Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο...

Η Μπαρτσελόνα με το 1-1 κόντρα στην Ρεάλ προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η βραδιά ανήκει στον Αμπιντάλ. Ο Γάλλος επέστρεψε στην δράση και έζησε συγκλονιστικές στιγμές στο «Καμπ Νου».
Όταν πριν από περίπου 1.5 μήνα ο Ερίκ Αμπιντάλ πέρναγε την πόρτα του χειρουργείου για αφαίρεση όγκου στο συκώτι, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής, έστω και δύο – τρία λεπτά, στον ημιτελικό του Τσαμπιονς Λιγκ.

Ο Γάλλος άσος όμως, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Αψήφησε τις προβλέψεις και βγήκε νικητής. Μάλιστα, αυτή την φορά ο αντίπαλος ήταν ο πιο δύσκολος που έχει αντιμετωπίσει ποτέ στην ζωή του. Ωστόσο, τα κατάφερε ξανά και σήμερα… σήκωσε την δική του κούπα.

Όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον σήκωσε από τον πάγκο για ζέσταμα περίπου στο 70’, το γήπεδο σηκώθηκε όλο όρθιο να τον χειροκροτήσει. Στο 90’, όταν πέρασε στο γήπεδο αντί του Πουγιόλ, έγινε πραγματικός χαμός. Όλοι οι φίλαθλοι των καταχειροκρότησαν και φώναξαν ρυθμικά «Άμπι Άμπι», ενώ ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις των συμπαικτών του.

Άλλωστε, ο Αμπιντάλ ήταν ο πρωταγωνιστής και στα πανηγύρια που ακολούθησαν με το τέλος της αναμέτρησης με την Ρεάλ. Οι Καταλανοί συγκεντρώθηκαν όλοι για να τον πάρουν αγκαλιά και να τον… πετάξουν στον ουρανό. Σίγουρα από τις πιο ωραίες και ανθρώπινες στιγμές του ποδοσφαίρου.





πηγή: spordog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...