Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Tattooligans μόδα ή πραγματική ιδεολογία?

Share

To Xrisa-fi δεν κάθεται με τίποτα ήσυχο και ξαναχτυπά γράφοντας για ένα θέμα που σίγουρα μας έχει απασχολήσει όλους κάποια στιγμή στη ζωή μας...






Tattooligans μόδα ή πραγματική ιδεολογία?
Κάποτε το να έχεις tattoo σε καθιστούσε περίεργο για τους περιέργους ή εκκεντρική προσωπικότητα για τους πιο διαλλακτικούς !Σήμερα το να έχεις tattoo είναι σαν μια γυναίκα με σκουλαρίκια!!!Αστεράκια, νεράιδες κρυπτογραφημένες φράσεις για να το παίζεις μάγκας και να σε ρωτάνε «τι είναι ?και τι λέει?»
«Είναι  το χάρισμα και η ευλογία του να κάνεις μια ζωγραφιά πάνω στο σώμα κάποιου και αυτός να το καβαλάει μέχρι να πεθάνει πάνω του» λέει ο Γιώργος Μαυρίδης ένας απ τους πλέον ειδικούς στον τομέα του!! Πόσοι όμως απ αυτούς που ζωγραφίζουν το σώμα τους σκέπτονται το ίδιο ?Πόσοι σκέπτονται ότι ένα σχέδιο στο πόδι, στη πλάτη ή στο  μπράτσο που θα δέσει τέλεια με το καλοκαιρινό τους μαγιό θα είναι ευπρόσδεκτο στη ζωή τους μετά από χρόνια που θα χει χαλάσει η όψη του και που δε θα σημαίνει τίποτα το ουσιαστικό? Ίσως αυτό είναι το tattoo.. μια ζωγραφιά που θα αγαπάς ακόμα και όταν το δέρμα σου δε θα δείχνει τέλειο!!
Οι tattooligans είναι εκείνοι που κόντρα στη μόδα της εποχής υποστηρίζουν ότι ένα τατουάζ κρύβει μια ιστορία και το σώμα μας την αφηγείται! Έτοιμοι να ενώσουν όλες τις φυλές του κόσμου με χρώματα και σχέδια «παίζουν μπάλα» στα αλώνια και στα σαλόνια!!
Σήμερα η χώρα μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει  άξιους καλλιτέχνες έτοιμους να κάνουν κάθε σώμα να ξεχωρίσει .Όσοι καλλιτέχνες.. τόσες απόψεις! Άλλος υποστηρίζει ότι πονάει άλλος όχι …άλλος «χτυπάει» tattoo  ακούγοντας rock άλλος ακούγοντας metal, ska ή ακόμα και ρεμπέτικα !!Για τους περισσότερους το μέγεθος μετράει γιατί εκεί μπορούν να νιώσουν πραγματικά καλλιτέχνες!!! Όλοι έχουν όνειρο να «χτυπήσουν»tattoo στο είδωλο τους και όλοι ψάχνονται μανιωδώς για την εξέλιξη γυρνώντας όλο τον κόσμο !
Οι tattooligans γνωρίζουν καλά ότι η μόδα είναι ένα ρεύμα που τους μετακινεί …Αν ο Μπέκαμ  «χτυπήσει» μια μουτζούρα  στο κούτελο γιατί απλά μπορεί.. θα το κάνει και ο Θανασάκης στη πλατεία που τον έχει για  θεό ..
Κόσμημα ,νταηλίκι ,εναλλακτική μορφή τέχνης .Παραδοσιακό, old και nu school ,realistic ή Μαορί,  τα τατουάζ έχουν αξία μόνο όταν μπορείς να τα κοιτάς και να ορκίζεσαι ότι αν γύρναγες το χρόνο πίσω πάλι θα το ξανάκανες.
Με αγάπη Xrisa-fi

3 σχόλια :

  1. Mwro mou htan poly wraio to arthro sou keep writting....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eyge mikrh.Ontws to kalytero sou! :)

    K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά πότε κάνεις τατουάζ; έχει πραγματικά αξία για κάποιον ή απλώς το κάνεις για μαγκιά; άλλοι τυπάνε τατουάζ γιατί όπως λένε τους θυμίζουν χαμένες αγάπες, στιγμές ακόμη και αγαπημένα άτομα που έφυγαν μακριά. Το να έχεις στην καρδιά σου κάποιον δεν σου θυμίζει καλύτερα το τι νοιώθεις; Ωραίο το άρθρο σου και συμφωνώ πως πρέπει να είσαι σίγουρος να κάνεις κάτι αλλά να το κάνεις ολοκληρωτκά για εσένα και για κανένα άλλο στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...