Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Γίνετε ειδικός στον τομέα σας

Share

Η εξειδίκευση έχει γίνει ένα σημάδι των καιρών. Κυρίως λόγω των δυνατοτήτων αναζήτησης στο Διαδίκτυο, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες σε μια πολύ συγκεκριμένη και εξειδικευμένη βάση. Ας πούμε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για την απόκτηση συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις δραστηριότητες κηπουρικής. Ο αγοραστής μπορεί πιθανότατα να βρεί ένα πλήθος συμβούλων για θέματα κηπουρικής και στη συνέχεια να βελτιώσει την αναζήτησή του με την εξασφάλιση ενός ειδικού που ειδικεύεται σε επιχειρήσεις ορισμένου μεγέθους, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε εκείνες που είναι εποχιακές ή ανοιχτές όλο το χρόνο .

Για να ξεχωρίσετε και να αναδειχθείτε ηγέτης στο χώρο σας, εξειδικευθείτε και να προωθηθείτε ως εμπειρογνώμονας στον τομέα σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές:

1. Γίνετε ομιλητής σε επαγγελματικές ενώσεις που συνδέονται με την επιχείρησή σας. Κάντε εξάσκηση ώστε να κάνετε εξαιρετικές παρουσιάσεις. Όταν είστε ομιλητής ή είστε σε ένα πάνελ σε ένα συνέδριο στον κλάδο σας, αυτόματα γίνεστε αξιόπιστος.

2. Προσλάβετε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να σας αντιπροσωπεύσει. Το PR είναι ένα σχετικά χαμηλού κόστους και ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση του εαυτού σας και της επιχείρησής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σαφείς στόχους και προσδοκίες για την εταιρεία που προσλαμβάνετε. Αυτή μπορεί να στείλει δελτία τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιεύσεις για θέματα του κλάδου σας, όπως επίσης και να εξασφαλίσει ρεπορτάζ για τα μοναδικά προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας σας, ειδήσεις για τους εργαζομένους σας, όπως και τη συμμετοχή σας στην κοινότητα.

3. Δημιουργήστε ένα blog στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Σιγουρευτείτε πως  παρέχετε ενδιαφέρον και συναρπαστικό περιεχόμενο και το ανανεώνετε συχνά. Μην φοβάστε να είστε αμφιλεγόμενοι και διαφορετικοί. Η ιδέα είναι να σας παρατηρήσουν και να γίνετε σεβαστοί ως καινοτομοι στον τομέα σας.

4. Να διοργανώνετε τακτικά webinars (online σεμινάρια), στο οποίο φιλοξενείτε συζητήσεις και θα απαντάτε σε ερωτήσεις για τον τομέα της ειδικότητάς σας. Υπάρχουν πολλά καλά προγράμματα webinar που διατίθενται σήμερα και κάνουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εξαιρετικά εύκολή. 
 
Jeff και Rich Sloan
Οι συν-ιδρυτές
StartupNation.com

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...