Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Τέταρτη μέρα και οι συγκρούσεις καλά κρατούν στη Τζαμάικα


Στη Τζαμάικα, η κοινωνία είναι ανάστατη. Ειδικά στην περιοχή Τίβολι Γκάρντενς του Κίνγκστον 60 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις οδομαχίες τα τελευταία 24ωρα, καθώς μονάδες της αστυνομίας και του στρατού προσπαθούν,χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής,να συλλάβουν τον διαβόητο βαρώνο κοκαϊνης, Κρίστοφερ Ντούντους Κόουκ, που προστατεύεται από βαριά οπλισμένες συμμορίες.

Ένοπλοι υποστηρικτές του έχουν συρρεύσει με στόχο να τον υπερασπιστούν με όση δύναμη κατέχουν.Για τους υποστηρικτές του, ο Κόουκ είναι ευεργέτης, προστάτης και χρηματοδότης τους. Για τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, όμως, είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο. Πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης της συμμορίας Shower Posse.Η συμμορία Shower Posse έχει κατηγορηθεί για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών κυρίως στα αμερικάνικα εδάφη αλλά και για αρκετές δολοφονίες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπρους Γκόλντινγκ, ενέδωσε μετά από εννέα μήνες πιέσεων της αμερικανικής Δικαιοσύνης στο επίμονο αίτημά της για τη σύλληψη και έκδοση του Ντούντους Κόουκ.Φήμες λένε οτι ο Κόουκ βοήθησε την κύβερνηση στις πρόσφατες εκλογές να κερδίσει.Τέλος έχουν συλληφθεί περίπου στα 200 άτομα και έχουν κατασχεθεί όπλα και πυρομαχικά.

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...