Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

H Γωνιά του Προέδρου

Share

 Με τιμή και συγκίνηση καλωσορίζω τον Πρόεδρο στην συντροφιά μας.Διάβαστε το πρώτο του άρθρο-χαιρετισμό









ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ, ΜΙΑ ΖΩΗ
Καλησπέρα λοιπόν αγαπητοί μου. Ή στο πιο cult του «Βασικά καλησπέρα σας», που προσφάτως έχει ελέω Youtube –άραγε πότε θα ανέβει (αναρτηθεί με συγχωρείτε καθωσπρεπειστές αναγνώστες) η συνέντευξη των ιδρυτών του παρόντος ιστοτόπου- επανέλθει στο προσκήνιο.
Και μιας και μιλήσαμε για cult ποιος γνήσιος Έλλην δε συγκινήθηκε στο δράμα του Τόλιδος; Ποιο μέλος της κοινωνίας που συντήρησε και εξέθρεψε αυτό που αποκαλούμε και αποτελούμε ως «νεοελληνικό πολιτισμό» δεν εξαγριώθηκε μπροστά σε αυτούς τους τύπους που τόλμησαν –άκουσον, άκουσον- να πουν ότι ο Beau Brummel των μπουζουξίδικων των 80 ‘s, ο αδελφός και το πουλί μας, ο αρχηγός της αλήτικης συμμορίας μας χρωστά («μπαμπά, μπαμπά τι σημαίνει η λέξη», «ρώτα τον πατέρα σου που ξέρει») στην εφορία; Ποιος δεν ξαφνιάστηκε όταν άκουσε ότι ένας γνωστός τραγουδιστής και μάλιστα του επιπέδου αυτού που έχει την παλικαριά να ενδύεται ένα διακριτικό βελούδινο κουστούμι συνδυασμένο με γραβάτα τύπου λαχούρια βγήκαν στη στεριά οφείλει ένα ποσό το οποίο ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να έχει (χωρίς τα μηδενικά εννοείται, άλλωστε ποια η αξία του μηδενός;).
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», θα μπορούσε να λέει ο Τόλης στον Άρη τον τσίφτη τον καραμπουζουκλή. Ποιος είναι; Καλά κορίτσια δεν πάει καν το μυαλό σας σε ποιον απευθύνομαι; Αριστόβουλος Σπηλιωτόπουλος. Για εμάς τους τρισεκατομμύρια των οπαδών (όχι φίλων) Άρης. Ο οποίος Άρης σαν δώρα προς τους ομολόγους του (υπέπεσα στο σφάλμα να υπονοήσω ότι υπάρχει ομόλογος του Άρη- άρον άρον  ξεπερνάω αυτή την κρίση παραδοχής) επέλεγε ωραίες γραβάτες Ferragamo και όχι τα αγαλματάκια από πλανόδιους στην Πλάκα (τύπου «3 κούροι – δέκα ευρώ»). Λέτε να δεχόταν συμβουλές του Τόλιδος ο Άρης για τα δώρα προς τους ξένους; «Και πόσο κόστιζαν αυτές οι γραβάτες; Πόσο; «Έλα καλέ… Ντροπή να σχολιάζεις το γεγονός ότι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν για την αγορά γραβατών, φουλαριών, μαντηλιών και άλλων παρομοίων ειδών από τη στιγμή που απέδωσε στον τουρισμό».
«Ήρθαν τουρίστες;». «Όχι, βέβαια. Μειώθηκαν. Και έτσι είχαμε ησυχία».
Δεν μας ενδιαφέρει η ησυχία; Τι λες αγαπητέ αναγνώστη; Όταν ο Στανισλάς Αύγουστος Πονιατόφσκυ ήθελε να ρίξει στα δίχτυα του έρωτα (κατά το γερμανικότερο «Ντείχ’ τη μου») την Σοφία Φρειδερίκα Αουγκούστα πώς κατέστρωσε το σχέδιο του παρά καθήμενος και ρεμβάζοντας στις όχθες κάποιου ποταμού (μάλλον του Βόλγα, αν κάνω λάθος τα παράπονα στη διεύθυνση που δεν με αφήνει να εμβαθύνω στα ανατολικά λόγω απογοήτευσης από πρώην θιασώτρια του Ανατολικού Μπλοκ και νυν θιασάρχη σε κέντρο της Εθνικής Οδού).
Για αυτό και εγώ θέλω την ησυχία μου αγαπητοί αναγνώστες για να μπω σε κανονική τροχιά λειτουργίας. Όπως μου την έκλεψε εκείνο το τηλεφώνημα μέσα στη μαύρη νύχτα, όταν αντήχησε δίπλα από το κρεβάτι κουνουπιέρα μου ο συρματένιος ήχος του Crosley τηλεφώνου μου (όποιου ο παππούς δούλευε στο δημόσιο ή η γιαγιά επιμένει να χρησιμοποιεί για να μιλά με την φίλη της την Προκοπία θα καταλάβει). «Ναι» λέω με μια φωνή πνιχτή… «Steve από κάλτσες», μου είπε η μυστηριώδης λυρική φωνή. (Ναι, ήταν άκρως εντυπωσιακότερο και εκφοβιστικότεροαπό ό,τι φαντάζεστε). Ξάφνου ένιωσα απογειωμένος, συνεπαρμένος, εσωτερικά φωταγωγημένος, παραδομένος σε ένα μεθυστικό παραλήρημα (Σιγά που θα σας άφηνα μόνους σας να λέτε «παραληρεί αυτός»). Όπως ακριβώς και ο Στανισλάς Αύγουστος Πονιατόφσκυ. Τα υπόλοιπα θα γραφτούν στην ιστορία που ξεκινάμε μαζί αγαπητοί μου αναγνώστες.    
ΥΓ: Δεν ήθελα να γράψω αλλά οφείλω να ενημερώσω όσους έκαναν το λάθος και μπήκαν σε αυτή τη στήλη (όλα πληρώνονται). Είμαι σίγουρος ότι καταλάβατε ότι έγραψα αυτό το αποκύημα λόγω πίεσης και απειλής από μυδραλιοβόλο, το οποίο κράταγε ο Karl. Δεν με φόβισε αυτό πολύ όσο ότι ο Karl φαινόταν να επηρεάζεται πολύ από τον Badstuber, ο οποίος συγκρατούσε τον Karl τραγουδώντας του γλυκά στο αυτί το «Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή». Όσο για τον Steve... κοίταζε χάσκων με εκείνο το ύφος του χιμπατζή που τον κερνάνε οι τουρίστες μπανάνες φωτογραφίες της Άντζελας Γκερέκου λέγοντας «Τόλη αδελφέ και πουλί μου το έφαγες το κορίτσι…»…  
Με τιμή ο Πρόεδρος



1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...