Σάββατο 7 Μαΐου 2011

H Camerata υποδέχεται τον Arturo Sandoval και τον Chico Freeman (Απόψε!)

Ένας από τους ζωντανούς θρύλους της latin-jazz σκηνής, ο διάσημος κουβανός τρομπετίστας Arturo Sandoval κάτοχος πέντε βραβείων Grammy, έξι Βillboard Αwards και ενός βραβείου Emmy, έρχεται στη χώρα μας για μία και μόνο εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 7 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ.


Θα τον απολαύσουμε στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης μαζί με έναν επίσης κορυφαίο της σύγχρονης jazz, τον  σαξοφωνίστα Chico Freeman στο πλαίσιο μίας σπάνιας μουσικής συνάντησης με τηn Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.


Με τίτλο «Η Καμεράτα υποδέχεται τον Αρτούρο Σαντοβάλ και τον Τσίκο Φρήμαν», οι λάτρεις της jazz θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν τους δύο εκπληκτικούς βιρτουόζους να ερμηνεύουν δημοφιλείς συνθέσεις τους αλλά και να παρασύρουν την ορχήστρα δωματίου του Μεγάρου Μουσικής σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό, πειραγμένες μελωδίες και jazz αυτοσχεδιασμούς, έχοντας ως αφετηρία δημοφιλή τραγούδια όπως το Every day I think of you, Someone to watch over me, All night long,  The Essence of Silence,  Mambo Jazz,  Moon River, αλλά και έργα κλασικού ρεπερτορίου.

Μαζί τους στη σκηνή εμφανίζονται τέσσερις ακόμη κορυφαίοι jazzmen. Πρόκειται για τους Ivan Bridon στο πιάνο, Felipe Cabrera Cardenas στο μπάσο, Julio Barretto στα drums και Pibo Marquez στα κρουστά.

Την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής διευθύνει ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ.
Με τη συναυλία αυτή ολοκληρώνονται οι φετινές παραστάσεις του κύκλου «Μετατροπίες» που στόχο έχουν να προτείνουν στο κοινό ποικίλους, εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τη μουσική.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (7/5/2011) στις 20:30.

πηγή: www.moreradio.gr

1 σχόλιο :

  1. Τεράστιοι καλλιτέχνες, αλλά σίγουρα θα κουράσουν.
    Μουσική για… μουσικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...