Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή μας μια αποβάθρα ..

By Xrisa-fi...

Όταν ήμασταν μικροί μάθαμε ότι η κίτρινη γραμμή υπάρχει για να στεκόμαστε πίσω της στο σταθμό του τρένου, μάθαμε  ότι αυτή η γραμμή μας κρατά ασφαλή, μας  προσδιορίζει το χώρο που πρέπει να σταθούμε. Όταν ήμασταν μικροί μάθαμε να περιμένουμε με αγωνία τα τρένα που έρχονται γιατί σ’ εκείνα τα χρόνια τα τρένα πάντα έρχονται..

Κίτρινες γραμμές ασφαλείας και τρένα που μπαίνουν στο σταθμό κλείνουν τις πόρτες και χάνονται ξανά είναι η ζωή μας, μόνο που κάποτε οι κίτρινες γραμμές φωσφόριζαν και τα τρένα πάντα σε περίμεναν πριν κλείσουν τις πόρτες.
Τα χρόνια που ήρθαν μας βρήκαν να καθόμαστε οκλαδόν  σε πλατείες,  να μασουλάμε σοκολάτες με γέμιση φράουλα και να φουμάρουμε τα πρώτα  μας τσιγάρα σκαστοί από δίωρα λατινικών που μας τρυπούσαν το μυαλό.  Μας βρήκαν να μεγαλώνουμε με αναμνήσεις  για αγάπες που τις πήραν μαζί τους τα καλοκαίρια,  για φιλίες που απέδειξαν ότι το για πάντα είναι μεγάλο παραμύθι.  Τα χρόνια που ήρθαν μας βρήκαν σε σχολές που ίσως δε θέλαμε, σε χώρες που κάθε βράδυ λησμονούσαμε τη πατρίδα κοιτώντας το ρολόι και ταξιδεύοντας στη πόλη που οι φίλοι σου τέτοια ώρα τσουγκρίζουν μπύρες με δύναμη. Τα χρόνια που έρχονται θα φέρουν μαζί τους το ερώτημα για το αν τα τρένα που πήραμε ήταν τα σωστά, αν θα έπρεπε να τρέξουμε περισσότερο να προλάβουμε κάποια αλλά, για το αν αυτά που χάσαμε έκρυβαν πραγματικά αυτό που ονειρευόμασταν.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ τη στιγμή που νιώθεις ότι η ζωή σου βρήκε τοίχο και εσύ παλεύεις ή να τον σπάσεις ή να τον πηδήξεις, να έρθει εκείνη η σιχαμένη φωνή και να σου πει «στα έλεγα εγώ». Η μάλλον υπάρχει! Είναι η στιγμή που είσαι μπροστά στο τοίχο και λες «μου τα έλεγαν όλοι». Είναι η στιγμή που θα αναρωτηθείς αν άξιζε να αράζεις σ’ εκείνην την πλατεία τα πρωινά τουρτουρίζοντας με τα γάντια που είχες κόψει τα δάχτυλα γιατί ήταν (και είναι) cool, αν άξιζε να επενδύσεις σε όλους εκείνους που απλά προσπέρασαν, αν άξιζε να είσαι μακριά και να σου λείπουν  όσα άφησες πίσω. Είναι η στιγμή που νιώθεις ότι τα τρένα αραίωσαν τα δρομολόγια και τώρα φτάνουν κουρασμένα και λίγα υποσχόμενα στο σταθμό. Είναι η στιγμή που η σοκολάτα με γέμιση φράουλα των 18 σου οφείλεται για τα παραπανίσια κιλά των 38 σου!
Η ζωή μας μια αποβάθρα! Μια αποβάθρα που ξεκινάς να στέκεσαι στην αγκαλιά κάποιας μάνας που περιμένει το δικό της τρένο, συνεχίζεις με τις δικές σου αποσκευές που άλλες τις κλοτσάς, άλλες τις κρατάς προσεκτικά μη σπάσουν, άλλες τις κρεμάς στο λαιμό σου σα φυλακτό και καταλήγεις να βρίσκεσαι εκεί ακριβώς που ξεκίνησες , χωρίς καμία αποσκευή, χωρίς καμία ανάγκη να αποδείξεις  στα τρένα που έρχονται τι έκανες με εκείνα που πέρασαν.
Αν τα τρένα ορίζουν τη ζωή μας, τότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μη μετανιώσουμε ποτέ για τη στιγμή που διαλέξαμε να επιβιβαστούμε σ’ αυτά, δε πρέπει στιγμή να σκεφτούμε ότι τα τρένα που θα διάλεγαν άλλοι για μας θα μας έκαναν πιο ευτυχισμένους.  Τα βαγόνια που έκλεισαν τις πόρτες  με εμάς μέσα ή έξω ήταν δικές μας αποφάσεις, δικές μας επιλογές χωρίς ποτέ, κάνεις,  να μπορεί να τις αγγίξει.
Και αν το τελευταίο τρένο σε βρει σε μια αποβάθρα μ ένα ρολόι που σταμάτησε να λειτουργεί χρόνια πριν και εσύ είσαι μόνος  να το περιμένεις αυτό πρέπει να φοβάσαι. Το τελευταίο τρένο πρέπει να σε βρει σε μια αποβάθρα που το ρολόι σου δείχνει ακριβώς την ώρα αναχώρησης και οι άνθρωποι που σ’ αγάπησαν να είναι εκεί για την πιο σφικτή αγκαλιά. Ένα ρολόι που δε σταμάτησε να λειτούργει μέχρι το τελευταίο δρομολόγιο και μια αγκαλιά που δε σ’ αφήνει να νιώσεις μόνος ακόμα και αν είσαι, σε πάνε στον παράδεισο… και μη ξεχνάτε.. τα τρένα πάντα, μα πάντα έρχονται ..

Με αγάπη Xrisa-fi

13 σχόλια :

  1. Makari na kaname panta ayto poy einai to "swsto", dhladh to kalytero!!! Teleio k ayto to ar8ro soy koritsaki moy!! <3 Vicky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aaaxx!! ta trena panta tha rxontai kai meis panta tha ta perimenoume!!! giati etsi einai i zwi.. prospernas kai kamia fora lismoneis ola osa afineis pisw sou.. kai elpizeis oti ta kalutera panta tha erxontai!!! oti tha sai pio wrimos auti ti fora gia na mpeis sto swsto vagoni.. kai oti auto to treno tha xei pio omorfo proorismo apo ta proigoumena!!! giati pote den stamatas na elpizeis.. akoma ki otan ta rologia stamatane!!! giati ta oneira pou kanoume sta 18, mas akolouthoun mia zwi kai as min ta pragmatopoiisoume pote!!!kai i geusi tis sokolatas me geusi fraoulas tha nai panta sta xeili sou akoma ki otan ftaseis 88!!! kelly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. peritta ta sxolia mu. jereis hdh thn gnwmh mu..h toulaxiston thn fantazesai(;
    hl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kataplhktiko ar8ro!
    trena erxontai, trena feugoun..mono pou emeis eimaste synepibates!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=t45yPGjWxhk
    kai gia tis 2 mas xtupaei h kardia mou <3
    x+n

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poso vareto tha itan na mpainame panta sta swsta vagonia??????
    p.s.:ela pes,auto gia ta prwta tsigara k tis kopanes sta latinika gia mena to egrapses e????
    iak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. hahahahaha .. esu tsigara egw sokolates!!!toulaxiston eixame koino stoxo na apofugoume ta latinikia :P
    p.s. kai otan de mporousame na ta apofugoume me xastoukizes :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. em mou theles to vagoni pou egrafe ap'rksw me terastia grammata ekpaideusi!!! ta thele o kwlos sou....
    iak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kopelia eisai ths hewritikis na upothesw:P polu kalo to arthro sou!!!!!ola ta trena enan teliko proorismo exoun to taksidi metraei kai an den sou aresei i exeis metaniwsei mporeis na kateveis kai na pareis to epomeno i na giriseis pisw kai na ksekinhseis apo thn arxh epiloges exeis polles pantws!Ligh aisiodoksia re paidia:P epishs kai h sokolata me genish karyda einai polu kalh dokimasai kai 8a me 8umh8eis:P!MPRAVO zouzou m<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thewritikh kai den eimai kala :P ela re phneloph pou eimai apaisiodoksh...afou ta trena pada ma pada erxodai, to thema einai na ftaseis sthn teleutaia paragrafo xwris na autoktonhseis..xaxaxaxaa ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με συγκίνησες..!πολύ όμως..και πρόσφατα έκανα τέτοιου είδους σκέψεις,αν δλδ τα "τρένα" που έχουν περάσει και δεν τα σταμάτησα κι αυτά που τελικά μπήκα,ήταν τα σωστά κτλ..δεν ξέρω,ίσως ο χρόνος το δείξει αυτο!εξάλλου είμαστε μικρούλικα ακόμα.."θα'ναι πολλά τα ΤΡΕΝΑ χρυσά-φι" !
    με αγάπη Χριστίνα(και όχι ανώνυμη πια..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ela re xristinaki xasame thn anwnumia xasame to musthrio :P :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. katapliktikh douleia Xrusa mou... na synexiseis etsi :) POSO DIKIO EXEIS!!! filakiaaa... Victoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...