Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


By Αθλητικοκάφρος

Ένας ονειρεμένος Ολυμπιακός ταπείνωσε τη Σιένα στο κατάμεστο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης  και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο final4 της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς απλά ξεφτίλισαν την ιταλική ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Ιταλοί σκόραραν για πρώτη φορά στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού με τρίποντο του Ζήση και ενώ το σκορ ήταν 19-0!!! Άμυνα απροσπέλαστη και επίθεση υπερηχητική ήταν τα χαρακτηριστικά του Θρύλου χθες στο ΣΕΦ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 24-4 και το ημίχρονο με σκορ 47-9….. με τους παίκτες της Σιένα να είναι τόσο τρομαγμένοι από τον Ολυμπιακό και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο που δεν μπορούσαν να σκοράρουν ούτε με lay-up…. Η ιταλική ομάδα σκόραρε 2 μόλις εντος πεδιάς καλάθια στο πρώτο μέρος καθώς οι ερυθρόλευκοι ήταν τόσο καλά διαβασμένοι που οι βοήθειες ήταν τουλάχιστον απίθανες και οι τάπες και τα κλεψίματα έπεφταν βροχή!!!    
    Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά…Οι μάγκες με τα κόκκινα με τον 18οχρονο Δημήτρη Κατσιβελλη στο τιμόνι για πάνω από 16 λεπτά συνέχισαν να ισοπεδώνουν τους κακόμοιρους ιταλούς!!! Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 25ο λεπτό του ματς ο Λαβρινοβιτς …αποθεώθηκε από τους εκστασιασμένους οπαδούς όταν με 2 βολές έσπαγε το φράγμα των 10 ποντων!!!!Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το επιβλητικό 61-22 και όλοι αναρτιόντουσαν που θα σταματήσει το κοντέρ….Ο Ντουντα  καθοδηγούσε άψογα από τον πάγκο και οι παίκτες της Σιένα κατόρθωσαν τελικά μετά από υπερπροσπάθεια να ξεπεράσουν τους 40 πόντους και να μειώσουν την ήττα τους κάτω από 50 πόντους διαφορά….!!!!!!!!Τελικό αποτέλεσμα 89-41!!!!!!!!     Παραλήρημα από τους 12000 οπαδούς του Θρύλου που γέμισαν το ΣΕΦ για πρώτη φορά φέτος που αποθέωσαν τους παίκτες του Ίβκοβιτς αλλά και αυτούς της Σιένα που το πάλεψαν όσο μπορούσαν…!!!!Εξωπραγματική άμυνα υποχρέωσε τους ιταλούς σε πολλές περιπτώσεις να μην προλαβαίνουν καν να σουτάρουν με απανωτα κλεψίματα και όταν σούταραν δεχοντουσαν τάπες η έκαναν air ballsAπιστευτη άμυνα  ενώ και στην επίθεση οι ερυθρόλευκοι έτρεξαν σε κάθε ευκαιρία και απλά ξεφτίλισαν την πολυδιαφημισμένη άμυνα της Σιενα..Κορυφαιοι των νικητών οι Μπουρουσης και Γκορντον ,ενώ από τους ηττημένους οι μονοί που προσπάθησαν ήταν οι Λαβρινοβιτς και Χερστον.
   Αύριο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο παιχνιδιού της σειράς με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να διπλασιάσει τις νίκες του και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 24-4, 47-9, 61-22, 89-41

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 11, Μπουρούσης 14, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 15, Νίλσεν 2, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 10, Κατσίβελης 7, Χαλπερίν 7, Γκόρντον 7.

Σιένα (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 1, Ζήσης 5, Χέρστον 10, Καραρέτο 3, Ράκοβιτς, Λαβρίνοβιτς 12, Καουκένας 4, Ρες 1, Αγκιντέλε, Γιάριτς 2, Στόουνρουκ 3, Μος.

Διαιτητές: Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία).




Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός να κερδίσει την Μπαρτσελονα μέσα στο σπίτι της και να σπάσει το πλεονέκτημα της έδρας.  Οι πράσινοι πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση ήταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , ενώ βρέθηκαν να προηγούνται κιόλας στο τρίτο δεκάλεπτο.
   Παρα  το νευρικό ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και βρέθηκε στο τέλος του πρώτο δεκάλεπτου ισόπαλος με τους Καταλανους με σκορ 14-14.
Στη συνέχεια η Μπαρτσα ξέφυγε με 5 πόντους διαφορά, όμως ο Ντρου Νικολας και ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντιδης κράτησαν τους πράσινους κοντά  στο σκορ 37-35. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ρυθμό και πέρασε μπροστά με συνεχόμενες τριποντες βόμβες και τον Νικ Καλαθη να πραγματοποιεί την καλύτερη του εμφάνιση με το τριφύλλι. Ο Μαριτς στην επανεμφάνιση του στην Ευρωλίγκα κερδίσε 3 φάουλ νικώντας κατά κράτος τις μάχες με τους ψήλους των Καταλανων. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 57-60. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πασκουαλ ξέσπασαν και ξέφυγαν μέχρι και με 6 πόντους κάνοντας ένα σερί 11-0 όμως οι πράσινοι επέστρεψαν με δυο καλάθια του Περπερογλου και απειλούσαν να πάρουν τη νικη. Ο Φραν Βασκες έχασε ένα εύκολο καλάθι, όμως οι διαιτητές είδαν φάουλ δείχνοντας ποια ομάδα θέλουν να πάει στο final 4. O Διαμαντιδης αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και έτσι οι παίκτες του Ομπραντοβιτς έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με το διπλό από το Palau blaugrana. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Διαμαντιδη  Νικολας και Καλαθη για τους πράσινους που δεν τα κατάφεραν τελικά. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και το δεύτερο παιχνιδιού στην έδρας των Καταλανων με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί και πάλι να πάρει τη νικη.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 37-35, 57-60, 83-82

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2 (1/4δίπ., 1ριμπ.), Ρούμπιο 4 (1/1δίπ., 0/2τρίπ., 2/2βολ.), Λάκοβιτς 12 (2/3δίπ., 2/4τρίπ., 2/4βολ., 3ασ.), Ναβάρο 13 (1/2δίπ., 2/4τρίπ., 3ασ.), Πέροβιτς 6 (1/2δίπ., 4ριμπ.), Βάσκεθ 4 (4/4βολ., 2ριμπ.), Νντονγκ 8 (3/4δίπ., 2/3βολ., 4ριμπ.), Μόρις 5 (1/3τρίπ., 3ριμπ.), Λόρμπεκ 12 (4/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ριμπ.), Άντερσον 10 (3/3τρίπ., 4ριμπ., 2ασ.), Γκριμάου 7 (2/4βολ., 1/1τρίπ.)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5 (5/6βολ.), Περπέρογλου 6 (3/3δίπ.), Μπατίστ 15 (6/9δίπ., 3/3βολ., 6ριμπ.), Φώτσης 2 (8ριμπ.), Σάτο, Νίκολας 16 (4/9δίπ., 2/5τρίπ., 2/2βολ., 2ριμπ.), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 26 (4/10δίπ., 4/7τρίπ., 6/6βολ., 4ριμπ., 2ασ.), Βουγιούκας 4, Καλάθης 5 (1/4δίπ., 1/1τρίπ.)
ΥΓ1.Δεν παίζει άμυνα, δεν παίζει επίθεση, δεν έχει προπονητή, δεν έχει διοίκηση……Μην το ξαναγεμίσετε μας κοροϊδεύουν…….

10 σχόλια :

  1. se perimena pws kai pws afou to 3ereis ki aurio apo nwris e?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μπαίνω κάποια στιγμη στο ιντερνετ και βλέπω, 36-6. Έ τους μαλάκες, φαγαν ιο σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stefanos 7

    1 - 1 θα ναι και για τις 2 ελληνικες ομαδες η σειρα μετα το τελος της σημερινης βραδιας...εδω θα μαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file badstuber dn fagane io allo fagane........!!!!!!!!stefane logika nai exeis dikio.....allwste eykola kanei 2 kala mats mesa sto palau k eidika o fetinos panathinaikos.....k akoma pio eykola borei i sienana spasei tin edra tou thrylou allwste to apedeixe....ennoeitai pws to mats tha einai pl pio kleisto....tha doume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kala pou eleipe o teodosic k kerdise o o lumpiakos me auti tin anesi!makari na leipei k sto allo match...................!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pame mwri kavlara!!!tromos kai panikos gia tin armada tou DUDA!!!krima gia tin Panatha..ponaei to 30-70 iper tis..Akis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. stefanos 7

    οταν τα λεγα καποιοι λοιδωρουσαν...οταν το πραγμα σοβαρευει μιλανε και οι φανελες.ας μην γελιομαστε,η δικη μας δεν συγκρινεται με της ζελας...μονο εμεις θα καναμε αυτο που καναμε σημερα και μονο ο λαγος αυτο που εκανε σημερα...

    τουλαχιστον πετυχαμε το φετινο μας ταβανι,την 8αδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. stefanos 7

    τελικα εχουν δικιο οι αλογοτροφες που μας λενε οτι οταν ο θεος μοιραζε μυαλα εμεις φοραγαμε κρανη...τωρα καταλαβαινω τι εννοουσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. stefanos 7

    το οτι ποναω την ομαδα και κανω κριτικη δεν σημαινει οτι θελω ν αλλαξω ομαδα...

    αλλα ξεχασα , ειμαστε ομαδα nba φιλε m7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...