Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Π*ύτσα Μπάλα και Καράτε... by andARTis

-      Που ΄σαι man. Τι λέει?

-      Ας τα λέμε καλά.

-      Γιατί ρε συ τι έγινε?

-      Τίποτα μωρέ . Να έχω μπουχτίσει αυτές τις μέρες με το διάβασμα. Είναι και ο καιρός.. 
Που να διαβάσεις ρε φιλέ με τέτοιον ήλιο. Πώς να μην είναι το μυαλό σου στις θάλασσες και στα γκομενάκια..
-      Γάμησε τα.

-      Εσύ τι λέει?

-      Τα ιδία ρε συ. Ειδές μπάλα χθες?
-      Γάμησε τα. Δεν πάμε πουθενά με τέτοια ομάδα..

-      Κάτσε ρε συ. Ο Καραχισαρόπουλος (πρόεδρος της ομάδας) είπε θα σκάσει λεφτά.
        Κάτι ακούστηκε για Παπαστρουμφίνιο.

-      Μαλακιές. Κάθε χρόνο τα ιδία.

-      Με την γκόμενα τι λέει?
-      Τα ιδία μωρέ, όπως τα ξέρεις. Βαρέθηκα λίγο…
                                                                                   
.                                                                                    .
                                                                                    .
Πείτε μου γαμώ το κεφάλι μου, πόσες συζητήσεις  των νέων που έχουν βγει –πχ- για έναν καφέ αρχίζουν με αυτόν τον τρόπο (και συνεχίζονται αναλόγως..)? Πείτε μου γαμώ το Δια (που λέει κ ένας φίλος) που έχει πάει όλη η έμπνευση, ο αυθορμητισμός, η ενεργεία, οι κάβλες που αναπόφευκτα έχει ο καθένας μας? Γιατί περιοριζόμαστε στο να συζητάμε τα ιδία -εξαντλημένα- 5 θέματα συνοδευόμενα από τις ίδιες 15 χιλιοειπωμένες εκφράσεις κάθε φορά? Γιατί φοβόμαστε να ακολουθήσουμε το ένστικτο μας και να μιλήσουμε λίγο διαφορετικά. Τόσο πολύ μας έχει επηρεάσει αυτή η χέστρα που έχουμε απέναντι από τον καναπέ μας. Τόση δύναμη έχει πια αυτός ο κυβερνοχώρος που απλώνεται μπροστά μας μόλις πατήσουμε το password ?Τόσες σκέψεις, τόσες ιδέες που αδιαμφισβήτητα υπάρχουν στο μυαλό μας, γιατί(?) με το που φτάνουν στην άκρη της γλώσσας μας εκτελούν ένα μέτριο αλλά πετυχημένο back flip και προσγειώνονται στην άβυσσο της ψυχής μας. Πως έχουν καταφέρει να μας κάνουν να μην τολμάμε να μην δοκιμάζουμε..

-      Μα καλά ρε είσαι χαζός ?

-      Γιατί το λες αυτό κατά φαντασιών φιλέ μου που βεβιασμένα συμμετέχεις για να

        βοηθήσεις τη ροη του κειμένου ?

-      Καλά ρε, δεν ειδές τι γίνεται στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα ?

        Ο κόσμος ξεχειλίζει από αγανάκτηση..

Και γιατί εγώ ρε γαμώτο δεν βλέπω καμία αλλαγή ? Γιατί βλέπω όλους να τους απασχολούν και να συζητάνε τις ίδιες μαλακιές ? Πούτσα ΜπάλαΚαράτε – και λίγη αγανάκτηση για να είμαστε και στη μόδα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε πιο ριζικά. Ο καθένας σαν μονάδα. Αν δεν αποφασίσουμε να δώσουμε λίγο περισσότερο χώρο στις δευτέρες σκέψεις μας. Σε αυτές που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι γνωστοί σε όλους μας ΤΡΕΛΟΙ.. Ναι, αυτοί οι τύποι που συναντάς στον δρόμο και χωρίς καν να σε ξέρουν (άκου δω..) αρχίζουν να σου λένε τα σύψυχα τους. Τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, παραλόγους και μη, στερούμενοι κάθε είδους κοινωνικούς και ηθικούς φραγμούς .Αυτούς που όταν σου μιλούν σε κοιτούν στα μάτια (πόσο σπάνιο φαινόμενο πλέον). Και στα μάτι αυτά βλέπεις μια γαληνή, μια ειλικρίνεια, μια ηρεμία που δεν μπορείς παρά να ζηλέψεις.

-      Α, μάλιστα. Να αποτρελαθούμε τελείως δηλαδή ??

-      Όχι. Όχι ακριβώς. Απλά να μην φοβηθούμε να το δοκιμάσουμε. Ας είμαστε λίγο πιο εναλλακτικοί,
όχι μόνο στο ντύσιμο μας και στη μουσική που ακούμε, αλλά και στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Ας τραγουδήσουμε δυνατά στο ασανσέρ, ας χορέψουμε στο δρόμο αντί στα κλαμπ, ας φωνάξουμε δυνατά όταν και όπου μας έρθει και όχι όταν και όπου μας πουν ότι πρέπει..

-      Καλά, καλά οκει. Την κάνω τώρα πρέπει να φύγω. Πάω να δω μπάλα. 

        Θα τα πούμε το βράδυ Λευκό Πύργο ?
-     Μπα, λέω να πάω στην Κούβα. Τα λέμε από αύριο
http://andartis.weebly.com 

24 σχόλια :

  1. Τα αγόρια είναι γνωστό ότι έχουν παρατεταμένη εφηβεία. Μερικά το παρακάνουν.
    Και όσοι βιαστούν να υπερασπιστούν το φίλο "αντάρτη", ας περιμένουν να δουν τι θα γράφει (αν γράφει) σε δέκα χρόνια από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ναι, αυτό το παραδέχομαι, είναι ένα αρνητικό σχόλιο. Ίσως το πρώτο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο κείμενο ούτε εμένα μου άρεσε πολύ. Πιο πολύ ήταν ένα συνονθύλευμα από σκέψεις που είχα εκείνη την ώρα, ίσως όχι και τόσο καλά διατυπωμένες.

    Τώρα όσον αφορά το σχόλιο του x-ray, θέλω να τον ευχαριστήσω, καθώς θα πιαστώ από την κριτική του προκειμένου να σκαρφαλώσω στο Όρος Mizeria (420ο πιο ψηλό βουνό του κόσμου. Εντοπίζεται στη Μαλαισία και εκεί κατοικούν αρκετά φίδια, μερικοί ελέφαντες και έχει πολύ κρύο).Εκεί, δίχως να το σκεφτώ δεύτερη φορά, θα κάνω μια ελεύθερη πτώση από την κορυφή, ελπίζοντας να προσγειωθώ στα διάσημα μαλαισιανά πουλιά «γκαστερίνις».
    Και όταν τον αέρα σκίζω, φίλε x-ray,
    Δεν θα με νοιάζει, κανείς τι λέει,
    Η ψυχή μου καθαρή, δεν θα χρειαστεί να την πλύνεις,
    Εμπιστοσύνη θα έχω, στο γκαστερίνις,
    Και όταν θα σε κοιτώ ,εκεί από ψηλά,
    Θα σε βλέπω μικρό, να τοσοδά,
    Θα πλησιάσω λοιπόν, να δω αν μεγάλωσες,
    Και με λύπη θα διαπιστώσω πως σ ένα κούτσουρο σκάλωσες,

    Όταν το χέρι, σου απλώσω εγώ,
    Κοιτά να φερθείς χωρίς δισταγμό,
    Να μου πεις "Δεν θα έρθω", "άντε γαμήσου μαλάκα",
    Και εγώ σαν έφηβος να γελάσω για πλάκα.

    Αυτά έχει και θα έχει στο andARTis. Αν δεν σ αρέσει μπούλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το κείμενο δεν τρελάθηκα. Έχουν γράψει καλύτερα τα παιδιά (μάλλον οι άλλοι, όχι ο Όμηρος).

    Επίσης έχω την εντύπωση πως τα εύγε έπεσαν για τις σκέψεις και όχι για την διατύπωση. Έχω λίγα ακόμα στο μυαλό μου, μα δεν έχουν σημασία…

    Αυτό που έχει σημασία, είναι οι τρείς τελείες - και μάλιστα με διαφορετικό μέγεθος - που στολίζουν το κείμενο και συνοδεύουν το χάσιμο του δηνιουργού. Δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής ευφυΐας ή προϊόν μέθης (με κρασί, με ποίηση, με αρετή… όπως λέει και ο Baudelaire). Όπως και να έχει, το βρίσκω εντυπωσιακά έξυπνο!

    ΥΓ. Ίσως ο Όμηρος να μη γράφει σε δέκα χρόνια…
    Σίγουρα όμως θα πίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το διάβασα και εγώ και δεν με ξετρέλανε, τα άλλα του Ομήρου μου άρεσαν περισσότερο. Σκεφτόμουν να το βάλω και δεν το έβαλα. Δεν πειράζει όμως, την επόμενη φορά θα ναι καλύτερα, πάμε γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου ανώνυμε, η αντίδρασή σου στην κριτική αποτελεί άλλο ένα τεκμήριο παρατεταμένης μετεφηβείας. Ένα χαρακτηριστικό που όταν θα το δεις από κάποια απόσταση, από τα ύψη του όρους που θέλεις να ανέβεις, ή μετά από λίγα χρόνια, είμαι σίγουρος ότι θα το καταλάβεις και εσύ. Είναι πολύ χαρακτηριστικό των νέων στην ηλικία να καταγράφουν ότι τους έρχεται στο μυαλό και να νομίζουν ότι πρόκειται για υψηλή λογοτεχνία το λιγότερο.
    Εγώ είμαι πολύ γέρος και έχω δει πολλά παλικάρια σαν κι εσένα να εφορμούν από τα ύψη που περιέγραψες και να τσακίζονται. Επίσης έχω δει και πολλές, πάρα πολλές κωλοτούμπες. Γι αυτό ας περιμένουμε να δούμε κι εσένα. Ο χρόνος έχει βάλει πολλές φορές τα γέλια με τα καμώματά μας.
    Εντυπωσιακά έξυπνο; Εντυπωσιακά; Μήπως να κόβαμε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, και αν δεν σ' αρέσει, μπούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xray, θα φερθώ ώριμα και δεν θα ασχοληθώ μαζί σου περεταίρω. Όσο για τους υπόλοιπους, τους ευχαριστώ που στηρίζουν την μπλογκάρα μας. Δεκτή κάθε τους κριτική. Δεσμεύομαι για καλυτέρα, ποιοτικότερα κειμενάκια στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλεις να πεις ότι δέχεσαι κριτική επιλεκτικά; Από εκείνους που σε στηρίζουν μόνο;
    Χαίρομαι για τη δέσμευση, που θα πρέπει να ισχύει για όλους μας.
    Είναι περαιτέρω, όχι περεταίρω. (Για καλύτερα, σωστότερα κειμενάκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί διάκονοι των γεγονότων,
    Αναφέρομαι σε σας ώ αυτοσχέδιοι εφημεριδοποιητές-κάλτσες. Δε σας ενδιαφέρει η γυναίκα ούτε το πόδι, αλλά η κάλτσα που φορά, ώ κουνούπια του κερατά-καλά παιδιά! Εμείς εδώ αντί να κάνουμε αυτό που κάνει οποιοδήποτε απ τα 7 μεγαλα κανάλια της Tv ή σταθμούς ραδιοφώνου, προβληματιζόμαστε και όχι για μαλακίες όπως εδώ. Όλα τα παιδιά των Β.Π έχουν χιούμορ πάνω στο ζεστό καναπεδάκι τους.

    Πανος Ζομπολος (νυν μέλος του AndartIs)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. A kai mathepeze, mia xara to gyrnages, isoun thea!!! Filakia mpoumpiiiiiii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κρατάει ακόμα καλά το κόμπλεξ των βορείων, έ; Εντυπωσιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρέπει να γράψουμε ένα άρθρο για τους ψεκασμούς. Ίσως τότε να καταλάβει κάτι και ο ζόμπολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ίσως το καλοκαίρι πρέπει να αυξήσουμε τη δόση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωωωω … τι μου είπε!!!!!!
    Αν και δεν το κατάλαβα…
    Προσωπικά θα ήθελα να ξέρετε πως σας κατανοώ – αν και δεν συμπάσχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά ρε παιδιά, τι καθόμαστε και κάνουμε? Είναι δυνατόν? Δεν έχουμε μαλώσει τόσο καιρό από κοντά, θα μαλώσουμε γι αυτές τις μαλακίες μέσω chat. Μιλώ κυρίως για τα παιδιά που ξέρω.. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δίνουμε τόση έκταση στο ζήτημα. Δεν αξίζει πιστέψτε με. Όσον αφορά το andARTis για να το ξεκαθαρίσουμε, πρόκειται για μια σελίδα που φτιάξαμε ένα βράδυ για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε και να ξεσπάμε. Σε καμιά περίπτωση δεν το παίζουμε συγγραφείς, ούτε στηρίζουμε πως τα κείμενα έχουν λογοτεχνική αξία (τουναντίον μάλιστα). Τώρα αν σε κάποιον αρέσουν κ του αλλάξουν έστω και λίγο τα μυαλά εγώ θα είμαι ικανοποιημένος. Το αν, και τι θα γραφούμε σε 10 χρόνια πραγματικά δεν με απασχολεί.. Προσωπικά δεν είναι αυτός ο στόχος μου. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, ας δεχτούμε πως οι σελίδες μας έχουν άπλα διαφορετική θεματολογία και ας συνυπάρξουμε ειρηνικά. Εγώ λοιπόν πρώτος βγάζω το άσπρο μου φανελάκι και το κρεμώ πάνω στον λευκό πύργο ως ένδειξη ειρήνης και συμφιλίωσης.

    Όμηρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε,
    ΠΑΟΚ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ συμφωνώ και επαυξάνω. Πρέπει να παραδεχθείς όμως φίλε ότι θα πρέπει να δεχόμαστε και τα αρνητικά σχόλια χαλαρά. Επίσης, προσωπικά δεν αναφέρθηκα καθόλου σε οποιοδήποτε λογοτεχνικό χαρακτηριστικό του άρθρου, αλλά στην ουσία του. Ο συντάκτης του όμως στην απάντησή του, παρ' όλο που και του ίδιου δεν του άρεσε όπως είπε το άρθρο, μας την είπε.
    Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι το καλύτερο είναι να αλλάζουν τα μυαλά όλων μας. (όχι μόνο των άλλων δηλαδή). Προσωπικά θεωρώ όλο το θέμα τζαρτζάρισμα, όπως στο ποδόσφαιρο. (Δείτε και το http://www.oikaltses.com/2011/05/blog-post_4039.html )
    Και μια και το έφερε η κουβέντα, ναι, ψηφίζω δικέφαλο και εγώ. (άλλο δικέφαλο)
    ΥΓ. Ελπίζω να γράφουμε όλοι σε δέκα χρόνια και να γράφουμε πολύ καλύτερα.
    ΥΓ. 2 Δεν είναι κακό κανένα τζαρτζάρισμα που και που, όπως φαίνεται και στο αποκαλυπτικό βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε όμηρε τι λες, ειδικά απο τους γνωστούς σου, με κανέναν δεν μάλωσες, την πλάκα μας κάνουμε. Προφανώς και δεν έχουμε την ίδια θεματολογία και μια χαρά συνυπάρχουμε, απο τότε που το φτιάξατε, έχουμε ανεβάσει 3-4 άρθρα σας που μας άρεσαν, είστε και στη λίστα με τα φιλικά ιστολόγια και εννοείται χαίρομαι για εμας. ( και τις κάλτσες και τον αντάρτη). Αυτά. Τον πούλο ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατί ρε παιδιά, μάλωσε με αγνώστους;

    Σας πληροφορώ πως ο xray, ενώ κλίνει το ρήμα «μαλώνω» σε όλους τους χρόνους, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής – και δε νομίσω να γίνει ποτέ.

    Όσο για μένα… αν ήθελα να «κρεμάσω» κανέναν… θα ξεκινούσα με τον εαυτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όταν ο chuck norris πέφτει απο τον ουρανό, τ αστέρια κάνουν μια ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Τσακ Νορις λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...