοχρονιά.

Έτσι λοιπόν η χρονιά του λαγού στην Κίνα, ξεκινάει επίσημα από την Πέμπτη, αλλά δεν φαίνεται να “μπαίνει” με καλό ποδαρικό, αφού το σιδηροδρομικό δίκτυο εξυπηρετεί ήδη 35 εκατομμύρια περισσότερους πολίτες από την περσινή χρονιά και τώρα καλείται λόγω των συνθηκών, να καλύψει τις ανάγκες αυτής της λαοθάλασσας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph , αυτή η μετακίνηση , θα είναι περισσότερο ένας αγώνας αντοχής γεμάτος κακουχίες,  παρά κάποιες όμορφες στιγμές ανεμελιάς.
Αφού υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι επιβάτες, πρόκειται να ταξιδεύσουν όρθιοι για ολόκληρες 22 ώρες με το τραίνο, μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους!
Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα ένας απελπισμένος εργάτης μετά από 14 ώρες αναμονής στα εκδοτήρια εισιτηρίων, ξεπέρασε τα όρια του και γδύθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Μία άλλη περίπτωση, είναι αυτή της κυρίας Guo, η οποία δεν βγήκε μεν από τα ρούχα της, όμως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να βρει εισιτήριο για πόλη Handan, καθώς πρέπει να αλλάξει τραίνο για να φτάσει στον προορισμό της.
Μόνο η σκέψη της οικογενειακής γαλήνης και της μικρής ανάπαυλας των γιορτών μπορεί να δώσει κουράγιο σε 230 εκατομμύρια Κινέζους, που θα χρησιμοποιήσουν το τραίνο και θα μετακινη8ούν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Οι περισσότεροι επιβάτες σκέπτονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να αντιμετωπίσουν τόσες ώρες ορθοστασίας μέσα στο κρύο.
Επίσης το ζητούμενο είναι να καταφέρουν οι κατάκοποι ταξιδιώτες, να φτάσουν στο σπίτι τους με ασφάλεια και από τα 2,5 δισεκατομμύρια πολιτών που θα μετακινηθούν μέσα σε μία εβδομάδα, οι περισσότεροι τα καταφέρνουν.
Η Κινεζική πρωτοχρονιά επιφυλλάσει και ευχάριστες εκπλήξεις, όπως είναι η εβδομάδα εκπτώσεων, που ονομάζεται “Χρυσή Εβδομάδα” και φυσικά οι διάσημες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, που είναι γεμάτες από χρώμα, χορό και πυροτεχνήματα.
Όσοι πιστεύουν και κυνηγούν ένα θαύμα, συνήθως τα καταφέρνουν. Έτσι γίνεται και σε αυτό το μαραθώνιο ταξίδι, οι περισσότεροι βρίσκουν ένα τρόπο να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και να φτάσουν σπίτι τους. Εξάλλου μόλις αντικρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ένα πλατύ χαμόγελο θα σβήσει όλες τα κακουχίες και τα προβλήματα.

http://www.newpost.gr/Kosmos/item/19527-%CE%97-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...