Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πως μπορεί να εξαφανιστούν οι καταθέσεις...

Share

Την περασμένη εβδομάδα κάποιο δημοσίευμα έκανε λόγο για δυσπιστία της Κίνας απέναντι στο ευρώ. Οι αγορές ταράχθηκαν μέχρι που η Κίνα είπε το αυτονόητο, ότι δεν σκοπεύει να μειώσει τη συναλλαγματική της έκθεση στο ευρώ και οι αγορές ηρέμησαν προσωρινά...
 
 
 
 
 
Η νευρικότητα συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη δημιουργώντας ένα κύκλο αυτοτροφοδοτούμενης έντασης. Σε τέτοιες περιόδους όλα είναι πιθανά καθώς μια λάθος ανθρώπινη κίνηση μπορεί να εξελιχθεί σε χιονοστιβάδα.
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι το σενάριο με τις περισσότερες πιθανότητες για το μέλλον είναι αυτό μια ελληνικής ή μιας παγκόσμιας κατάρρευσης.
 
Παρά ταύτα όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εκ των προτέρων απίθανες καταστάσεις.
 
Η ερώτηση που ίσως έχουμε κάνει πολλοί είναι άμα σε περίπτωση χρεωκοπίας οι καταθέσεις μας απλά θα εξαφανιστούν.Σε αυτή την ερώτηση οι αρμόδιοι είναι καθησυχαστικοί απαντώντας ότι 
οι καταθέσεις μπορούν να εξαφανιστούν μόνο με hacking και σαμποτάζ δηλ. στα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών. Οι τράπεζες όμως διατείνονται ότι διαθέτουν διπλά και τριπλά συστήματα προστασίας. Δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα να εξαφανιστούν οι καταθέσεις.Δηλαδή θεωρείται  απίθανο να συμβεί.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...