Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τσουχτερό ενοίκιο..

Share
Την πρώτη της απώλεια µετρά η βρετανική κυβέρνηση µόλις τρεις εβδοµάδες αφότου ανήλθε στην εξουσία. Ο υφυπουργός Οικονοµικών Ντέιβιντ Λόουζ, από τους αστέρες του νέου συνασπισµού, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί µετά την αποκάλυψη ότι επί χρόνια διεκδικούσε και λάµβανε από το Δηµόσιο χρήµατα που πλήρωνε ως ενοίκιο στον σύντροφό του.





Την αποκάλυψη έκανε η «Daily Τelegraph»:

ο Ντέιβιντ Λόουζ, οικονοµολόγος, πρώην µεγαλοστέλεχος του City, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δηµοκρατών από το 2001 και υπεύθυνος τις τελευταίες τρεις εβδοµάδες για την κατάστρωση και εφαρµογή ενός σχεδίου για τη µείωση του δηµοσιονοµικού ελλείµµατος της Βρετανίας, διεκδικούσε και λάµβανε επί τρία χρόνια, µεταξύ 2004 και 2007, από 700 έως 950 στερλίνες κάθε µήνα προκειµένου να υπενοικιάζει ένα δωµάτιο σε διαµέρισµα του Κένσινγκτον που ανήκε στον επί µακρόν (µυστικό) σύντροφό του, τον λοµπίστα Τζέιµς Λάντι. Να σηµειωθεί πως κοινοβουλευτικοί κανόνες που ισχύουν από το 2006 απαγορεύουν στους Βρετανούς βουλευτές να «πληρώνουν ενοίκιο σε συζύγους, µέλη της οικογενείας ή συντρόφους τους». Και σύµφωνα πάντα µε την εφηµερίδα, ο Λόουζ είχε λάβει ως αποζηµίωση συνολικά 40.000 λίρες (περίπου 47.000 ευρώ).

«Δεν βλέπω πώς µπορώ να συνεχίσω το ζωτικό µου έργο στο υπουργείο Οικονοµικών ενόσω καλούµαι να αντιµετωπίσω τις συνέπειες στην ιδιωτική και δηµόσια ζωή των πρόσφατων αποκαλύψεων», δήλωσε το Σάββατο ο Λόουζ, που θεωρείται ο αρχιτέκτονας του ήδη ανακοινωθέντος σχεδίου περικοπής των κυβερνητικών δαπανών κατά 6,2 δισ. στερλίνες. «Παρ’ ότι τα πρόσφατα προβλήµατά µου προκλήθηκαν από την επιθυµία µου να κρατήσω µυστικό τον σεξουαλικό προσανατολισµό µου, δεν µπορώ παρά να αποδεχθώ πως αυτό που έκανα ήταν µε κάποιον τρόπο επιλήψιµο, κι ας µην είχα οικονοµικό όφελος».

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...