Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Για όσους γουστάρουν comics

Για μία ακόμα χρονιά, το καθιερωμένο πλέον φεστιβάλ για τα comics, Comicdom Con Athens 2011, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό διεθνείς προσκεκλημένους, την έκθεση “Batman: Yesterday & Tomorrow”, νέους και ανεξάρτητους δημιουργούς, ομιλίες, προβολές και εργαστήρια, το γνωστό πλήρες και ενημερωμένο bazaar με νέους τίτλους από ελληνικές εκδοτικές κόμικς, καθώς και τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς, τα Comicdom Awards...

Το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens, διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η έκθεση “Batman: Yesterday & Tomorrow”, η οποία παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις στην ιστορική και αισθητική εξέλιξη, ενός από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των comics, του Batman.

Προσκεκλημένοι της φετινής εκδήλωσης, ο πολυβραβευμένος δημιουργός Chris Ware, ο David Prudhomme, δημιουργός μεταξύ άλλων του βραβευμένου άλμπουμ, Rebetiko - La mauvaise herbe (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο), η Sonia Leong, σχεδιάστρια και illustrator (σε συνεργασία με το BritishCouncil), ο Bruno Brindisi, σχεδιαστής δημοφιλών ιταλικών comics (καλεσμένος της JemmaPress) και η βραβευμένη Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, δημιουργός comics, manga editor στην Viz Media και δημιουργός webcomics.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ειδικών προβολών, προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ "Grant Morrison: Talking with Gods", αφιερωμένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στον χώρο των comics, τον Grant Morrison.

Τέλος, αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτελεί πλέον το παιδικό πρόγραμμα που φέτος θα φέρει σε επαφή το κοινό του με τον μαγευτικό κόσμο της εικονογραφημένης αφήγησης μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Πληροφορίες

Καλλιτέχνης Chris Ware, David Prudhomme, Sonia Leong, Bruno Brindisi, Shaenon K. Garrity
Διοργανωτής Ελληνοαμερικανική Ένωση, Comicdom Press
Χώρος διεξαγωγής Ελληνοαμερικανική Ένωση
Ημερομηνία έναρξης 08/04/2011
Ημερομηνία λήξης 10/04/2011
Ώρες λειτουργίας Παρασκευή 17:00 - 21:30, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 21:30
Κατηγορία (εκδήλωσης) Συμπόσιο
Γλώσσα: EL, EN
Διερμηνεία: Όχι
Υποχρεωτική εγγραφή: Όχι
Υποχρεωτική κράτηση: Όχι
Εισιτήριο Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...