Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Χειρονομία ίσον ποινική δίωξη


Share

Ο Άρειος Πάγος της Ρώμης αποφάνθηκε ότι το να επιδεικνύει κανείς το μεσαίο δάκτυλο στον συνομιλητή του, ισοδυναμεί με εξύβριση και είναι πράξη, που πρέπει να διώκεται ποινικά.


ιδικότερα, οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της Ιταλίας εξέτασαν την υπόθεση μιας 38χρονης γυναίκας από την πόλη Ντομοντόσσολα, έξω από το Τορίνο, η οποία χώρισε πρόσφατα από τον σύζυγό της. Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του διαζυγίου, η κατηγορούμενη προέβη στην «επίμαχη» κίνηση και μάλιστα επιδεικτικά. Ο σύζυγος θεώρησε πως με τον τρόπο αυτό εθίγη η αξιοπρέπειά του και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Αιώνιας Πόλης ήταν ότι «με την πράξη της η κ. Κλάουντια Μ., προσέβαλε την τιμή τού πρώην συντρόφου της». Μάταια προσπάθησε η γυναίκα να υπερασπισθεί τον εαυτό της υποστηρίζοντας ότι «η κίνηση ήταν στιγμιαία και δεν πλαισιώθηκε από κάποιας μορφής φραστική επίθεση».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει τώρα να αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο (σσ. δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, που εκδικάσθηκε) και να καλύψει και το σύνολο των δικαστικών δαπανών.

www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...