Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΣ


Τι και αν όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, τι και αν έλειπαν για διαφόρους λόγους οι Μπουρουσης, Κεσελ, Χαλπεριν , Βασιλόπουλος και…..Νιλσεν , τι και αν οι Τούρκοι μετά τη νίκη τους στο ΣΕΦ είχαν κλείσει εισιτήρια για Βαρκελώνη, ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν εκεί για να υπενθυμίσει σε όλους ποιος είναι το αφεντικο!!!!
Οι παίκτες του Ντουντα μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να αποδείξουν στον κόσμο αλλά κυρίως στους εαυτούς τους ότι μπορούν. Ο σοφός παρέταξε την ομάδα με Μαυροκεφαλλιδη και Ερστεγκ , ένα σχήμα πολύ ευέλικτο που προβλημάτισε τους Τούρκους. Ο Ζοραν πυροβολούσε από παντού και η άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφηνε την Ουλκερ να πάρει ανάσα. Ο Τεοντοσιτς για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εκτός κλίματος και έτσι οι Τούρκοι κατάφεραν να προηγούνται στο ημίχρονο με 36-34. 
Στο δεύτερο μέρος οι κακές επιλογές των ερυθρόλευκων και η τραγική άμυνα του Μιλος, τον όποιο και σημάδευε ο Σπαχια , έφεραν τη διαφορά στους 12 πόντους υπέρ της Ουλκερ. Σε εκείνο ο μακραν κορυφαίος έλληνας play maker όλων των εποχών , Θοδωρής Παπαλουκας πήρε από το χέρι την ομάδα και την οδήγησε σε μια επική ανατροπή. Ο ρυθμός ανέβηκε, ο Ολυμπιακός έτρεξε , ο Θοδωρής μοίραζε και οι Μαυροκεφαλιδης και Ερτσεγκ εκτελούσαν με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 55-54. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ντουντα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Οι παίκτες της Ουλκερ έμειναν χωρίς πόντο για πάνω από 4 λεπτά και ο Ρασο Νεστεροβιτς έκανε πλακά στην άμυνα τους. Οι ερυθρόλευκοι κυριολεκτικά ισοπέδωσαν την τουρκική ομάδα φτάνοντας τη διαφορά στους 15 πόντους ,65-80,μετα από τρίποντο του κορυφαίου Παπαλουκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση .
Οι 20000 Τούρκοι στις κερκίδες του γηπέδου είχαν σωπάσει και κοιτούσαν τα παλικάρια από τον Πειραιά να αλώνουν την πόλη, ο Σπαχια δε ήξερε από πού του ήρθε και οι ερυθρόλευκοι πανηγύριζαν όχι για μια απλή νίκη αλλά για την δικαίωση της ΟΜΑΔΑΣ, που όλοι είχαν ξεγραμμένη. Συγκινητικός ήταν ο Ερτσεγκ για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρο,εξαιρετικοι στο δεύτερο μέρος ΟΙ Νεστεροβιτς και Μαυροκεφαλιδης και κορυφαίος όλων ο Παπαλουκας. Τι να πει κάνεις για τον σοφό του ευρωπαϊκού μπάσκετ???? Ο Ντουντα Ίβκοβιτς απλά ξεφτίλισε τους παντες!!!!!!Απιστευτη διαχείριση του υλικού της ομάδας, πίστη για τη νίκη ,έκρυψε τις αδυναμίες και κοουτσαρε μαεστρικα τον Ολυμπιακό. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι ήδη πρώτος στον όμιλο του ότι και να συμβεί στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ζαλγκιρις και περιμένει με πλεονέκτημα έδρας τη Σιένα. Κλείστε εισιτήρια για Βαρκελώνη……

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-34, 55-54, 65-80

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Νέβεν Σπάχια): Ούκιτς 14, Έρογλου, Ονάν 2, Λαβρίνοβιτς 8 (1), Γιασικεβίτσιους 7 (1), Πεκέρ 2, Σαβάς 4, Κίνσεϊ 12 (6 ριμπάουντ), Μουτάφ, Τόμας 9 (2), Μέι 2, Πρέλντζιτς 5 (1).

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9 (8 ασίστ), Νεστέροβιτς 16 (9 ριμπάουντ), Σπανούλης 12, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 16, Γλυνιαδάκης 2, Νίλσεν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 21 (5), Τεόντοσιτς 2, Κατσίβελης, Λούκας 2.



Ο γνωστός φετινός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και γνώρισε οδυνηρή ήττα από τη Λιετουβος Ρίτας. Οι πράσινοι έχασαν κατακρατως τη μάχη των ριμπάουντ και προδόθηκαν από την έλλειψη δημιουργού. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους λιθουανους αποφασισμένους να πάρουν τη νίκη και προηγήθηκαν με 20-23 στο δεκάλεπτο.
 Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και με τον Τεπιτς να είναι αρκετά καλός έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με σκορ 39-34. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε ο Παναθηναϊκός ήταν μονοδιάστατος στην επίθεση , παίζοντας συνεχώς με ποσταρισματα και με εμφανώς κουρασμένο και ψυχικά και σωματικά τον μοναδικό του δημιουργό, το Διαμαντιδη, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 53 -48. Στην τελευταία περίοδο οι Λιθουανοι έκαναν πάρτι στη ρακέτα των πρασίνων μαζεύοντας 10 επιθετικά ριμπάουντ(συνολικά 16) και με τον Νιουλει σε εκπληκτική κατάσταση όχι μόνο ήταν κοντά στο σκορ αλλά και πέρναγαν στη θέση του οδηγού.
 Οι παίκτες του Ομπραντοβιτς τα περίμεναν όλα από τον Νικολας ,ο οποίος με ατομικές ενέργειες προσπάθησε να δώσει την υπερπολυτιμη νίκη στην ομάδα του. Ένα χαζό φάουλ του Τεπιτς έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Αμήν να δώσει το προβάδισμα στη Λιετουβος και ενώ το σκορ ήταν 67-68 ο Νικολας αστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο σουτ και έτσι οι Λιθουανοι έφυγαν θριαμβευτές από το κλειστό του ΟΑΚΑ. Είναι η τρίτη ήττα του Παναθηναϊκού φέτος στο γήπεδο του μετά από τη Βαλένθια και τον Ολυμπιακό οι πράσινοι χάνουν και από τη Λιετουβος , ενώ έχουν κερδίσει και τα ματς και Καχα και Ολυμπια στον πόντο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα δεν αποτελεί πλέον φόβητρο για τους αντίπαλους της και ο καθένας πιστεύει πως μπορεί να παλέψει τα ματς στο ΟΑΚΑ σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, η υπόθεση πρωτιά δεν περνά από τα χέρια των πρασίνων καθώς αν η Καχα κερδίσει στη Λιθουανία τη Λιετουβος τερματίζει πρώτη αφήνοντας τον Παναθηναϊκός, που είναι υποχρεωμένος να κερδίσει την τραγική και αδιάφορη Μαλαγα στην Ισπανία, στη δεύτερη θέση.

Δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8 (4 ριμπ.), Μπατίστ 11 (5 ριμπ.), Φώτσης 8, Σάτο 2 (4 ριμπ.), Νίκολας 10 (3 ασίστ), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (7 ασίστ), Βουγιούκας 1, Καϊμακόγλου 6, Καλάθης.

Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόμπερι 5, Μπιέλιτσα 10 (4 ριμπ.), Γκετσεβίτσιους 3, Βαλανσιούνας 6 (7 ριμπ.), Νιούλεϊ 16 (5 ριμπ.), Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Μπαϊράμοβιτς 7 (5 ριμπ.), Γιομάντας.




ΥΓ1. 210 είναι πολλές……????????

ΥΓ2. Ρε το Σάρας δίκιο έχετε μπορεί το παιδί……..Ένας από τους κορυφαίους…του Ολυμπιακού και πάλι ο Σάρας…..Κόφτο ρε αγόρι μου κρίμα είναι!!!!!

ΥΓ3. Πόσο μάγκας μπορεί να είσαι ρε Ντουντα!!!!!!!!!!!!!!????????ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!!!

ΥΓ4. Έχεις ερυθρόλευκη …….Θοδωρή Θοδωρή!!!!!!!!!(αφιερωμένο)

ΥΓ5. Γλύψε Σάρας την…….της Θρυλαρας!!!!!(αφιερωμένο εξαιρετικά)

ΥΓ6. Για Ρασο και Ερτσεγκ δεν θα γράψω τίποτα τα γράφω καιρο τώρα καταντά κουραστικό, αλλά ο Μαυροκεφαλιδης έδειξε για πρώτη φορά σε μεγάλο ματς πως ΜΠΟΡΕΙ!!!!!

ΥΓ7.Στο mute ήταν οι Τούρκοι στο τέλος????

ΥΓ8. -14 στο ΣΕΦ ,με τόσα προβλήματα και όλοι τον είχαν ξεγραμμένο και πάει μέσα στην Πόλη και όχι μόνο παίρνει τη νίκη αλλά γαζώνει τους Τούρκους και παίρνει και την πρόκριση!!!

ΥΓ9. Μην έρθει κανείς γήπεδο……..Δεν μπορούν τα παιδιά……..

ΥΓ10. Τελικά μπορεί ο ……υπερπαικτης μόνος του να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του/????Αμα συνεχίσει έτσι η ομάδα δεν θα μπορεί ούτε άμυνα να παίξει, που είναι και η σπεσιαλιτέ του……Α ρε Μητσακο τι τραβάς με τους Καλαθηδες…../????

ΥΓ11. Ο Ιαν είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλους στην Ευρώπη….Α ρε Χατζηγεωργίου γνώστη………………

ΥΓ12. Αρκετά καλός ο Μιλενκο αλλά στα κρίσιμα ήταν απών…..

ΥΓ13. Δεν έχει πέσει ο Μπατιστ έχετε δίκιο……..ΘΩΡΗΚΤΟ………..Άμα δε γυρίσει ο Μαριτς ούτε τη χρονιά δεν θα βγάλει…..

ΥΓ14. ΨΗΛΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΑΝΕΙΟ………ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!

ΥΓ15. DR1 rules!!!!!!ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ!!!!!!!!


13 σχόλια :

  1. eixan minei afwnoi oi tourkoi??
    kati mpoukalia k antikeimena eida na peftoun egw meta tn PSOLIA p fagan!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. afwnoi nai apragoi oxi......petousan boukalia siwpiloi kathws to stoma ts htan gemato........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. me stoixeiwnoun oi titloi sou alh8eia sou lew..oso gia ta usterografa mporei na mh ta katalabainw ola alla to 4 kai to 5 se akousa na to fwnazeis hahahahahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wraios manolara ligo o enas ligo o allos kati tha ginei.....hahahah!!!xrisa-fi zw gia ti mera tis diakiwsis!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EXEIS DIKEOTHEI IDI AGORI M!!
    IPOGRAFEI TITANOTERASTIOS ARBE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kleise eisitirio kai sou dinw osa thes!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ta pame auta a8lhtikokafre .. to mpasket einai h teleutaia sou eukairia frodise na thn ekmetaleuteis swsta ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sunexeia dikaionesai esu........!!!ti...8a ginei?pou ekrazes ton papalouka oti einai mono gia tin parti tou k tetoies malakies.....???pws dikaiwnesai otan ta les auta?k na mn pw gia ton milos pou perimeneis 6 mines gia na kanei 1 match k otan to kanei 8a les pali oti dikaio8ikes.......!!gia ton alts kati les alla 8elw na dw pio polla!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. afou dn xereis re teddy ti petiesai??????gia ton papalouka dn eipa pote oti einai gia tin party t...ayto p elega itan oti sernotan....alla mallon epeidh dn vlepeis ta paixnidia dn tha to thimasai....o thododris dn borouse na perpatisei dn eprepe na to pw?????gia to milos exw grapsei 10 fores pws dn einai kalos ti na kanw dld????ennoeitai pws pistevw kai elpizw sta megala mats na einai ekei gt an dn einai dyskola ta pragmata....o alts poios einai....??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ.5 Τοσο σας τσούζει η τριετία που πέρασε με τα πράσινα ο καλύτερος ευρωπαίος play maker? Ακόμα να ξεπεράσουν κάποιοι το Βερολίνο και τις 6 συνολικά κούπες που σήκωσε όσο έμεινε στον ΠΑΟ? Πόσο πονάει που ο SARAS σας γ..άει? Πόσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 tou dwsane.............oso gia to verolino itan pragmatika ekpliktikos!!!!!!!!ta kalitero makran k isws k to monadiko megalo mats p ekane o saras ston pao...ta exoume pei ypirxe terastios!!!!!a kai mn m peis gia to triponto sto sef.....hahahahahhahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάποιους μάλλον τους έχει στοιχειώσει για πάντα αυτό το σουτάκι από τα 8-9 μέτρα μπροστά στο χρυσοπληρωμένο αφάνα, ενώ για άλλους είναι μία ακόμα από τις πολλές στιγμές που τους πρόσφερε ο μεγάλος Λιθουανός. Καλός ο Κλαιει-ζα, αλλά λίγος μπροστά στο No13 της Lietuva. Αυτό έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...