Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Tim Noble, μία ζωγράφος με πολλές προσωπικότητες


Πίνακες οι οποίοι απεικονίζουν τις διαφορετικές της προσωπικότητες δημιούργησε ζωγράφος που πάσχει από σπάνια ψυχική ασθένεια.


Πίνακες οι οποίοι απεικονίζουν τις διαφορετικές της προσωπικότητες δημιούργησε ζωγράφος που πάσχει από σπάνια ψυχική ασθένεια.

Η Kim Noble η οποία πάσχει από διαταρραχή ταυτότητας σπάνιας μορφής χρησιμοποιεί το ταλέντο της για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους διαφορετικούς εαυτούς της. Η καλλιτέχνις διαπίστωσε ότι ανάλογα με το ποια προσωπικότητά της "είχε τον έλεγχο" ζωγράφιζε με διαφορετικό τρόπο.
Τώρα η Kim πουλάει τους πίνακές της, οι οποίοι έχουν μεγάλη ζήτηση και τα εύσημα παίρνει κάποια από τις πολλές προσωπικότητές της.

Αυτή την περίοδο γυρίζεται ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η Kim αντιμετώπισε την ασθένειά της, προσπαθώντας μέσω της ζωγραφικής να καταγράψει τους εαυτούς της.
Τα αποτελέσματα της δουλειάς της είναι εντυπωσιακά, το όνομά της ακούγεται στον κόσμο της τέχνης και οι πίνακές της εκτίθενται σε 27 γκαλερί στην Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κάποιες από τις προσωπικότητές της δημιουργούν σκοτεινές εικόνες, άλλες πολύχρωμες σκηνές, ενώ μία προτιμά τη γλυπτική. Οι σκοτεινές έχουν φτιαχτεί από την "Ρία" και εκφράζουν τη δύσκολη παιδική της ηλικία.
"Κάθε εαυτός μου έχει το δικό του στυλ. Είναι πολύ περίεργο, γιατί δεν μπορώ πάντα να θυμηθώ πάντα τι έχω φτιάξει, έτσι δυσκολεύομαι πολλές φορές να εξηγήσω τις προτιμήσεις τους" δηλώνει η 47χρονη.

Η Kim Noble θεωρείται ότι έχει 20 διαφορετικές προσωπικότητες και η σωστή διάγνωση της ασθένειάς της έγινε περίπου δύο δεκαετίες από όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα ψυχολογικά της προβλήματα.
"Ξεκίνησε με τη μορφή κακών ονείρων όταν ήμουν μικρή, αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε, όταν έγινα 14 ετών" δηλώνει η ίδια.

Δέκα μήνες αφού οι πολλαπλοί εαυτοί της έπιασαν δουλειά, κατάφερε να κάνει την πρώτη της έκθεση και τέσσερα χρόνια αργότερα έχει δημιουργήσει περισσότερους από 200 πίνακες.
Το ντοκιμαντέρ με τη ζωή της 47χρονης ζωγράφου, η οποία έχει μια κόρη 12 ετών, θα προβληθεί την επόμενη χρονιά και αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Πηγή:http://www.news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...