Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το φάντασμα και το αρκουδάκι….

by Αθλητικοκάφρος
    Για να καταφέρει μια ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια , συγκέντρωση και φυσικά δουλειά. Το βραδύ της Τετάρτης κάποια Βrose baskets πετυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της. Απέναντι της βρέθηκε το φάντασμα της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι είχαν προβλήματα με τον Μαυροκεφαλιδη, που έμεινε εκτός αποστολής αλλά και τον Τεοντοσιτς ,που αγωνίστηκε αλλά ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση, εμφανιστήκαν στο παρκέ σε υποφερτά επίπεδα απόδοσης μόλις για 3 λεπτά…… Με τον Μιλος εμφανώς επηρεασμένο από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός οργανωτικά. Ο Σπανουλης δεν είναι κάλος στην οργάνωση του παιχνιδιού, άλλωστε δεν είναι και playmaker και έτσι μονό ο Παπαλουκας μπόρεσε για 3 λεπτά να οδηγήσει την ομάδα σε ορθολογικές επιλογές και αυτός είναι ο λόγος που στο διάστημα αυτό ανατράπηκε το σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά ..ο διακόπτης έκλεισε και πάλι και ο Ολυμπιακός κατάφερε να ηττηθεί από τη γερμανική ομάδα…Οι ερυθρόλευκοι   χρειάζονται πολλή δουλειά και με το σοφό στο πάγκο τους είναι δεδομένο ότι όσο δένουν  θα βελτιώνονται. Η ήττα με 73-61 δεν έχει τόσο βαθμολογική σημασία καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν την ικανότητα να κερδίσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια τους, όσο προβληματίζει η εμφάνιση και ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα. Η προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος έγινε με ατομικές ενέργειες είτε του Σπανουλη είτε του Μιλος με βεβιασμενα τρίποντα και κακές επιλογές και όχι με ορθολογικό μπάσκετ και οργανωμένες επιθέσεις, καθώς ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου την υπεροπλία του ,απέναντι στη Brose, στους ψήλους. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία περίπου 100 οπαδών του Ολυμπιακού στις κερκίδες του γηπέδου. Η παρουσία του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι της ομάδας  αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της ομάδας , όμως, ξυπνήστε όσο είναι καιρός…!!!!!!!!!!!


Δεκάλεπτα: 16-16, 34-28, 50-47, 73-61.

Μπάμπεργκ: Γκόλντσμπερι 3, Τέρι 4, Σούπουτ 6, Τάντα, Πλάις 2, Ρόμπερτς 21, Τζέικομπσεν 10, Γκαβέλ 11, Χάινς 14.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 13 (5 ριμπ.), Νεστέροβιτς 9 (9 ριμπ.), Σπανούλης 11, Μπουρούσης 3, Κέσελ, Νίλσεν 8, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 4, Τεόντοσιτς 11 (2/10 τριπ., 6 ριμπ.), Λούκας.


     Την πρώτη παράσταση μπροστά στο κοινό του έδινε για την  φετινή Euro league ο Παναθηναϊκός απέναντι στην CSKA. Από το πρώτο λεπτό το ματς ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Το μεγάλο όπλο της CSKA ο Ραμουνας Σισκαουσκας τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνιδι. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο στο 31-31. Όλοι περίμεναν το ξέσπασμα του ΠΑΟ το όποιο δεν άργησε να έρθει. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η άμυνα του Παναθηναϊκού έκλεισε ακόμα περισσότερο και κατάφερε να περιορισει αρκετά τον Γκορντον , ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο έκανε ο,τι ήθελε το Διαμαντιδη και κρατούσε την ρωσική αρκούδα στο παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 11-1 και τον Αλεξ Μαριτς να κάνει πολύ καλή δουλειά οι πράσινοι έφτασαν στο58-47. Η CSKA εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ και μείωσε σε 60-55, όμως ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενα τρίποντα από τους Σατο και Νικολας  εκτόξευσε τη διάφορα στους 16 και οι περίπου 12000 φίλοι του στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήταν ενθουσιασμένοι. Τελικό σκορ 74-60 και τον ΠΑΟ , με τον Σατο σε πολύ καλή μέρα και τον Ντρου Νικολας να πυροβολεί το αντίπαλο καλαθι στα κρίσιμα σημεία ,να ζευγαρώνει τις νίκες του στη διοργάνωση.
 
Δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 58-47, 74-60.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 4 (3 κλεψ., 2 ριμπ.), Περπέρογλου 8 (4 ριμπ.), Μπατίστ 6 (5 ριμπ.), Φώτσης 4 (7 ριμπ.), Σάτο 17 (4 ριμπ.), Νίκολας 18 (4/5 τριπ.), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10 (7 ασίστ, 5 ριμπ.), Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

ΤΣΣΚΑ (Βουγιόσεβιτς): Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 2, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 3, Χόλντεν 5, Βορόντσεβιτς 5, Λάνγκτον 9, Μαριάνοβιτς 5, Σβεντ, Σοκόλοφ 2, Γκόρντον 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...