Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

48ωρη αναστολή της ελληνικής αλληλογραφίας στο εξωτερικό

Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας παραμένει την Τετάρτη, η υπόθεση με τα παγιδευμένα πακέτα εναντίον στόχων στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, το BBC κάνει λόγο για την 48ωρη αναστολή της ελληνικής αλληλογραφίας στο εξωτερικό.


Οι αναλυτές του κορυφαίου βρετανικού δικτύου αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν συλλάβει εφτά νεαρά άτομα, ως φερόμενους δράστες της αποστολής των επίμαχων πακέτων. Προσθέτουν, μάλιστα ότι πρόκειται για άτομα που αποτελούν μέλη εξτρεμιστικής ακροαριστερής οργάνωσης.

Στη συνέχεια, υπενθυμίζουν ότι τα «εκρηκτικά πακέτα» εστάλησαν σε ευρωπαϊκές πρεσβείες στην Αθήνα, σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο σημείο αυτό, οι Βρετανοί δημοσιογράφοι, επισημαίνοντας την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει οριστικά την τρομοκρατία, υπογραμμίζουν την δήλωση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου ότι : «Δεν θα δείξουμε κανένα έλεος σε εκείνους που απειλούν την κοινωνική ειρήνη με τρομοκρατικές πράξεις, πλήττοντας στην καρδιά την διεθνή εικόνα της Ελλάδας, στη διάρκεια μίας πολύ δύσκολης περιόδου».

Πηγή : www.bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...