Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

200.000 νέοι στο πρόγραμμα Erasmus το 2008-2009

Share

200.000 νέοι της Ευρώπης συμμετείχαν στο ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus τη διετία 2008-2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο αριθμός αυτός υποδηλώνει αύξηση 8,7% στους νέους που σπούδασαν ή έκαναν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό με υποτροφία της ΕΕ, σχέση με την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο. Η ραγδαία αύξηση της συμμετοχής, που συμπίπτει με την αύξηση κατά 12% του προϋπολογισμού του προγράμματος Erasmus, δείχνει την έντονη επιθυμία των σπουδαστών να επωφεληθούν από τα σχετικά κονδύλια. Η μέση μηνιαία υποτροφία αυξήθηκε επίσης σε 272 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι οι σπουδαστές έχουν λίγο περισσότερα χρήματα για να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα.
Το Erasmus είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της ΕΕ, δεδομένου ότι πάνω από 2,2 εκατομμύρια σπουδαστές έχουν συμμετάσχει σ΄αυτό από τότε που ξεκίνησε, το 1987. Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να μείνουν 3 έως 12 μήνες σ΄άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είτε για σπουδές είτε για επαγγελματική επιμόρφωση.
Η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία ήταν μέχρι σήμερα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αλλά και οι χώρες που έστειλαν τους περισσότερους σπουδαστές, δηλαδή το 40% του συνολικού αριθμού.
 
Πηγή: www.numbersland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...