Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Kobe Bryant, ούτε αυτός είναι πολύ στα καλά του!

Share

Ο Κόμπι Μπράιαντ (Αγγλικά: Kobe Bean Bryant), γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, είναι Αμερικανός καλαθοσφαιριστής. Αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ για την ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς του ΝΒΑ. Έχει ύψος 1,98 μέτρα και βάρος 93 κιλά. Επιλέχθηκε στο νούμερο 13 του NBA Draft του 1996 από τους Σαρλότ Χόρνετς. Αγωνίζεται με τον αριθμό 24 και οι αποδοχές του ξεπερνούν τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπράιαντ και ο τότε συμπαίκτης του Σακίλ Ο' Νηλ οδήγησαν τους Λέικερς σε τρια συνεχόμενα πρωταθλήματα ΝΒΑ από το 2000 έως το 2002. Μετά την αναχώρηση του Ο' Νηλ την περίοδο 2003-04, ο Μπράιαντ έγινε ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Αποτέλεσε τον παίκτη που σημείωσε τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα κατά της περίόδους 2005–06 και 2006–07. Το 2006, κατέκτησε προσωπικό ρεκόρ σημειώνοντας 81 πόντους κατά της ομάδας των Τορόντο Ράπτορς, η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τους 100 πόντους που σημείωσε ο Γουίλτ Τσάμπερλεν.Τη σαιζόν 2009-2010 οδήγησε τους Λέικερς στην κατάκτηση του τίτλου κερδίζοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών για πρώτη φορά στην καριέρα του απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ του Ντουάιτ Χάουαρντ.
Ο Μπράιαντ έλαβε το Βραβείο Πολυτιμότερου Παίκτη (MVP) κατά την αγωνιστική περίοδο ΝΒΑ 2007–08 αφού οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της διοργάνωσης. Το 2008, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Η.Π.Α.
Το 2003, κατέλαβε πρωτοσέλιδα εφημερίδων όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από την υπάλληλο ενός ξενοδοχείου στο Κολοράντο. Αν και παραδέχτηκε πως συνευρέθηκε με την ενάγουσα, παρόλο που ήταν παντρεμένος, αρνήθηκε πως επρόκειτο για επίθεση. Το Σεπτέμβριο του 2004, οι κατήγοροι απέσυραν την υπόθεση όταν η ενάγουσα αρνήθηκε να καταθέσει. Η τελευταία έκανε ανεξάρτητη μήνυση στον καλαθοσφαιριστή, υπόθεση που κανονίστηκε εκτός δικαστικών αιθουσών.

Αξίζει να δείτε αυτο το βίντεο, σε καλή ανάλυση. Απο τα πιο εντυπωσιακά βίντεο basket στο διαδύκτιο, με άριστο μοντάζ και πολύ καλά επιλεγμένα στιγμιότυπα του μεγάλου Kobe.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...