Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Following...


Memento, Insomnia, δύο ακόμα ταινίες με τη σκηνοθετική υπογραφή του Christofer Nolan. Πολλοί θα τις έχετε δει, αλλά θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα διαμαντάκι που προηγήθηκε στη φιλμογραφία του, το Following.
Μεσαίου μήκους, 69 λεπτά και από πλευράς budget υπό του μηδενός, ο Nolan αφηγείται με ασπρόμαυρες εικόνες μια υποβλητική ιστορία, μια ιστορία εξαπάτησης και παραπλάνησης που μπορεί να σταθεί πανάξια δίπλα σε μεγάλες δημιουργίες του νουάρ κινηματογράφου, παλιότερες και σύγχρονες.
Οι Άγγλοι είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί του κόσμου και εδώ δεν θα βρείτε εξαίρεση.






Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν υποδειγματικά τους ήρωες αυτής της πλεκτάνης, που παρότι προβλέψιμα απρόβλεπτη, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, μας καθηλώνει από το πρώτο λεπτό. Η υπέροχη ασπρόμαυρη εικονοληψία εξυπηρετεί υποδειγματικά την ιστορία και μας δείχνει το Λονδίνο σαν ένα μέρος όπου τίποτα άλλο από την ιστορία δεν συμβαίνει και η άψογη επιλογή των σκηνικών κάνει την ταινία να φαίνεται πολύ ακριβότερη από ότι είναι.
Ο παρατηρητικός θεατής θα βρει εδώ στοιχεία από τις επόμενες δουλειές του Nolan, αλλά αυτή η πρώτη ουσιαστικά προσπάθειά του, έχει όλη τη δροσιά της «σπιτικής» παραγωγής και βέβαια το δραματουργικό φινίρισμα του αγγλικού κινηματογράφου.

Μια και βρίσκεται επί τόπου, θα συστήσω πρώτα από όλους στον Karl  να το δει, αν δεν το έχει ήδη. Καλό κουράγιο εκεί στην ξενιτιά!



1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...