Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Ημερολόγιο ΑπεργιώνΔεν ξέρω αν ισχύει ότι η οικονομική κρίση φέρνει ευκαιρίες, ανάγκες πάντως δημιουργεί σίγουρα και το «Ημερολόγιο Απεργιών», φιλοδοξεί να καλύψει κάποιες από αυτές. Σε μια εποχή όπου είδηση είναι το να μην έχουμε απεργίες, η ανεπίσημη προσπάθεια μιας παρέας φοιτητών καταγράφει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις παρουσιάζει συγκεντρωμένες ημερολογιακά, με τρόπο εύληπτο και πρακτικό.


Η κεντρική ιδέα είναι απλή: σε ένα ημερολόγιο του Gmail εμφανίζονται όλες οι απεργίες που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες, την εκπαίδευση και οτιδήποτε άλλο δεν εντάσσεται σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Επιπλέον, το ημερολόγιο περιλαμβάνει και τις επίσημες αργίες, για ακόμη πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση. Ως πηγές χρησιμοποιούνται τόσο οι επίσημοι φορείς (ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ), όσο και άλλες έγκυρες ειδησεογραφικές πύλες.

Μάλιστα, το ότι πρόκειται για ημερολόγιο της Google σας επιτρέπει να προσθέσετε οποιοδήποτε γεγονός στο δικό σας ημερολόγιο, εφόσον χρησιμοποιείτε Gmail, με ένα απλό κλικ.Πέρα από αυτά, ο ιστοχώρος περιλαμβάνει στοιχεία επικοινωνίας των επίσημων φορέων και των σωματείων εργαζομένων, τηλέφωνα για ράδιο-ταξί και άλλα χρήσιμα links που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στις μετακινήσεις σας (π.χ. ενοικιάσεις ποδηλάτων).

 

Το «Ημερολόγιο Απεργιών» αποτελεί ανεπίσημη προσπάθεια και το περιεχόμενο περνάει από τους ίδιους τους δημιουργούς του. Σε περίπτωση πάντως που κάποια κινητοποίηση τους έχει ξεφύγει, υπάρχει ειδική φόρμα υποβολής, μέσω της οποίας οι ίδιοι οι επισκέπτες μπορούν να την επισημάνουν.

Εάν κατοικείτε στην Αθήνα και ειδικά εάν χρησιμοποιείτε συστηματικά τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις σας, το «Ημερολόγιο Απεργιών» είναι μια υπηρεσία που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
 
Το «Ημερολόγιο Απεργιών» θα το δείτε εδώ
 

freeweird.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...