Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Groundation @ Gagarin 205 (18/5/11, Αθήνα)

Τετάρτη 18 Μαΐου
Gagarin 205Λιοσίων 203-205, Αθήνα


Doors Open: 21:00
Δυο χρόνια μετά το εκπληκτικό sold out live του Απρίλη του 2009, οι Groundation επιστρέφουν στο Gagarin 205, την Τετάρτη 18 Μαΐου, για να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά το θρυλικό αφιέρωμά τους στο Bob Marley. Παραπάνω από δυο ώρες μουσικής πανδαισίας σε μια μοναδική συναυλία στην οποία εκφράζεται ο βαθύς σεβασμός τους για τη σημαντικότερη μορφή της reggae μέσα από αριστοτεχνικές διασκευές που εναλλάσσονται με καταιγιστικό ρυθμό με μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα “Freedom taking over”, “Music is the most high”, “Jah Jah know” και “Praising”.

Στο πολυάριθμο ελληνικό κοινό τους είναι γνωστό ότι το όνομα αυτής της πρωτοποριακής μπάντας είναι ένα λογοπαίγνιο που προκύπτει από την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν έναν κοινό τόπο για να συνομιλούν όλοι οι άνθρωποι ισότιμα και ελεύθερα, να μορφώνουν ο ένας τον άλλο και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο χωρίς να εμπλέκονται σε σχέσεις εξουσίας. Πρόκειται για ένα μουσικό διάλογο του οποίου οι στίχοι είναι γεμάτοι κοινωνικά μηνύματα, επαναστατικότητα, αλλά και αισιοδοξία. Αυτό είναι το σημείο που τους φέρνει πιο κοντά απ’ οποιοδήποτε άλλο στις διδαχές του ουμανισμού των rastafari και στο πνεύμα του ανθρώπου που θεωρείται ιδρυτής της reggae και σύμβολο ελπίδας και ανάτασης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, του Bob Marley.
Χωρίς αμφιβολία ο ήχος των Groundation αποτελεί ένα μοναδικό ιδίωμα που ακροβατεί με αξεπέραστη μαεστρία μεταξύ της roots reggae μουσικής παράδοσης και των ελεύθερης δημιουργικότητας της jazz. Η εμβληματική παρουσία του Harrison Stafford, ενός χαρισματικού frontman, στιχουργού  και τραγουδιστή, οι παραληρηματικές νότες από το hammond του Markus Urani, ο επιβλητικός ρυθμός από το μπάσο του Ryan Newman, οι ασύλληπτοι αυτοσχεδιασμοί των πνευστών των David Chachere και Kelsey Howard, τα ψυχεδελικά σόλο κρουστών του Mingo Lewis Jr, ο στιβαρός ήχος από τα τύμπανα του ακούραστου Rufus  και τα μοναδικά φωνητικά της Kim Pommel και της Rachel Hinds, δημιουργούν μια σύνθεση εκρηκτική, μια ενέργεια απελευθερωτική και συνάμα καθηλωτική. Το μίγμα γίνεται εκρηκτικότερο με την προσθήκη σε αυτή την περιοδεία, του μαγευτικού Will Bernard, ενός από τους χαρισματικότερους jazz κιθαρίστες της νέας γενιάς. Σε κάθε ζωντανή εμφάνιση τους οι Groundation αφού ανακατέψουν τη reggae ταυτότητα και κουλτούρα τους με τη dub και τη jazz, παράγουν ένα χαρμάνι όπου τα αυτοσχεδιαστικά σόλο κι οι πολυσυλλεκτικές μουσικές εξάρσεις δίνουν άλλη διάσταση σε κάθε μουσικό κομμάτι, μετατρέποντας τελικά κάθε live σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Από το πρώτο τους album “Young Tree” [1999] μέχρι και το τελευταίο “Here I Am” [2009] βρίσκονται σε μια συνεχή πορεία μουσικής αναζήτησης και ολοκλήρωσης δημιουργώντας ένα μουσικό μείγμα σαγηνευτικό κι ευφάνταστο. Όχι άδικα, λοιπόν, έχουν χαρακτηριστεί ως μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες roots reggae μπάντες παγκοσμίως, καθώς σε κάθε εμφάνισή τους οι εναλλαγές μεταξύ δυνατών χορευτικών κομματιών και ψυχεδελικών dub downtempo συνθέτουν μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, που παραμένει εξίσου δυνατή όσες φορές και αν τους δει κάποιος επαληθεύοντας το ομώνυμο κομμάτι τους: Music is the most high!
Ο μουσικός οδοστρωτήρας που ακούει στο όνομα Groundation επιστρέφει στη χώρα μας: Be there!!!
Groundation video:
http://www.dailymotion.com/video/xhrmhw_groundation-au-14eme-festival-du-chien-a-plumes_music
http://www.dailymotion.com/video/x6txut_groundation-woodstower_music
http://www.dailymotion.com/video/xe3jpz_groundation-la-nuit-de-l-erdre_music
http://www.dailymotion.com/video/x1v32w_groundation-upon-the-bridge-epk_music
http://www.dailymotion.com/video/x33c53_groundation-au-reggae-sun-ska-2007_music
on line προπώληση: http://groundation11.eventbrite.com/
όπου το κοινό μπορεί να βρει εισιτήριο από 15€ !!!!!!! (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)
Προπώληση:
Ticket House
Μetropolis
Τιμή εισιτηρίων:
Προπώληση: 25€
Ταμείο: 30€


http://mindradio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...