Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τα λεπτά είναι... λεφτά!

Εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται στα σπίτια του Χονγκ Κονγκ γιατί τα καταστήματα και οι αγορές αρνούνται να δεχτούν "ψιλά", αναφέρουν στοιχεία έρευνας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Η έρευνα του πολιτικού κόμματος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" διαπίστωσε ότι περί τα 13 εκατομμύρια δολάρια σε ψιλά βρίσκονται σε γυάλες, συρτάρια ή βάζα και είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιηθούν.

Το 1/3 των ανθρώπων διαθέτουν περίπου 100 δολάρια Χονγκ Κονγκ στο σπίτι τους σε μικρής αξίας νομίσματα, που όμως, δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ, αναφέρουν τα στοιχεία της έρευνας.

Τα νομίσματα που δεν χρησιμοποιούνται είναι χάλκινα των 10, 20 και 50 σέντς που η αντιστοιχία τους με το αμερικανικό δολάριο ανέρχεται σε 1, 2 και 5 σέντς, γεγονός που τα καθιστά ανεπιθύμητα σε πολλά καταστήματα και αγορές και οι τράπεζες για να τα ανταλλάξουν ζητούν προμήθεια.

Αυτοί που διεξήγαγαν την έρευνα ανακοίνωσαν ότι οι τράπεζες πρέπει να καταργήσουν τις χρεώσεις προμήθειας για να ενθαρρύνουν τα καταστήματα και τις αγορές να δέχονται τα μικρά νομίσματα. Στο Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιβάλει την αποδοχή νομισμάτων μικρής αξίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...