Κυριακή 3 Απριλίου 2011

THE CLASH


By Musicholic

Οι Clash δημιουργήθηκαν το 1977 και αποτέλεσαν το πιο ταλαντούχο punk συγκρότημα της γεννιάς του.Το συγκρότημα ξεχώρισε αμέσως για την επαναστατικότητα και την αντιδραστικότητα των στίχων του,εμφανώς πολιτικοποιημένη σε ένα Λονδίνο που χρειαζόταν ενα ξέσπασμα για να γεμίσει ξανά ιδέες κι όπως πολυ εύστοχα είπαν οι Cockney Rejects  σε πρόσφατη συνεντευξή τους’’ο κόσμος γνώρισε το punk απο τους Sex Pistols,αλλά το οτι ακούει punk ως σήμερα το χρωστάει στους Clash’’.

Το 1977 κυκλοφορουν το πρώτο και ομώνυμο δίσκο τους και με τοκαλημέρα δείχνουν τη τεράστια δυναμική τους στο δίσκο ξεχωρίζουν το’’Remote Control’’,’’White Riot’’καθώς και το προφητικό ‘’Londons Burning’’ o δίσκος φυσικά θα προκαλέσει αντιδράσεις απο τη συντηρητική πλευρά του Λονδίνου αλλά αυτό δεν θα πτοήσει καθόλου το συγκρότημα που το 1978 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο δίσκο του με τίτλο ‘’GiveEm Enough Rope’’.
Το μεγάλο ομως βήμα θα γίνει το 1979 με τη κυκλοφορία του London Calling o δίσκος θα γνωρίσει τεράστια επιτυχία στον Ην. Βασίλειο αλλά και στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού.Στο δίσκο περιέχονται το εκπληκτικο’’London Calling’’το δυναμικό ‘’The Guns of Brixton’’ και επίσης το ειρωνικό’’Lost in the Supermarket’’ άλλα κομμάτια του δίσκου που ξεχώρισαν είναι τα’’Clampdown’’,’’Spanish Bombs’’.
Tο 1980 θα κυκλοφορήσουν το ‘’Sandinista!’’ και το 1982 θα έρθει ένας ακόμη δίσκος πραγματικό διαμάντι της punk rock σκηνής το’’Combat Rock’’στο δίσκο αυτό περιέχονται τα ‘’Κnow Your Rights’’,’’Should I Stay or Should I Go’’,’’Rock the Casbah’’και τέλος το ‘’Straight to Hell’’.
Tον επόμενο χρόνο θα κυκλοφορήσουν το τελευταιο δίσκο τους το ‘’Cut the Crap’’ τον επόμενο χρόνο το 1986 θα έρθει το τέλος για το συγκρότημα λόγω μεγάλων εσωτερικών διαφορών.Οι Clash πέρα απο το δεδομένο ταλέντο τους στη μουσική πειραματίστηκαν σε διάφορα μουσικά είδη όπως τη ska, το rockabilly μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν με τους στίχους του εξέφρασαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που ήθελε να ξεσπάσει .
Ενα ντοκυμαντέρ που αξίζει να δείτε είναι το The Future is Unwritten που μιλάει για τη σκηνή αυτή αλλα και για το group,το άρθρο αυτό φυσικα δεν θα μπορούσε να το συνοδεύσει κανένα άλλο κομμάτι εκτός απο αυτό...

3 σχόλια :

  1. poli wraiao arthraki!!!!well done!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο λογάκια και για τον Joe Strummer δεν θα ήταν άσχημα... Αφιερωμένο σε όσους μένουν στους λόγους και δεν βλέπουν την ανάγκη για κοινωνική εκτόνωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλαααααααααααααααααααααααααααααααααααα λαικ!!!!!!!
    με αγαπη
    ανωνυμη χριστινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...