Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Μπλόκο σε πολυτελή Ι.Χ. έξω από νυχτερινά κέντρα


Share

Βράδυ Σαββάτου. «Παραλιακή» Θεσσαλονίκης. Κυκλοφοριακό έμφραγμα. Στο γνωστό δρόμο δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η πρεμιέρα γνωστού τραγουδιστή σε νυχτερινό κέντρο είχε συγκεντρώσει όλη την αφρόκρεμα της κοινωνίας της συμπρωτεύουσας. Αστραφτερές limos, επιβλητικά jeeps και σούπερ sport cars βρίσκονταν έξω από την είσοδο του καταστήματος.



Η βραδιά πήγε καλά. Ο καμπανίτης έρεε άφθονος και ο λουλουδοπόλεμος προσέθεσε αρκετά ΕΥΡΩ στο ταμείο, και μάλιστα «μαύρα» (ακόμα και αν ζητήσετε απόδειξη για το λογαριασμό, αυτή αφορά μόνο στα ποτά και όχι στα άνθη).

Τα ξημερώματα όλοι έφευγαν ευχαριστημένοι. Δεν ήξεραν, βέβαια, τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ράμπο του ΣΔΟΕ, που βρέθηκαν στο μαγαζί για έλεγχο, εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία τόσων πολλών ακριβών αυτοκινήτων και προχώρησαν σε πλήρη καταγραφή τους.

Στη συνέχεια, συγκέντρωσαν αριθμούς κυκλοφορίας και πλαισίου, και τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Και τότε, άρχισαν οι διασταυρώσεις, με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων του ΚΕΠΥΟ. Τι βρήκαν;

- Ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των οχημάτων έχουν εισαχθεί ως μεταχειρισμένα, με τιμολόγια χαμηλότερης αξίας από την πραγματική τους.

- Ότι, επιπλέον, έχουν δηλωθεί ως μοντέλα προγενέστερης χρονολογίας από την πραγματική, ώστε να έχουν μεγαλύτερο συντελεστή παλαιότητας. Κατ΄ αυτούς τους δύο τρόπους, τα Ι.Χ. είναι καταχωρημένα με εργοστασιακή αξία χαμηλότερη των 50.000 ΕΥΡΩ και έτσι δεν αποτελούσαν τεκμήριο (μέχρι και για τα περυσινά εισοδήματα)! Και δεν είναι μόνο αυτό.

- Πολλά εξ αυτών ανήκουν σε ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα στην εφορία, ή σε άλλους που δεν έχουν κάνει καν δήλωση στην εφορία !

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν από τη ΔΟΥ, όπου υπάγονται, για εξηγήσεις και – ελπίζουμε – να πληρώσουν τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από το ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα, και θα έχουν στόχο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ώστε να δουν ακριβώς αυτό: πόσοι έχουν προσπαθήσει και έχουν καταφέρει να εισάγουν κατά την ίδια πρακτική οχήματα, ώστε να αποφύγουν το τεκμήριο.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...