Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Καλοκαίρι έρχεται… μην περιμένετε την τελευταία στιγμή να διαλέξετε το σκάφος που σας ταιριάζει...

by xray

Το Ιταλικό ναυπηγείο Wally Yachts, παρότι σχετικά νέο - ιδρύθηκε το 1994 -  έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη στον κόσμο, μερικά από τα οποία αποτελούν καινούριες κατηγορίες από μόνα τους. Ακραία αισθητική, που κατά τη γνώμη μου στα ταχύπλοα της εταιρείας καταντάει υπερβολική και θυμίζει πολεμικό ναυτικό, αλλά που στα ιστιοφόρα, τα οποία δεν έχουν τις σχεδιαστικές επιλογές και ελευθερίες ενός ταχύπλοου αποδεικνύεται τόσο εντυπωσιακή, όσο και λειτουργική.





Ανθρακονήματα παντού, αυτοματισμοί, κέβλαρ, τεχνολογία που κοντράρει ευθέως εκείνη της F1, όλα αυτά μαζί για ένα κοινό που μετριέται στα δάχτυλα μερικών χεριών ίσως...

Το ναυπηγείο έχει σχεδιάσει και άλλα μελλοντικά projects, που όμως δεν έχουν βρει χρηματοδότηση ακόμη, όπως ένα GigaYacht που θα διαθέτει εκτός από μια μεγάλη πισίνα, ένα κήπο με γκαζόν και δέντρα, αλλά και γήπεδο τένις πλήρων διαστάσεων στο κατάστρωμά του.

Όποιος θέλει μπορεί να δει τα σχέδια στο δικτυακό τόπο της εταιρείας, μαζί με άλλες τέτοιες κορώνες της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

















2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...