Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Διαχρονικό σχόλιο...

14 σχόλια :

  1. exei kanei gumnismo se paralia mh gumnistwn dipla mou kai apo tote stoixeiwse ta oneira mou gia pada :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταθερά χιούμορ δημοτικού και λαϊκισμός επιπέδου κατώτερου και από Καρατζαφέρη. Ένα θλιβερό απομεινάρι του παρελθόντος που επιμένει να προσπαθεί να κάνει κάποιου είδους καριέρα βασιζόμενος σε αντιγραφές και στην εκμετάλλευση της φήμης των άλλων. Σταθερά για τα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. epi toutou to evala xray gia sena..se katalavaino apolita..thelo ti gnomi sou gia to sigekrimeno video kai ta osa leei ostoso..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία πάσα Karl...
    θα περιμένω τον xray και μετά ... κάτι θα πω κι εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Karl, το θεωρώ τρίπλα. Αφού όμως τσίμπησα, ας το πάμε και παρακάτω. Τα λεγόμενα του Πανούση μέχρι να αρχίσει τα πολιτικά είναι απλώς ασυναρτησίες και δεν επιδέχονται σχολιασμό. Στη συνέχεια το ρίχνει στα πολιτικά. Εκεί το κεντρικό ζήτημα είναι ο χρόνος. Προσωπικά δεν εκτιμώ την πολιτική, αλλά αν θέλει κανείς να αρθρώσει στοιχειωδώς σοβαρό πολιτικό λόγο, όπως κάνει ο Πανούσης, αφού καταπιάνεται με σοβαρά ζητήματα, χρειάζεται χρόνο. Οι πολιτικές αναλύσεις χρειάζονται τεκμηρίωση, στοιχεία, αναφορές, που όλα παίρνουν χρόνο, ή έκταση αντίστοιχα στο γραπτό λόγο. Αν προσπαθήσει κανείς να τα συμπτήξει όλα αυτά σε μια παρλάτα δύο λεπτών, τότε είναι φυσικό, ακόμα και αν έχει καλές προθέσεις - και ο Πανούσης δεν έχει - να καταφύγει σε μια λαϊκίστικη συνθηματολογία. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού μοιραία τα επιχειρήματα δεν χωράνε σε τόσο λίγο χρόνο. Και αυτό, όταν γίνεται σκοπίμως, συνιστά άκρατο λαϊκισμό, με την έννοια των απόψεων που χαϊδεύουν τα αυτιά του όχλου, ο οποίος, μετά από αυτά τα χάδια συνήθως ποτέ δεν ζητάει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα όσα άκουσε.
    Η συνθηματολογία πάντα εύρισκε πρόσφορο έδαφος μεταξύ εκείνων που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να σκεφτούν και ο Πανούσης δεν κάνει άλλο από το να εκμεταλλεύεται αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :) einai ena sxolio me entono laikismo ontos, alla nomizo pos einai pros ti sosti kateuthinis. opos poli kala tha xereis o oxlos, i maza den exei oute ti gnosi oute tin ipomoni gia politiki analisi me grafeiokratikes diadikasies.(tekmiriosi, stoixeia kai anafores) o oxlos, o laos epilegei na ekfrazetai apo sxolia kai prosopikotites pou simbadizoun me tis anages tis stigmis kai tin embeleia ton skepseon tou, oso mikri i' ki an einai. Den eixan oloi tin tixi na exoun ti diki sou paideia kai den einai prepon na katigoroume aftous pou den exoun ti dinatotitana na skeftoun oute ekeinous pou tous ekfrazoun. stin prokeimeni stigmi o laos exei anagi apo panousides, lazopoulous kai kanakides kai gi afto einai panta protoi se oti ki an kanoun. Ego den tha meino stin pithanon astoxi politiki analisi tou panousi. Mporei na exeis kai dikio. M aresei o tropos omos kai den to krivo. Paxoulo anipsaki tou ethnarxi, proedros mi kivernitikis organosis, tsimpouki sto agalmatidio, kai anaisxinti eironeia kata tou apothanonta arxiepiskopou. Den theoro pos afta prepei na einai ta standard tis koinonias, kathe allo. Prepei omos na iparxei ki ena antivaro to opoio ginetai olo kai pio anagaio oso o laos apoprosanatolizetai kai xeiragogeitai kai einai etoimos na dosei tin exousia sto koma tis Kalirois.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανταπαντώ, καθώς βλέπω ότι σε ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το ζήτημα. Κατ' αρχήν, δεν κατηγόρησα κανέναν. Διαπιστώνω απλώς μερικά πράγματα. Ούτε καν το Χίτλερ δεν θα κατηγορούσα, ούτε και τα εκατομμύρια που τον ακολούθησαν δίχως σκέψη, απλώς (προσπαθώ να)διαπιστώνω τις πραγματικές διαστάσεις των πραγμάτων. Στη συνέχεια: το να σκέφτεται κανείς δεν είναι ζήτημα παιδείας. Είναι και ήταν πάντα ζήτημα ενέργειας. Της ενέργειας που θέλει να καταναλώσει κάποιος για να καταλάβει κάτι, πράγμα που ποτέ δεν δίνεται τσάμπα. Αν λοιπόν θέλει κάποιος να καταλάβει την πολιτική, ή τις πολιτικές που αντιστοιχούν στην εποχή του, δεν θα πρέπει να ταυτίζει τον εαυτό του με τον όχλο και τις πρακτικές του, θα πρέπει να καταβάλλει ενέργεια για να μάθει, να σκεφθεί, να συγκρίνει, να επιβεβαιώσει. Εσύ ας πούμε θεωρείς τον εαυτό σου μέρος του "λαού"; Αν όχι, τότε μη μιλάς εν ονόματί του. Αν πάλι ναι, τότε πράγματι, για τη μικρή εμβέλεια της σκέψης σου, ο Πανούσης και οι Λαζοπουλοκανάκηδες είναι ότι πρέπει για χαβαλέ και ξεκούραση. Η "πολιτική ανάλυση" του Πανούση δεν είναι άστοχη, απλώς δεν είναι πολιτική ανάλυση, όπως είπα και πριν. Η τεκμηρίωση και τα στοιχεία που στηρίζουν την άποψή μας επίσης φυσικά δεν είναι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά απλώς τεκμηριωμένος λόγος, ένας λόγος που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι Έλληνες ορθολογιστές πρόγονοί μας. Το παχουλό ανηψάκι και οι άλλοι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, εύκολα μπορούν να αντιστραφούν και να χαρακτηρίσουν τον ίδιο τον ποιητή (!) που με το γερασμένο πνεύμα του δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να αναμασάει συνθήματα και να κάνει τον σπουδαίο γι αυτό. Και μια και μείναμε τόσο σ' αυτό το θέμα, είδες τη στάση του στη δίκη που του έκανε ο Νταλάρας; Κότα στο δικαστήριο ο Τζιμάκος. Κότα λειράτη για να γλιτώσει μερικά χιλιάρικα πρόστιμο. Αλλιώς: κωλοτούμπας.
    ΥΓ. Αν θέλεις να δεις σάτιρα, μια έννοια που έχει πολύ κακοπάθει στις μέρες μας, δες Άγγλους κωμικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Simfono se ena poli megalo pososto me osa les. gia na mi ftasoume sto simeio na diafonoume oti simfonoume (simfono) proteine mou merikous komikous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για πολιτική σάτιρα, δες ας πούμε τις σειρές yes minister και yes prime minister για αρχή. Επίσης όλη την ομάδα των Monty Python και στις σόλο καριέρες τους. Δες black adder με τον Rowan Atkinson, αλλά και τις άλλες σειρές του. Δες την (παλιά) ταινία The Life of Brian, αλλά και σύγχρονη αγγλική stand up comedy. Και οπωσδήποτε γράφε στα αγγλικά ή ελληνικά. Η χρήση των greeklish δεν συνάδει με το επίπεδό σου. Εκτός αν έχεις άλλη γνώμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. den pate katholou kala eseis !! o panousis den leei asinartisies apla eseis den katalabenete auta pou thelei na pei...eiste toso stenomualoi pou den katalabenete to humor tou kai auta pou thelei na perasei ston kosmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ snatch, είσαι μέρος αυτού του "κόσμου" που αναφέρεις; Και αν είναι έτσι, τι σου έχει "περάσει" ο Πανούσης; Αν όχι, τι σε ενδιαφέρει το ζήτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και συντάσσομαι με τον xray η κριτική μου είναι πιο… ήπια.
    Από την μια πλευρά, οι ΠανουσοΛαζοπουλοΚανάκηδες μας έχουν προσφέρει αρκετές στιγμές γέλιου και αν δεν είχαν καμία αξία… δεν θα ήταν αποδεκτοί – στον αντίστοιχο βαθμό ο καθένας τους. Το «μέρα όμορφη» σε «πρέζα όμορφη» ήταν πραγματικά πολύ έξυπνο, χωρίς να προσβάλει τον Σαββόπουλο. Πραγματικά μια λέξη αλλάζεις και απογειώνεται!
    Από την άλλη, αυτό που κάνουν - εφ’ όλης της ύλης - για μένα δεν είναι σάτιρα αλλά κοροϊδία και σαφώς δεν με αντιπροσωπεύει. Οπότε, καλό θα είναι να μην ταυτίζουμε την ψυχαγωγία μας με τέτοιου είδους «σάτιρα», γιατί θα καταντήσουμε κι εμείς γραφικοί…
    Να τονίσω, πως όλα έχουν την αξία τους, φτάνει να μην τα υπερεκτιμούμε αλλά και να μην τα υποτιμούμε…
    Τέλος, αν δεν δούμε το λάθος… πως θα εκτιμήσουμε το σωστό… φίλοι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. paidia allo lazopoulos k kanakis kai allo panousis den einai to idio kai prwfanos auto den mporeite na to diaxwrisete gia auto kanete k auti tin kritiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγνώμη, αλλά προφανώς δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...