Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Πιό ακριβός καφές στον κόσμο : Τι είναι ;


Μόνο αν πατε στο Λονδίνο,θα βρειτε εκει ένα αποκλειστικό μείγμα καφέ που πωλείται στο μπαρ ενούς εμπορικού κέντρου, για το εξωφρενικο ποσο των 64 € ανά φλιτζάνι.Εχετε αναρωτηθεί τι καφές ειναι αυτός ;
Μια απο τις ποικιλίες του καφέ αυτού ειναι..ΚΟΠΡΑΝΑ απο Ρακούν !
Αυτος ο καφές ονομάζεται Raro Καφές που παράγεται από την ιταλική η De Longhi και θεωρείται ο πιο ακριβός στον κόσμο. Το κιλό κοστιζει σε ορισμένα καταστήματα «γκουρμέ" 412 ευρώ.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Είναι αργά καβουρδισμενος για περίπου 12 λεπτά για να αποκτήσει το μέγιστο αρωματικο δυναμικό ο κάθε κόκκος." "Το τελικό χρώμα είναι αρκετά σκούρο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το εσπρέσο είναι τέλειο για ενα καφέ με γάλα ή ένα καπουτσίνο." Τους κοκους καφε Luwak από την Ινδονησία,πρεπει πρωτα να φαει από το στόμα ενα ρακουν, το οποίο με τα προϊόντα της πέψης αφου αφοδευσει τον καρπό, τότε εχουμε την μοναδικη ποικιλια καφε.
Τα Ρακούν ενστικτωδώς τρώνε μόνο τους ωραιότερους κόκκους καφέ. Τα Ένζυμα στο πεπτικό σύστημα αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Κατοπιν τα κόπρανα συλλέγονται, από τους εργαζόμενους της φυτείας, για να καθαρίσουν το χώμα και τις ακαθαρσιες απο τους κόκκους. Η παραγωγή είναι μόνο περίπου 450 kg ανά έτος και η ζήτηση αυξάνεται λόγω της φήμης του στον κόσμο.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ορισμένοι κριτικοι του καφε λενε πρέπει να δοκιμασετε ένα φλιτζάνι καφέ είναι μια αξέχαστη εμπειρία. "Η γεύση του είναι πλούσια και ισχυρή, σχεδόν σιροπώδες. Έχει παχύ υφη, με μια υπόδειξη σοκολάτας, και παραμένει στον ουρανίσκο, με μακρά επίγευση."


www.paratolmo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...