Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Back to back: OiKaltses

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

John Frusciante

Ο Τζον Άντονι Φρουσιάντε (John Anthony Frusciante, 5 Μαρτίου 1970) είναι Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός παραγωγός.
Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε λόγω της παρουσίας του στο διάσημο αμερικανικό alternative rock συγκρότημα, Red Hot Chili Peppers, με τους οποίους ηχογραφήσε πέντε άλμπουμ. Ακόμα, ο Frusciante έχει δημιουργήσει και δέκα σόλο άλμπουμ. Ο Frusciante όσον αφορά το στυλ της μουσικής του, έχει επηρεαστεί απο διάφορα είδη. Ο ίδιος επικεντρώνει την μουσική του στην μελωδία και το συναίσθημα, καθώς είναι και λάτρης των παλαιότερων κιθαρών και των ανάλογων τεχνικών.


Ο Φρουσιάντε έγινε μέλος των Red Hot Chili Peppers σε ηλίκια δεκαοκτώ ετών, και έκανε το ντεπούτο του στο άλμπουμ του 1989, Mother's Milk. Το επόμενο άλμπουμ, το Blood Sugar Sex Magik, είχε απροσδόκητη επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, η δημοσιότητα κατέκλυσε τον Φρουσιάντε, ο οποίος το 1992 αποχώρησε απο το συγκρότημα. Αυτή την περίοδο, κλείστηκε στον εαυτό του και με τον καιρό εθίστηκε στην ηρωίνη, ενώ ταυτόχρονοα κυκλοφόρησε και τα πρώτα του προσωπικά άλμπουμ: Niandra Lades and Usually Just a T-Shirt (1994) και Smile from the Streets You Hold (1997). Το 1998 απεξαρτήθηκε πλήρως απο τα ναρκωτικά και την επόμενη χρονιά ενώθηκε πάλι με τους Red Hot Chili Peppers και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Californication (1999). Από τότε συνεχίζει να ηχογραφεί με το συγκρότημα και σταδιακά βιώνει την αναγνώριση, κυρίως για το ταλέντο του στην κιθάρα. Απόδειξη αποτελεί η παρουσία του στην δέκατη όγδοη θέση των καλύτερων κιθαριστών όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone's (2003). Πρόσφατα, ο Φρουσιάντε, στις 16 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την αποχώρηση του απο τους Red Hot Chili Peppers, με σκοπό να επικεντρωθεί στην προσωπική του καριέρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...