Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Facebook τέλος ??


Share


Έξι χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση και στο Facebook συναθροίζονται περισσότεροι από 400.000.000 άνθρωποι. Κατά πολλούς θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες εξαρτήσεις του σύγρονου κόσμου.
Οι εναντιοί του Facebook είναι πολλοί και κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προσωπικής ζωής των χρηστών. Για αυτο ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε μια διαδυκτιακή εκστρατεία με στόχο να πείσει τους χρήστες να οδηγηθούν σε μαζική έξοδο στις 31 Μαίου. Εκτός από την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, πολλοί χρήστες είναι εξοργισμένοι με τις συχνές αναπροσαρμογές σχετικά με την πολιτική απρρήτου του δικτύου.

Με τόση φασαρία γύρω από το θέμα, μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει ότι όλα τα μέλη του έχουν τουλάχιστον προβληματιστεί, για πρώτη ίσως φορά, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που συνυπέγραψαν με ένα βαριεστημένο κλικ στο Accept Terms Conditions κατά την εγγραφή τους στην υπηρεσία, όπως άλλωστε συνηθίζουμε σε πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες. Ήδη έχει αρχίσει και γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής ανζήτηση στο Google η διαγραφή λογαριασμού από το Facebook, όπως αποκαλύπτουν τα Google Suggestions: πληκτρολογώντας "how do i" στο Google εμφανίζεται ως προτεινόμενη φράση αναζήτησης το "how do i delete my facebook account".


Τέλος, πριν λίγες μέρες οι διαχειριστές του Facebook ανακοίνωσαν ό,τι πρόκειται σύντομα να ενεργοποιήσουν νέους όρους για την προστασία δεδομένων των χρηστών και πιο εύκολη διαδικασία εξόδου.


Άραγε εσείς θα το διαγράψετε ή το έχετε κάνει ήδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...