Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Η Γωνιά του Προέδρου

Share


ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ
Καλησπέρα,
Σας έλειψα; Ξέρω την απάντηση (τρία γράμματα, το ένα φωνήεν τα δύο σύμφωνα).
Αλλά επειδή εμένα μου έλειψε να δω κάτι δικό μου αναρτημένο σε ιστοχώρο, επειδή έχω στερηθεί την επαφή με τα στελέχη της ιδιοκτησίας, επειδή εξαρτώμαι από την ανάγνωση και την ανάλυση των σχολίων σας, επειδή μου λείψατε εν ολίγοις να που είμαι πάλι εδώ. Η αλήθεια είναι ότι ένα προσωπικό θέμα με κράτησε μακριά σας αλλά τώρα η εβδομαδιαία μας επαφή θα λειτουργεί κανονικά.
Από πού να αρχίσουμε. Η Εθνική μας Αντιπροσωπεία στο Mundial δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες, ο Ότο αντικαταστάθηκε από τον Σάντος, συμπληρώθηκαν τα ετήσια του Michael Jackson, οι Τούρκοι μας πήρανε τον Καραγκιόζη, η τρόικα τα σώβρακα και η ζέστη την υπομονή μας για τις συνθήκες που επικρατούν στην «πιο ζωντανή πόλη του κόσμου». 
Γενικά μας αφήσανε τίποτα;
Δε νομίζω. Για την ακρίβεια δεν έχουμε αντισταθεί και πολύ. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά νομίζω ότι αρκετά έχουμε ανεχτεί κάποια πράγματα.
Και σε όλα αυτά…; Ησυχία, τάξη, ασφάλεια. Όλα καλά. Δε βαριέσαι. Το μοναστήρι να ‘ναι καλά.
Και τι μοναστήρι; Διακοσμημένο από  την σιγανοπαπαδιά του real estate τον Εφραίμ.
Έτσι θα καταντήσουμε φίλες και φίλοι.
Και αν θέλουμε να φύγουμε διακοπές που θα πάμε; Στον Περισσό με το ΠΑΜΕ…
Υπάρχουν πληροφορίες ότι συντρόφισσες από την ΚΝΕ κάθονται σε κιόσκια στην Ακρόπολη και όταν την κλείνουν για τους τουρίστες αυτές μοιράζουν φυλλάδια και λένε ότι στον Περισσό μοιράζουν με κουπόνια Mojito σε babushka.
Ζήλεψα όμως τώρα με το mojito δροσίστηκα και ομολογώ ότι μία εξίσου μία δροσιστική εικόνα είναι η εξής: έχω αράξει για το δεύτερο ημίχρονο της Πανάθας (δεν την υποστηρίζω αλλά λόγω εξελίξεων την πάω) μπροστά από την ολοκαίνουργια Telefunken tricolore (η κατά το ΔΝΤ εκδοχή μίας τηλεορασάρας με οθόνη LCD 32”, που δείχνει το μεγαλείο της οικοκυρικής κομπορρημοσύνης). Ξαφνικά λοιπόν μόλις ακούω τον sportscaster να λέει: «Φορτσάτος βγήκε ο πρόεδρος από τα αποδυτήρια» Και τότε ξαφνικά μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός εκστασιασμένου Νίκου Κωνσταντόπουλου να είναι στα αποδυτήρια και να φωνάζει στο Νίνη «Άπλωσε τους στα μανταλάκια αγόρι μου» (αν κερδίζει η Πανάθα) ή «Ρε θες να αρχίσω τα στολίσματα;» (αν χάνει). Πάντως και στις δύο περιπτώσεις για να τον ηρεμήσουν καλό είναι μεταξύ του «μάλιστα» και του «πρόεδρε» να βάλουν και ένα «Σύντροφε».
Σύντροφοι αναγνώστες ανάμεσα σας υπάρχουν τέσσερις που μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει. Και προσέξτε δεν σημαίνει ότι είναι enfants gates, αυτοί που συμμετείχαν στην εμπνευσμένη από τη ιδιοκτησία δημοσκόπηση και δηλώνουν ότι δεν έχει επηρεάσει η κρίση τις συνήθειες τους. Το πιθανότερο είναι ότι δεν είχαν συνήθειες αφού η κρίση η τρόικα το μόνο που δεν έχει πειράξει είναι η παραμονή μας στο σπίτι. (Όχι Βadbuster μην φοβάσαι. Δεν είναι περιπτώσεις Κωσταλέξι. Μην ζώνεσαι τα άρματα).
Πάντως από ό,τι βλέπω η ντόπια κρίση αναμένεται να είναι σαν την πρωταγωνίστρια του απίθανου τραγουδιού του Μιχάλη Σογιούλ, «Μπέμπα» το οποίο γνώρισε δόξες με τη φωνή του Νίκου Γούναρη. Σας παραθέτω στίχους που θα της αφιερώνουμε σε μερικούς μήνες (όπου μπέμπα εννοείται κρίση αλλά σέβομαι τους τυπολάτρες):
«Βρε πως έχεις μεγαλώσει;
Μπέμπα, Μπέμπα
Και έχεις γίνει άλλη τόση, και κάνεις πια και mise en plis…..» (μιζανπλί διαβάζεται Steve)
Και πάλι καλησπέρα σας,
Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...