Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ενεργοί πολίτες ?!?!

By Bob...

Πολιτικάντες και λαϊκιστές φορώντας τα καλοραμμένα κουστούμια τους  γεμίσαν  πάνω από ένα μήνα  τις πλατείες μας με χαριτωμένα,πολύχρωμα  εκλογικά περίπτερα στα οποία κυριαρχούσαν τα προσωπάκια τους έχοντας υποστεί βέβαια το απαραίτητο Photoshop.
Τα περίπτερα αυτά στήθηκαν εκεί για την ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών, στην αναφορά παραπόνων, ευκαιρία γνωριμίας με τους υποψήφιους και τους  συγγενείς τους, ευκαιρία μοναδική αφού μετά τις εκλογές θα είναι δύσκολη η εύρεσή τους.  Τα φυλλάδια με το όνομα του κάθε υποψήφιου γέμισαν δρόμους, πεζοδρόμια,αυλές σπιτιών αλλά και τους κάδους σκουπιδιών. Τα sms σκάνε βροχή καθημερινώς στα κινητά μας, ενημερώνοντας μας για τις συγκεντρώσεις στις οποίες οι φανφάρες και ο ξύλινος-μονότονος μονόλογος θα πάει σύννεφο( μην ρωτήσετε πως τόσοι άγνωστοι έχουν μάθει το νούμερο του κινητού σας). Αυτά πάνω-κάτω είναι που περιγράφουν το πολιτικό σκηνικό πριν τις εκλογές. Οι εκλογές του θα... , θα...., θα..., και « υποσχόμαστε με ειλικρίνεια ότι δεσμευόμαστε σε αυτά  τα λόγια και το προεκλογικό μας πρόγραμμα».

Οι αυριανές εκλογές στις 7 του Νοέμβρη, οι αποκαλούμενες δημοτικές- περιφερειακές- καλλικράτειες-τοπικές(δεν μου ήρθαν άλλα συνώνυμα) τελικά ταυτίστηκαν  με τις βουλευτικές- εθνικές εκλογές ,για ποιό λόγο όμως συμβαίνει αυτό;  Το μόνο κοινό που μπορώ να βρώ είναι οτι γίνονται ανα 4 έτη.  Πολλοί όμως πιστεύουν ότι είναι το ίδιο, με αποτέλεσμα να ψηφίζουν με τα ίδια κριτήρια που θα ψήφιζαν για την εκλογή νέας κυβέρνησης και πρωθυπουργό. Μα βέβαια είναι το ίδιο θα υποστηρίξουν πολλοί, πρίν 2 βδομάδες όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης υποστήριζαν στα αγαπητά ΜΜΕ, ότι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εναντιωθούν απέναντι στο μνημόνιο που το ΠΑΣΟΚ και το Λ.Α.Ο.Σ ψήφισαν στο κοινοβούλιο, έτσι παροτρύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν τα δικά τους ψηφοδέλτια καθώς εκείνοι έχουν τη λύση να οδηγήσουν τη χώρα εκτός μνημονίου-τρόικας και ΔΝΤ (μα πού κολλάει το μνημόνιο?... εγώ θέλω πάρκα, δεντράκια σαν οικολόγος που είμαι,γήπεδα να αθλούνται οι δημότες, δρόμους  και όχι καρόδρομους ώστε να μήν είναι  ανάγκη να έχω 4Χ4 για να οδηγώ, πολιτιστικές δραστηριότητες και πάει λέγοντας).Έτσι ο αγαπητός πρωθυπουργός έκανε τη γκάφα στη διακαναλική συνέντευξη του να δηλώσει πως εάν δεν πρασινίσει ο χάρτης πάμε για νέες εθνικές εκλογές. Δηλαδή για να καταλάβω, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα  της χώρας ; ΄Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε (τι ωραίο σλόγκαν). Και όμως ο πρωθυπουργός καλά το είπε, πράσινος χάρτης σημαίνει ΝΑΙ θέλουμε και άλλα σφιχτά μέτρα (οι φόροι όπου να είναι αυξάνονται εκ νέου).

Πόσο σημαντικό ρόλο άραγε παίζουμε εμείς και η ψήφος μας ; Κάποιοι πιστεύουν ότι η μία ψήφος είναι αδύναμη με αποτέλεσμα η άσκηση του δικαιώματος μας σαν εκλογείς μικρό νόημα έχει και προτιμούν την αποχή. Κάποιοι απέχουν συνειδητά δείχνοντας την διαμαρτυρία τους αλλά και την απέχθεια που τρέφουν για τους πολιτικούς.  Κάποιοι θα περάσουν από τα εκλογικά τμήματα για να κάνουν ζωγραφιές( ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ).Άλλοι ψηφίζουν επειδή έτσι εκφράζουν το σεβασμό τους σε όσους πολέμησαν για τη δημοκρατία(αυτοί είναι....σπάνιο είδος). Μια μικρή μερίδα θα ψηφίσει με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον αύξανοντας λίγο τη διαφθορά της χώρας. Θα αναρωτηθείτε πολλοί ποιό είναι το συμφέρον;( Πόσο άσχημα είναι να μου βρουν μια δουλίτσα στο δήμο;)

Υ.Γ . Όσοι βάζουν υποψηφιότητα ή υπερβολικά ηθικοί είναι που πιστέουν ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη κατάσταση ή μεγάλα λαμόγια που επιδιώκουν τη δόξα, τη φήμη και τις φουσκωμένες τσέπες( ένα παράδειγμα, ο δήμος της Αθήνας έχει περίπου 1δις ευρώ ετήσιου προϋπολογισμού όμως τα δημόσια έργα ήταν 23 εκατ.ευρώ τα υπόλοιπα τα ψάχνει ο αγαπητός υποψήφιος Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ζητά την ψήφο μας).

Καλό μας βόλι...

5 σχόλια :

  1. Όπως πάντα τα καλύτερα.
    Κορυφαίο το κομμάτι:
    - Πόσο σημαντικό ρόλο άραγε……………… για τη δημοκρατία(αυτοί είναι....σπάνιο είδος).
    το οποίο είναι και πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...