Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Όλα είναι θέληση..


Share

Κάθε ομάδα έχει τέσσερις βασικούς και οκτώ αναπληρωματικούς. Στο παιχνίδι κυριαρχούν η δύναμη, το πάθος και η ταχύτητα για τη νίκη. Σε αντίθεση όμως με ό,τι ξέρουμε στον αθλητισμό, ηττημένοι δεν υπάρχουν ποτέ, διότι στο ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο όλοι οι παίκτες καθίστανται νικητές. Το πρώτο Διεθνές Πρόγραμμα ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο ξεκινά την επόμενη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, στον Κολινδρό της Πιερίας και διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Αλλη όψη», που έχει στόχο την προβολή του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα. Το σπορ, που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με τετραπληγία.


Οπως σημειώνει ο ιδρυτής του σωματείου κ. Α. Διβάνογλου, «το συγκεκριμένο σπορ έχει ξεκινήσει από τον Καναδά το 1984 και έγινε παραολυμπιακό άθλημα το 1994». «Στην Ελλάδα δεν έχει καμία προβολή πέρα από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στη χώρα μας.Σκοπός μας λοιπόν είναι να το γνωρίσουν τα τετραπληγικά άτομα στην Ελλάδα και να ασχοληθούν μαζί του γιατί πραγματικά αξίζει» σημειώνει. «Ενας αισιόδοξος στόχος είναι να σχηματίσουμε μια ομάδα και να λάβουμε μέρος στο μεγάλο διεθνές τουρνουά που θα γίνει την άνοιξη στην Κολονία της Γερμανίας. Με μεγάλη ευχαρίστηση έχουμε δει να υπάρχουν αρκετές αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα,δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Εχουν ήδη καλυφθεί οι 10 στις 15» καταλήγει ο κ. Διβάνογλου.

«Ασκηση και κοινωνικοποίηση»

O κ. Αλ. Γαληνάκης είναι 30 χρόνων, και από το 2007 είναι αθλητής του ράγκμπι με αμαξίδια στη Σουηδία. «Ζω από το 2004 στη Σουηδία. Εκεί ήρθα σε επαφή με το άθλημα και σκέφτηκα να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό. Ετσι λοιπόν, εδώ και τρία χρόνια παίζω κι εγώ, και είναι κάτι που μου αρέσει και με ευχαριστεί πολύ. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι και στο σουηδικό πρωτάθλημα συμμετέχοντας στην τοπική ομάδα της Στοκχόλμης» λέει. «Αρχικά είναι μια πολύ καλή σωματική άσκηση. Επιπλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της κοινωνικοποίησης. Προσωπικά, ας πούμε, με τους συμπαίκτες μου είμαστε πολύ δεμένοι, βρισκόμαστε και εκτός προπονήσεων. Και τα ταξίδια μας θα πάμε επίσης. Θα ήταν καλό να φτιαχνόταν μια ομάδα και στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο υπάρχουν και παγκόσμια και πανευρωπαϊκά τουρνουά» τονίζει ο κ. Γαληνάκης. Για τις ιδιαιτερότητες των ειδικών αμαξιδίων εξηγεί ότι είναι ειδικά κατασκευασμένα ώστε να προλαμβάνουν τραυματισμούς, αλλά και να προσαρμόζονται ανάλογα με το άτομο. «Υπάρχουν αμαξίδια που είναι για άμυνα και άλλα που είναι για επίθεση. Η διαφορά τους είναι πως αυτά της άμυνας είναι πιο μακριά προκειμένου να μπορούν καλύτερα να μπλοκάρουν τον αντίπαλο. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα τέτοιο αμαξίδιο για να ασχοληθεί με το άθλημα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κοστίζει από 3.500 ως 6.500 ευρώ» καταλήγει ο αθλητής.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...