Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν νέες, αυξημένες τιμές στα εισητήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα είναι 1,4 ευρώ και θα ισχύει για 90 λεπτά σε όλα τα μέσα μεταφοράς μέχρι το Κορωπί.
Εάν η ισχύς του 90λεπτου παρέλθει ενόσω ο επιβάτης βρίσκεται καθ’ οδόν, υποχρεούται να το επικυρώσει για δεύτερη φορά.

 Η τιμή του αντίστοιχου μειωμένου εισιτηρίου θα είναι 0,70 ευρώ.
Η τιμή του εισιτηρίου μίας διαδρομής και χρήσης, το οποίο θα ισχύει μόνο για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το Τραμ, θα είναι 1,20 ευρώ, ενώ το μειωμένο 0,60 ευρώ.
Το ημερήσιο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς αναπροσαρμόζεται στα 4 ευρώ, ενώ το εβδομαδιαίο στα 14 ευρώ.
Το εισιτήριο της ΕΘΕΛ για Σαρωνίδα αναπροσαρμόζεται στα 1,60 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 0,80 ευρώ.
Αεροδρόμιο
Το εισιτήριο των λεωφορείων της ΕΘΕΛ για τις γραμμές express προς Αεροδρόμιο αυξάνεται στα 5 ευρώ, ενώ το μειωμένο αναπροσαρμόζεται στα 2,50 ευρώ.
Τα εισιτήριο του Μετρο (ΑΜΕΛ και ΗΣΑΠ) από και προς το «Ελ. Βενιζέλος» αυξάνεταιι στα 8,00 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 4,00. Τα εισιτήρια δύο και τριών ατόμων της ίδιας κατηγορίας αναπροσαρμόζονται στα 14,00 και 20,00 ευρώ αντίστοιχα. Τα μετ’ επιστροφής εισιτήρια από και προς το αεροδρόμιο καθορίζονται πλέον στα 14,00 ευρώ. Τα εισιτήρια θα ισχύουν για όλα τα μέσα για 90 λεπτά.
Επίσης, και τα εισιτήρια του προαστιακού (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς για 90 λεπτά.
Οι μηνιαίες κάρτες του Μετρό από και προς αεροδρόμιο αναπροσαρμόζονται στα 140 ευρώ, ενώ οι ετήσιες αυξάνονται στα 1.000 ευρώ.
Μηνιαίες και ετήσιες κάρτες

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα λεωφορεία (ΕΘΕΛ) αναπροσαρμόζεται στα 20,00 ευρώ, ενώ η αξία της μειωμένης στα 10,00.
Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα θα φτάσει τα 45,00 ευρώ, ενώ η μειωμένη τα 23,00.
Η ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς θα αγγίξει τα 450 ευρώ.
Ωστόσο, κατά πληροφορίες, έχει αποφασιστεί η διεύρυνση της τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ και σε άλλες οργανωμένες σε συλλόγους ή σωματεία ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες θα έχουν σημαντική έκπτωση, με την ετήσια κάρτα να φτάνει στα 340 ευρώ.
Επίσης, καταργούνται τόσο οι μηνιαίες όσο και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) και του Μετρό (μέχρι το Κορωπί).
Εισιτήρια κοινωνικής πολιτικής

Δικαίωμα για μειωμένο εισιτήριο, κατά 50% σε όλα τα μέσα μεταφοράς, παρέχεται στις εξής κατηγορίες:
- Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.
- Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.
- Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές που είναι κάτοχοι δελτίου ΟΑΣΑ
- Νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ή διαβατηρίου.
- Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. τα οποία λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μέχρι την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης της Σχολής.
- Σπουδαστές Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ), τα οποία λειτουργούν νόμιμα, μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και σχετικής βεβαίωσης της Σχολής.
- Φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών, με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας «student card university I.D.» και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου
- Πολύτεκνους γονείς και μέλη των οικογενειών τους, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνου.
Δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης
Δωρεάν μετακινούνται:
- Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών
- Οι οπλίτες θητείας όλων των Σωμάτων, με την επίδειξη της στρατιωτικής ταυτότητας
- Οι κάτοχοι των καρτών ΑμεΑ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...