Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Μοχάμεντ, το πιο δημοφιλές όνομα στη...Βρετανία

Το όνομα Μοχάμεντ, με όλες τις διαφορετικές παραλλαγές του, είναι το πλέον δημοφιλές ανδρικό όνομα για τα αγοράκια που γεννήθηκαν στην Αγγλία και τη Σκωτία το 2009, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.Το όνομα Ολιβερ είναι αυτό που βρίσκεται πρώτο στον επίσημο κατάλογο προτίμησης ονομάτων για τα αγοράκια σε Αγγλία και Σκωτία, αλλά εάν ληφθούν υπόψη όλες οι παραλλαγές του ονόματος Μοχάμεντ, που αριθμούν τουλάχιστον δώδεκα, τότε το όνομα αυτό παίρνει πανηγυρικά την πρωτιά.

Έτσι, τόσο οι Σκωτσέζοι γονείς όσο και οι Βρετανοί έχουν να διαλέξουν για το νεογέννητο τέκνο τους εκτός του Μοχάμεντ παραλλαγές όπως Μοχαμάντ, Μουχάμαντ, Μοχάμαντ, Μοχαμμάντ (με δύο μ) και πάει λέγοντας ...

Για τα κορίτσια δεν υπάρχει κανένας νεωτερισμός και καμία επικαιρότητα στα κλασσικά ονόματα που επιλέγουν γι αυτά οι γονείς: Πρώτο το Ολίβια και ακολουθούν Ρούμπι, Κλόε, Εμιλι και Σόφι.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια ονόματα που δείχνουν σαφώς τις ιδιαίτερες... βασιλικές προτιμήσεις των γονιών: Το 2009 επτά κοριτσάκια βαφτίστηκαν Κουίν (Βασίλισσα), εκατόν εννέα Πρίνσες (Πριγκίπισσα) 16 αγοράκια Κινγκ (Βασιλιάς) και 68 Πρινς (Πρίγκιπας).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...