Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Για να σοβαρευτούμε… υπάρχουν λύσεις…

Τουλάχιστον ως …πρόταση!!!


Ένα εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών, που στην ουσία αποτελεί αναβάθμιση ενός προϋπάρχοντος που λειτουργούσε επί πενήντα (50) χρόνια στα περίχωρα της Κοπεγχάγης. Όχι σε κάποιο αζήτητο, ή ακατοίκητο μέρος, αλλά στα περίχωρα της πρωτεύουσας!
Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να προκηρύξει ένα διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του προϋπάρχοντος εργοστασίου και με την αποτελεσματικότητα και τη φαντασία που διακρίνει τους Σκανδιναβούς, προέκρινε την λύση που βλέπετε. Ένα εργοστάσιο που αποτελεί αξιοθέατο της πόλης, αλλά και που σχηματίζει μια τεράστια (1500 μέτρα) πίστα σκι, που έχει χώρους αναψυχής διάσπαρτους εδώ κι εκεί και που μεταξύ άλλων, το βράδυ, φωτίζει τα δαχτυλίδια του καπνού που βγαίνουν από την καμινάδα του, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.



Φυσικά τίποτα δεν αποτελεί πανάκεια. Κατά τη γνώμη μου, η μοναδική αξιόπιστη και βιώσιμη λύση για τα σκουπίδια, είναι να μην τα παράγουμε. Οτιδήποτε άλλο, είναι θνησιγενές και θα επιμείνω στην άποψη να τα πετάμε κάτω εκεί που τα καταναλώνουμε για να τα βλέπουμε και να μη νομίζουμε ότι πετώντας τα στο καλάθι τελειώσαμε και με κάποιο μαγικό τρόπο θα εξαφανιστούν.


Στο θέμα μας λοιπόν. Παρά το πάθος της αντίδρασης εναντίον του κακού κράτους μας, παρά τις αντιδράσεις που τελευταία ήταν η αστεία εκδήλωση (συναυλία ή κάτι τέτοιο) που προγραμματίστηκε στην Κερατέα, δεν είδα κανέναν να προτείνει κάτι βιώσιμο εναλλακτικά, όπως συζητήσαμε και στην ανάρτηση με το χωριό. Ούτε καν δεν έκανε κανείς τον κόπο να ψάξει στο διαδίκτυο για τρόπους διαχείρισης. Η αντίδραση όλων ήταν μονοδιάστατα συναισθηματική, άρα ακατάλληλη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να μην έρθουν στην πόρτα μας τα σκουπίδια. Χαρακτηριστικά κάποιος πρότεινε να πάνε, όπως έχει σχεδιαστεί και στην περιοχή που ζει, κοντά στη βιομηχανική ζώνη, λες και αυτό θα έλυνε οτιδήποτε. Αρκεί να μην τα βλέπουμε μπροστά μας.


Προσωπική μου γνώμη είναι ότι με το σημερινό ρυθμό παραγωγής σκουπιδιών, λύση δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε και με εργοστάσια σαν το συγκεκριμένο. Μοναδική λύση είναι να αλλάξουμε καταναλωτική συμπεριφορά και να μην παράγουμε σκουπίδια. Να μην ξεχνάμε ότι το εργοστάσιο στη Δανία έχει να διαχειριστεί πολύ λιγότερα κατά κεφαλήν σκουπίδια από ότι παράγουμε εμείς και επίσης απευθύνεται σε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον του και όχι για την αυλή του μόνο.



Αφιερωμένο στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και στην κυβέρνησή μας, χωρίς καμιά διάθεση συμπάθειας εκατέρωθεν.

Πληροφορίες: http://www.big.dk/projects/amf/

16 σχόλια :

  1. Επιτέλους διάβασα και κάτι σωστό για αυτό το θέμα. Ανακύκλωση, μείωση συσκευασιών, διαχωρισμός των βιοδιασπώμενων.
    Τώρα τη λογική να μην γίνει κοντά στο σπίτι μου και δεν με νοιάζει που ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε φίλε, ακριβώς. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να ρωτήσει τους κατοίκους εκεί στην Κερατέα τι ακριβώς κάνουν με τα σκουπίδια τους, ή αν τους ενδιαφέρει τι λένε οι κάτοικοι της Φυλής, στους οποίους τα στέλνουν.
    Αλλά κανείς δεν έκανε και τον κόπο να προτείνει μια εναλλακτική άλλη από αυτή που λες κι εσύ. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα περιορίστικαν στην απλή άρνηση κάθε λύσης, χωρίς να προτείνουν τίποτα, χωρίς να μας πουν τι έκαναν με το δικό τους μερίδιο από τις 7.000 τόνους σκουπιδιών που παράγονται στην Αθήνα κάθε ημέρα.
    Κατά τα άλλα, καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτό λέγεται Δανία και δεν λέγεται Ελλάδα. Επειδή το έχετε πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα με τα σκουπίδια και τους κατοίκους της Κερατέας που επειδή πετάνε και αυτοί σκουπίδια πρέπει να μαζέψουν και άλλων 5 εκατομ. κατοίκων (απόλυτα λογικό και τεκμηριωμένο σαν τις απαντήσεις του τί μπορούμε να κάνουμε για τα σκουπίδια),προσωπικά θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε σε πόσους κατοίκους της Κερατέας τους προτάθηκε να εργαστούν στον ΧΥΤΑ είτε ως κατσκευαστές είτε μετά την ολοκλήρωση του έργου. Βλέπετε το δέντρο και δεν βλέπετε το δάσος. Αν ένα έργο ήταν βιώσιμο και υγιές τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί χωρίς παρατράγουδα. Αν ένα έργο είναι λαμογίστικο, μιζαδόρικο και ταυτόχρονα επίπονο για το οικιστικό περιβάλλον θα επιφέρει αντιδράσεις. Οι 7000 τόνοι σκουπίδια ως επί το πλείστον παράγονται στην Αθήνα και όχι στην Κερατέα. Γιατί δεν τα θάβετε στου Φιλοπάππου;Και ας κάνετε και σκι μετά από πάνω. Α και αφού έχει και το κράτος τα δίκια του γιατί τα γιουσουφάκια- δημοσιοκάφροι του δε δείχνουν τα αποτρόπαια γεγονότα και τους βανδαλισμούς απέναντι στα όργανα(μπαγλαμάδες) της τάξης και γιατί δεν καταδικάζουν καθημερινά όπως κάνουν στις πορείες την βία των αναρχικών, αλλά τα κάνουν γαργάρα και μας λένε μόνο για το πως πρέπει να βρούμε 3 δις ακόμα και ακόμα και ακόμα.

    Υ.Γ. xray κουβέντα κάνουμε, ελπίζω να μη μου θυμώνεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε το λίγο και απο τη μερία τους. Συμφωνώ ότι είμαστε τις νοοτροπίας "τα σκουπίδια έξω απο την αυλη μου και δεν με ενδιαφέρει που πάνε". Και έρχεται μετά ο κάτοικος της κερατέας και σου λέει γιατί σε μένα. Όπως όταν μας συμβαίνει ένα ατύχημα, που λέμε πάλι "γιατί σε μένα;" Αυτό που γίνεται όμως εκεί είναι προμελετημένο ατύχημα στα μάτια των κατοίκων. Λύση δεν υπάρχει και αν κάποιος πρέπει να ψάξει για λύση δεν είναι οι κάτοικοι της Κερατέας, αλλά οι κυβερνώντες.

    Βάλε μέσα στο κοκτέιλ και τον Μπόμπολα, ε δεν θέλει πολύ για να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις.

    Η μόνη λύση και για μένα είναι να αρχίσουμε με κάποιον μαγικό τρόπο να παράγουμε λιγότερα σκουπίδια. Αλλά και πάλι θα μαστε οι τελευταίοι που θα το εφαρμόσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλημέρα σε όλους. Μια διευκρίνιση ξεκινώντας. Δεν θυμώνω σε καμιά περίπτωση, ούτε και αναστατώνομαι, ίσως να ξεγελάει κάπως το ύφος μου. Φυσικά και κάνουμε κουβέντα και το γεγονός ότι παραθέτω επιχειρήματα αποδεικνύει την δική μου διάθεση για την ποιότητα αυτής της κουβέντας.
    Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι μου φαίνεται φυσικό να το παίρνουμε πατριωτικά το ζήτημα, καθώς αποτελεί πραγματικά ένα τεράστιο θέμα που επάνω του θα σκοντάφτουμε όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Θα ήθελα επίσης να παρατηρήσω ότι δεν καταλαβαίνω το δεύτερο πληθυντικό του Mits F. Το ζήτημα αφορά όλους μας, ανεξάρτητα από το που ζούμε ή τι κάνουμε με τα δικά μας απόβλητα. Άλλο ένα πράγμα που δεν κατάλαβα είναι το τι σχέση έχει το αν προτάθηκαν δουλειές στους κατοίκους της Κερατέας ή στους εργολάβους της.
    Στην Ελλάδα δεν έχουμε καμιά πείρα από βιώσιμα και υγιή έργα, οπότε δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς παρατράγουδα, αλλά πολύ αμφιβάλλω, καθώς λεγόμαστε Ελλάδα, όπως λες. Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα τους τόνους τα σκουπίδια που παράχθηκαν στην Κερατέα τι τα έκαναν οι κάτοικοί της. Φυσικά παράγονται και σε άλλες περιοχές, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν καμιά αντίρρηση να στείλουν τα σκουπίδια τους αλλού, αρκεί να μην τα βλέπουν.
    Το κεντρικό ζήτημα για μένα είναι ότι οι αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής, εστιάζονται στο ότι δεν θέλουν το σκουπιδότοπο στην περιοχή τους και από κει και πέρα δεν τους ενδιαφέρει που θα πάει. Επίσης, δεν ανάφερα ότι το κράτος έχει κανένα δίκιο, αλλά ότι είπε τη γνώμη του. Και αν θέλουμε να έχει οποιαδήποτε σοβαρότητα ο αντίλογός μας, θα πρέπει να κάνουμε κάποια βιώσιμη και μελετημένη αντιπρόταση και όχι να περιοριζόμαστε στα γιούρια. Συγκεκριμένα το κράτος είπε ότι μέχρι τώρα κρύβαμε τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλί στη Φυλή και εκεί γέμισε, οπότε ας τα κρύψουμε τώρα στην Κερατέα. Φυσικά και είναι αστείο ως "λύση", αλλά πολύ πιο αστείο είναι να λέμε όχι στην Κερατέα, αλλά κάπου αλλού. Και φυσικά δεν μιλάω για τους κατοίκους, που μπορεί να είναι από άσχετοι με το ζήτημα, έως και βαλτοί, αλλά για τους θεσμοθετημένους φορείς που θα μπορούσαν να αρθρώσουν κάτι παραπάνω από άναρθρες κραυγές ως απάντηση, το δήμο ας πούμε, τα κόμματα που εμπλέχτηκαν, τα επιστημονικά ισρύματα της χώρεας, τέτοια. Μια πολύ πρόχειρη έρευνα στο δίκτυο έδωσε πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Κανείς δεν σκέφθηκε να κάνει κάτι παρόμοιο;
    Το να παράγουμε λιγότερα σκουπίδια ή να σεβαστούμε και να οργανώσουμε καλύτερα την ανακύκλωση, αλλά και τη συσκευασία των αγαθών πιυ αγοράζουμε δεν είναι κάτι μαγικό, αλλά κάτι απόλυτα εφικτό. Έχετε δει για παράδειγμα τις συσκευασίες των λαμπάδων στα καταστήματα παιχνιδιών; Θεωρώ ότι θα έπρεπε να επέμβει εισαγγγελέας στο θέμα. Πουλάνε μια λαμπάδα σε ένα κουτί που θα χωρούσε ολόκληρο το παιδί με την παρέα του μέσα. Γιατί το ανεχόμαστε αυτό; Ποιος είπε κάτι σχετικά; Ο Μπόμπολας, όπως και ο κάθε εργολάβος ή μεγαλοκαρχαρίας κάθε είδους, αν δει ότι έχει να κάνει με ανεγκέφαλους που δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα, δικαίως θα τους καβαλήσει, πράγμα που θα επαναλαμβάνεται μέχρι να αντιδράσουμε με σωστό τρόπο και όχι με κραυγές. Όπως έκαναν στη Δανία (εδώ και μισό αιώνα, όχι τώρα). Τι μας εμποδίζει;
    ΥΓ. Μέχρι να βρεθεί η βιώσιμη λύση, επιμένω στην πρότασή μου να πετάμε τα σκουπίδια κάτω, εκεί που τα καταναλώνουμε, στου Φιλοπάπου, ή και στο Λυκαβητό, ή στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Και δεν με χαλάει να κάνουμε σκι μετά...
    ΥΓ 2. Backstubber, να μην ξεχνιόμαστε, νομίζω ο σημερινός ψεκασμός είναι για αργά το απόγευμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Xray το χεις ξεσηκώσει απο τα ναυτικά σήματα; (άκυρο)

    Θα προσπαθήσω να τον προλάβω τον ψεκασμό γιατί μπορεί και να μαι στον δρόμο εκείνη την ώρα. Καλή μας τύχη και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ μου αυτή η προσέγγιση που κάνεις είναι πέρα για πέρα σωστή,αλλά για χώρες αξιοκρατικές. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και φαντάζομαι οτι το έχεις καταλάβει. Δυστυχώς όσο μας κυβερνούν σταυροθετημένοι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Γιατί ο σταυρός στην Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη δύναμη, σαν υπερατού νικά ηθική, δικαιοσύνη και λογική. Και μέσα στην λογική μπορούμε να εντάξουμε και την επιστήμη.
    Μία χώρα με τόσους υποτιθέμενα μορφωμένους ανθρώπους διασύρρεται από τους ίδιους. Αυτούς που τρέχανε στα αμφιθέατρα και ψήφιζαν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, αυτούς που βγαίνουν στην εργασία και βρίσκουν δουλειά από τα ρουσφέτια του μπαμπά και της μαμάς. Αυτούς που θα κάνουν παιδιά και θα τους αγοράσουν την λαμπάδα που λέτε.
    Γι'αυτό λοιπόν και εγώ χαίρομαι τους κατοίκους της Κερατέας, γιατί επιτέλους σε αυτή την χώρα κάποιος αντιστέκεται, δεν κάνει την κότα ούτε επαναστατεί μη πληρώνοντας διόδια, ούτε γίνεται αθενίστας. Και ας μην αντιτείνουν μία υπαρκτή λύση. Μπορείτε να κατεβείτε εσείς εκεί και να τους τη δείξετε αν πιστεύετε ότι την έχετε, δεν νομίζω να σας πούνε όχι.

    ΥΓ1. Μου αρέσει ο δεύτερος πληθυντικός όσο και ο πρώτος...
    ΥΓ2. Το μη θυμώνεις ήταν αστείο, ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό...
    ΥΓ3. Το ότι συμφωνώ μαζί σου δεν είναι αστείο. Ειναι πέρα για πέρα πραγματικότητα. Σε όλα εκτός από το να τα πετάω στο δρόμο. Δεν θα το άντεχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα σεντόνια πάνε κι έρχονται… εθισμός!!!

    Badstuber; Backstubber; …. Έχω μπερδευτεί… αλλά μάλλον είσαι… έγκυρος.

    Mits_F … επειδή εγώ θυμώνω… θα πω μόνο… πολύ χαίρομαι που είσαι πάλι… εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι νομίζω και εγώ, ότι συμφωνούμε, αλλά με τη μικρή (?) διαφορά ότι εγώ θεωρώ ότι η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας αποτελεί άλλο ένα σύμπτωμα της αρρώστιας της κοινωνίας μας και όχι αντίσταση σε αυτήν.
    Άλλη πρόταση: να κάνουμε σταυροφορία για την κατάργηση του εντελώς αναποτελεσματικού δημοκρατικού πολιτεύματος και να βγάζουμε την κυβέρνησή μας με ΑΣΕΠ. Τι λέτε; (Σκεφθείτε μόνο το οικονομικό όφελος από την κατάργηση των εκλογών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς, αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι εκτόνωση των εκεί κατοίκων για πολλά άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβάνοντας όμως και το πρόβλημα του ΧΥΤΑ. Όπως το ίδιο συμβαίνει και στα γήπεδα για παράδειγμα, ο κόσμος κάνει επεισόδια για να εκτονωθεί από τα κοινωνικά προβλήματα. Και τα κρούσματα έτσι όπως πάμε θα αυξάνονται συνεχώς.

    xray όλο ριζοσπαστικές ιδέες είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαίρομαι που εκτιμάς τις ιδέες μου, φίλε Backstubber. Ναι, από τα ναυτικά σήματα είναι το όνομα, αλλά και από τις γνωστές ακτίνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σιγά μην κάνει επεισόδια για να εκτονωθεί από τα κοινωνικά προβλήματα. Από την πρέζα τα κάνει και από την μαλακία στον εγκέφαλο.
    Μη μπλέκουμε τις καταστάσεις.
    Και εσύ xray τι προτιμάς: την δημοκρατία του παππού και της γιαγιάς (80 ετών ψηφοφόροι παρωδία)ή την αναρχία και την ανομία της Κερατέας. Η μία δημιουργεί μία νόμιμη και κοινωνικά αποδεκτή απολυταρχία, η άλλη μία άνομη κοινωνικά απροσάρμοστη οχλοκρατία. Τι διαφορά έχουν τα ΜΑΤ στην Κερατέα από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια; την δικαιολογία που χρησιμοποιούν για να υπάρχουν στον κάθε χώρο.
    Εσύ θες να έρχεται ο κάθε αγράμματος μπάτσος να σου ζητάει ταυτότητα επειδή περπατάς στην πόλη σου, ή να κάνει με τα λεφτά σου τον συνοδό στις μπομπολομπουλντόζες; η Κερατέα δεν κάνει τραμπουκισμούς, δεν σπάει βιτρίνες, δεν πετάει κέρματα στα πλυντήρια μαύρου χρήματος ακι στα παιδάκια που παρακολουθούν την ομάδα τους. Η Κερατέα δεν είναι χούλιγκαν ούτε αναρχικοί, είναι μία κοινωνία-μικρογραφία της δικής μας η οποία νοιώθει να δέχεται επίθεση και αμύνεται...
    Η δικιά μας κοινωνία δέχεται επίθεση και σκύβει κι'άλλο...

    ΥΓ. Ριζοσπαστική ιδέα είναι ο κλήρος...
    (Όχι οι παπάδες... αν κι αυτό θα ήταν αρκετά ριζοσπαστικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ διαφωνώ Μits F, δεν είναι όλοι σκεπτόμενα άτομα να εκφράσουν την αγανάκτησή τους με άλλο τρόπο. Πιστεύω ότι συνδέονται τα επεισόδια με την ανάγκη για εκτόνωση και αν το καλοσκεφτείς, ΔΕΝ θέλουν να σταματήσει η βία στα γήπεδα. Αν με ένα μαγικό τρόπο σταμάταγε η βια στα γήπεδα, όλοι αυτοί που θα ξεσπούσαν; Γιατί κάπου θα ξεσπούσαν.

    Ο ασήμαντος κοινωνικά οπαδός, λειτουργεί με την ψυχολογία της μάζας και αισθάνεται σημαντικός επιτέλους. Αυτό είναι καθαρά κοινωνικό φαινόμενο και ίσως ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνονται αυτά που γίνονται.

    Σίγουρα παίζουν ρόλο τα ναρκωτικά, όπως παίζει ρόλο και η ανεργία, οι κοινωνικές ανισότητες, η φτώχεια κ.α.

    ξέφυγα οπότε σταματάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το παραχοντρύναμε το πράγμα, αλλά δεν μπορώ να μην απαντήσω. Στην εκτίμηση για τα επεισόδια συμφωνώ με τον Backstubber απολύτως. Όσο για το δίλημμα, δεν το καταλαβαίνω ακριβώς. Εννοείς ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να διαλέξουμε;
    Σχετικά με το μπάτσο, δεν έχω να φοβηθώ κάτι από ένα έλεγχο, εσύ τι θα έλεγες, να σταματήσουν να κάνουν ελέγχους και να περιπολούν; Στην Κερατέα δεν έσπασαν βιτρίνες γιατί ήταν οι δικές τους βιτρίνες. Τα κέρματα και τα παιδάκια δεν τα κατάλαβα. Όσο για την κατάληξή σου, στην Κερατέα φυσικά και έγιναν τραμπουκισμοί με όλη την κυριολεξία του όρου. Οι κάτοικοι κατέστρεψαν τα μηχανήματα της νομαρχίας, που αποτελούν περιουσία όλων μας και που θα τα πληρώσουμε απ' την τσέπη μας φυσικά. Σχετικά με αυτό ας πούμε, δεν θα ήταν σωστό να τους τα χρέωναν; (Δεν ξέρω από που προέκυψε ότι αυτά ανήκαν στον Μπόμπολα). 'Επίσης δεν κατάλαβα την κατάληξή σου. Η Κερατέα είναι σαν την κοινωνία μας, ή δεν είναι; Και η άμυνά της συνίσταται στο να θέλει την αυλή της καθαρή και τα σκουπίδια κάπου αλλού;
    Και κάτι τελευταίο: Η δική μας κοινωνία από ποιον ακριβώς δέχεται επίθεση; Και αν σκύβει στην επίθεση που λες ότι δέχεται, τότε έτσι είναι ο συσχετισμός των δυνάμεων και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Κάποιος θα νικάει πάντα και κάποιος θα χάνει.
    Επίσης, δεν κατάλαβα ούτε και αυτό με τον κλήρο. Τι εννοείς δηλαδή, κλήρωση; Θα πρέπει να σου διευκρινίσω ότι η δική μου πρόταση γίνεται με κάθε σοβαρότητα και επάρκεια.
    Αλλά ξέφυγα κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη ρε Karl, αλλά φταίω που το απολαμβάνω…
    ΥΓ. Γενικά μιλάω, απλά έτυχε να το κολλήσω εδώ(σοβαρά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι εγώ το απολαμβάνω. Ειδικά τον Badstuber της λογικής του "ξέφυγα οπότε σταματάω", που είμαστε 12 χρόνια φίλοι κι επιτέλους μαθαίνω τις απόψεις του σε διάφορα ζητήματα! Εγώ πάντα το έλεγα οτι δεν είσαι στον πλανήτη Snoopy κολλητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...