Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Διευθυντής πληροφορικής έγινε hacker και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισης

hacker1 Διευθυντής πληροφορικής έγινε hacker και καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκισηςΈνας πρώην διευθυντής πληροφορικής, στο Ρίτσμοντ των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκιση στις 29 Οκτωβρίου, αφού ομολόγησε ότι είναι ένοχος για το hacking εναντίον της ιστοσελίδας της εταιρίας του πρώην εργοδότη του, μετά την απόλυσή του.
Ο πενήντα τριών ετών, Darnell H. Albert-EL, ομολόγησε τελικά την ενοχή του για την κατηγορία πρόκλησης βλάβης σε προστατευόμενο υπολογιστή χωρίς να έχει άδεια. Επιπρόσθετα, κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 6.700 δολαρίων στον πρώην εργοδότη του, Transmarx LLC.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Albert-El απολύθηκε από τη θέση που κατείχε στην Transmarx. Όμως ο συγκεκριμένος είχε πρόσβαση στο δίκτυο της Transmarx σε επίπεδο διαχειριστή, συμπεριλαμβανομένου και της ιστοσελίδας της εταιρίας. Στην απολογία του ο Albert-El παραδέχτηκε ότι τον Ιούνιο του 2008, χρησιμοποίησε έναν προσωπικό υπολογιστή και έναν κωδικό διαχειριστή, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή που φιλοξενούσε την ιστοσελίδα της Transmarx.
Εφόσον κατάφερε να εισέλθει σε εκείνον τον υπολογιστή, διέγραψε περίπου 1.000 αρχεία που ήταν σχετικά με την ιστοσελίδα, διότι ήταν θυμωμένος με την απόλυσή του, όπως υποστήριξαν οι αρχές των ΗΠΑ.

http://www.secnews.gr/archives/5033

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...