Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η ώρα των αναγνωστών

Share
Ένα άρθρο-καταπέλτης από τον αναγνώστη Mits F. για τις γυναίκες. Εμ τι νόμιζες Xrysa-fi ; Μόνο εσύ θα μας κάνεις πόλεμο;












Άθλιες Σκέψεις, υπάρχουν ή απλά εκμαιεύονται;


Μπορεί μια γυναίκα να σε ανεβάζει στον ουρανό αλλά ταυτόχρονα να σε ωθεί στα Τάρταρα; Εννοείται ότι κάθε μία γεννιέται με αυτόφυτο ταλέντο στο να μας δουλεύουν στα κόκκινα. Ούτε σε εργαστήριο πειραματισμών της Ferrari να έχουν εκπαιδευτεί. Εκεί που είσαι ήρεμος, καθάριος και ανέμελος  μπορεί να θελήσουν να δοκιμάσουν το νευρικό σου σύστημα ρωτώντας ή πράττοντας.
Η κατηγορία ρωτώ αποτελεί το ψυχολογικό όπλο στην φαρέτρα της κάθε γυναίκας. Ερωτήσεις άκαιρες, άτοπες και ανούσιες μπορούν να μας βάλλουν ανά πάσα στιγμή και να μας πιάσουν εξαπίνης. Χωρίς καμία πρόληψη αμυντικής λειτουργίας, (καθώς οι επιθέσεις είθισται να γίνονται σε ώρες στρατηγικής σημασίας όπως προ-ύπνου, μετά-συνουσίας , μετά φαγητού ή μετά εργασίας) ο σύντροφος – άνδρας – θύμα καλείται να αποκρούσει με αναγκαστική μαεστρία, χωρίς να πληγώσει τον επιτιθέμενο, ερωτήσεις του τύπου:

·         Τι θα κάνουμε το καλοκαίρι; ( αρχές Απρίλη με τις πρώτες ζέστες συνήθως μετά το σεξ )
·         Πρέπει να κάνω δίαιτα. Δεν νομίζεις; ( ποτέ μην πεις ναι ιδιαίτερα πριν τον ύπνο)
·         Λέω να αλλάξω την διακόσμηση στο σαλόνι. Θα με βοηθήσεις; ( Μόλις έχεις φάει γυρίζοντας από την δουλειά)
·         Πώς τα πέρασες σήμερα; Τι έκανες όλη την ημέρα ( Αγγίζοντας τον Μορφέα και έχοντας μιλήσει μαζί της 20 φορές στο τηλέφωνο αφού δεν μπορούσε να είναι μαζί σου γιατί είχε συνάντηση με τις φίλες να τα πούνε)
·         Πάμε να πιούμε κάνα ποτάκι; ( 21:30 βραδιά Champions League)
·         Πότε θα πάμε στο Παρίσι , στην Euro Disney ; ( εν μέσω οικονομικής κρίσης και αφού έχετε δει μαζί ντοκιμαντέρ για την Σομαλία)
·         Ποιος είναι αυτός στην τηλεόραση; ( Δεν είναι ο Παπακαλιάτης για να τον ξέρει, είναι ο Παπακωνσταντίνου ο Υπουργός Οικονομικών)
·         Τι έγινε στην Γάζα; ( 10 ημέρες μετά)
·         Τι έγινε στον Κόλπο του Μεξικό; ( 20 ημέρες μετά)
·         Πότε τελειώνει το Μουντιάλ; (Κάθε μέρα και πριν ξεκινήσει μάλιστα)
·         Ποιος παίζει; ( ίσως η εκνευριστικότερη των ερωτήσεων)
·         Ποιος κέρδισε; ( με χαριτωμένο πανηγυρισμό εάν της αρέσει το όνομα)
·         Τι έχεις; ( όποτε είσαι χαλαρός και ανέμελος για να σου αλλάξει την διάθεση)
·         Τι σκέφτεσαι; ( όποτε είσαι χαλαρός και ανέμελος για να σου αλλάξει την διάθεση και να σε βάλει να σκεφτείς αν όντως σκέφτεσαι κάτι, συνήθως μετά το σεξ)
·         Τι κάνει ο/η Τάδε; ( έλα να τον δεις καμιά φορά αν καίγεσαι τόσο από ενδιαφέρον)
·         Δεν θέλεις να μιλήσουμε για κάτι; ( Συνήθως πριν τον ύπνο και αποκλείοντας από την συζήτηση Πολιτική, Αθλητισμό, Πολιτισμό και γκόμενες αναγκαστικά)


Αποτέλεσμα αυτών των αμείλικτων επιθέσεων  είναι  η διατάραξη της ψυχικής ηρεμίας του αμυνομένου, καταστροφή της υποτιθέμενης οικιακής θαλπωρής και ως εκ τούτου τόνωση της οικονομίας αφού το θύμα καταφεύγει σε μέσα αμύνης όπως χρήση Bar και ζυθοπωλείων σε συχνότερη βάση, παρακολούθηση αγώνων σε εργένικα σπίτια με διάφορα έτοιμα φαγητά και όχι μόνο. Πολύ καλή λύση είναι και η συμμετοχή πιο ενεργά σε εργασίες οικίας ( τότε θα σας πιστέψει ότι είστε κουρασμένος). Η καλύτερη όμως λύση είναι αυτή που προτείνει έμμεσα ο Woody Allen στο Συμφωνίες και Ασυμφωνίες με τον Sean Penn. Συγγνώμη……

16/6/2010
Mits F.

3 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...