Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Οι Ιάπωνες κάνουν τις πιο ...σύντομες διακοπές

Share

  Οι Ιάπωνες είναι εκείνοι που κάνουν τις λιγότερες διακοπές στον ανεπτυγμένο κόσμο- κατά μέσο όρο εννέα ημέρες το χρόνο-ενώ οι Γάλλοι τις περισσότερες- κατά μέσο όρο 34.5 μέρες το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.

Έρευνα που έγινε σε δείγμα 9.000 ενηλίκων από 13 χώρες από την εταιρία Harris Interactive για λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρίας ταξιδίων Expedia αποφάνθηκε ότι οι ιάπωνες εργαζόμενοι, όχι μόνο κάνουν τις λιγότερες διακοπές- περίπου 16.5 ημέρες το χρόνο-αλλά τείνουν να κάνουν χρήση περίπου των μισών.

Οι Γάλλοι, ωστόσο, κάνουν τις περισσότερες διακοπές και φροντίζουν να εξαντλούν όλες τις μέρες της άδειάς τους.

Τις δεύτερες λιγότερες διακοπές κάνουν οι Αμερικανοί- κατά μέσο όρο 17 το χρόνο- από τις οποίες οι περισσότεροι κάνουν χρήση των 14, σύμφωνα με την αποκαλούμενη "έρευνα στέρησης των διακοπών".

Οι Νεοζηλανδοί κάνουν κατά μέσο όρο διακοπές 19.5 ημέρες το χρόνο και από αυτές παίρνουν τις 17, ενώ οι Αυστραλοί, από τις 20 ημέρες αδείας που δικαιούνται παίρνουν, κατά μέσο όρο, τις 16.5.

Οι Δανοί, οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί κάνουν συνήθως πλήρη χρήση των ημερών αδείας που δικαιούνται, παίρνοντας το 93% από αυτές - 29, 27..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...