Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

True grit


By Freud...

Directed by: Joel & Ethan Cohen

Η Mattie Ross είναι ένα 14χρονο κορίτσι το οποίο όταν ο πατέρας της δολοφονείται από τον μισθωτό του Tom Chaney, ο οποίος φεύγει με τα άλογα του πατέρα της και 2 χρυσά νομίσματα, βάζει στόχο να βρει τον δολοφόνο του και να τον δει στην κρεμάλα. Προκειμένου να καταφέρει τον σκοπό της μισθώνει τον πιο σκληρό και θρασύ “U.S. Marshal” της πόλης, τον Reuben J. “Rooster” Cogburn.
O Tom Chaney όμως καταζητείτε και από τον “Texas Ranger” LaBoeuf για έγκλημα που έχει διαπράξει στην πολιτεία του Texas. Οι τρεις τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι στην επικίνδυνη περιοχή των ινδιάνων όπου ο δολοφόνος έχει βρει καταφύγιο μαζί με την διαβόητη συμμορία του “Lucky” Ned Pepper…..

Δεν μπορείς να ζητήσεις τίποτα περισσότερο από το cast αφού αποτελείται από τέλεια αναλογία μεγάλων ονομάτων όπως οι Jeff Bridges (The Big Lebowski, Crazy Heart) και Matt Damon (The Bourne Identity, Good Will Hunting) και εξαιρετικών ηθοποιών όπως οι Josh Brolin (No Country For Old Men, Milk) Barry Pepper (25th hour, The Green Mile), Hailee Steinfeld.

Η υπογραφή των αδερφών Cohen βρίσκεται με έντονα γράμματα πάνω στο film. Όλα τα στοιχεία που τους κάνουν ξεχωριστούς είναι μέσα. Οι διάλογοι χωρίς νόημα, οι αργές σκηνές, το ιδιαίτερο humor τους καθώς και η απίστευτη ωμότητα συνθέτουν ένα πολύ ωραίο western, το οποίο ξεχωρίζει για την αληθοφάνεια του.

Επιτέλους οι cowboys δεν είναι οι κλασικοί μορφονιοί, η σαπίλα δίνει και παίρνει.
Επομένως …. Pop-corn, μεγάλο αναψυκτικό, και καλή προβολή.

Υ.Γ. 1 είναι το πρώτο που γράφω οπότε λίγο επιείκεια :P

Υ.Γ. 2 δεν προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός σε BLOG είμαστε

Υ.Γ. 3 η ταινία απλά τα σπάει

Υ.Γ. 4 Cohen Bros ftw :P



7 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...